Takıntı bulma takıntısı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Psikoloji kategorisinde köle tarafından oluşturulan Takıntı bulma takıntısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,739 kez görüntülenmiş, 12 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Psikoloji
Konu Başlığı Takıntı bulma takıntısı
Konbuyu başlatan köle
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Feylesof TeCe

köle

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2009
Mesajlar
146
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Herşeyle alakalı bir takıntı bulabilirler. İnsanları ve davranışlarını kategorilere ayırırlar. Bu şekilde mutlu olurlar. Dr. Çetin Özbey de görülür. Ya da psikologların çoğunda ve hayatın anlamının onlarda gizli olduğunu sanan kişilerde görülür.
 
M

monaliza

Ziyaretçi
Hem katılıyorum,hem biraz katılmıyorum.Kaos bu işte:)Gerçekten takıntılı insanlar var, her şeye takıntı diyen uzmanlar var. Takıntı tanımlarının 2. bölümünde belirtilen septomlar da, gerçekten takıntıya giriyor yani. Bu da bir rahatsızlık. Ancak Hasta ifadesi biraz ağır belki.
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Köle, Dr.Çetin Özbey konusunda ben de katılıyorum. Adam bazı yerlerde saçmalıyor. Bakış açısı fazlasıyla spesifik. Bir doktorun bu tarz bakış açısı beni şaşırttı.Bilimsellikten uzak anlatımları var. Fazla kaile alınmaması gereken bir tip olduğu belli.
 

cogito

Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
198
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Takıntılı insanlar genellikle mükemmelliyetçi insanlardır.Somut, gerçekleşmiş bir sorun olmasa bile sorun olabilir ihtimali üzerine akıllarına her türlü düşünceyi getirirler.Örneğin insanın çok sevdiği bir varlığa ya ona zarar verirsem takıntısı, üç kere duvara vurmazsam kötü bir şey olacak takıntısı....vs. takıntı bulma takıntısı da sanırım en üst boyuttaki takıntı türü. İleri düzey bir mükemmelliyetçilik arzusu.
 
M

monaliza

Ziyaretçi
Kontrol mekanizması bireyin beyninde işlevseldir. Bu işlev kontrol edilemez ve çığırından çıkarsa TAKINTILAR oluşur kanımca. Doğru bilgi takıntının çözümlendiricisi bence. Örneğin;PANİK ATAK hakkında bilgi sahibi olmasaydım,şimdi PANİK ATAK'tan muzdarip olacaktım. Temizliği çok seviyorum, suyla haşır neşir olmaya başladığımda, "TAKINTI" hakkında bilgi sahibi olmasa idim şimdi TAKINTI' dan muzdarip olacaktım belki de. Aklımı kullanıyor ve sınırı kouyuyorum.

Bu sınırı koyamaz,günlük yaşantımı ıztırap haline getirir, kendimi ve çevremi huzursuz edecek duruma gelirsem "HASTA" kategorisine gireceğimi biliyorum,yaşamdan tat alma lüksümü yok edeceğimin de farkındayım. "HAYAT, AŞIRI İNCELİKLERE TAKILMAYA DEĞMEYECEK KADAR KISA" diyorum kendime ve mutlu yaşamı tercih ediyorum. BİLGİ ve İRADE GÜCÜ' nü seviyorum açıkçası.
 

Aksiyom

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
569
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
32
Takıntılardan(obsesyon) bildiğimin en yaygını temizlik takıntısı,simetri takıntısı,kuşkulardan doğan takıntılar.Hal olarak;psişik hallerle,karekteristik birde ruhsal hallerle ilgili olanları var.
Nedeninin ''aşırılık'' olduğu düşüncesindeyim.Şey de kendini aşırı meşgul bırakması ve bir süre sonra ona takıntılı yaşaması heran herşeyini ona odaklayıp, onun kişice iyi olumasıyla iyi olacağını düşünmesidir.
 

cogito

Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
198
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Takıntı belki de durumun sadece gözle görebildiğimiz kısmı. Derinde yatan farklı nedenler olabilir. Örneğin sürekli ellerini yıkama takıntısı olan birinin derdi belki de temizlik değil sorunlarından arınmadır. Herkes bunu kolayca halledecek diye bir şey yok. Her insan ayrı bir dünyadır. İnsan karakteri anne karnında başlar ve daha sonra pek çok etkenle şekillenir. O nedenle bize her dakika ellerini yıkayan insan ya ne var yıkamasın çok mu zor şeklinde görünebilir. Ama bu onun için çok zor olabilir.
 

tribalistic

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2010
Mesajlar
90
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Takıntı bulma takıntısı nın aslında dilin zorlaması olduğunu düşünmekteyim.Her insan takıntılıdır.Takıntılı olmak bir işin düzenli ve sistematik yapılması adına iyi bir şey bile olabilir.Kişisel takıntılar kişinin özelidir.Evde yalnız kalındığında insanların hep aynı şeyleri yapma isteği,kendi kendine konuşmak,aynaya sürekli bakmak.Bunlar insanın gerçekten yüce faaliyetleridir.Toplumsal DAYATMAdan arınmış KENDİyle başbaşa kalabilmiş kişinin dir dışavurmu belki bu takıntılar.Sosyal olan takıntıların ise hayatı kısıtladığu bir gerçek.
 

cogito

Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
198
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Takıntının iyi tarafları olabilir. Fakat burada takıntının ne olduğu önemlidir. Tabiki bir insanın işini iyi yapma takıntısı, temizliği güzel yapma takıntısı çocuğunu iyi yetiştirme takıntısı olabilir. Bunlar her insanda oabilecek ortak takıntılardır. Herkes kıyısından köşesinden bu takıntılarla yüzleşmiştir. Fakat bir insan zorlanımlı bir şekilde inip çıktığı merdivenleri sayıyorsa, ütünün fişini çekip çekmediğini defalarca kontrol etmesine rağmen dönüp dönüp bakıyorsa, hiçbir nedeni yokken sağlığının bozulacağından sürekli olarak endişeleniyorsa bunlar hastalıktır. Hastalıklı düşüncelerdir. Bilinçaltında yatan farklı nedenleri vardır ve tedavi edilmelidir.
 

vitriol

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
mantıksal matematiksel zeka gerektirir. kendinizi siz tanıyorsunuz. varsa çözün yoksa hiç başlamayın.
 

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
İnsan hayatındaki boşlujların bir şekilde doldurmak amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum . Bir kişi kafası meşgulken böyle bir arayış içine girmez ve bu yüzdebdir ki takıntı diye bahsedilen durumada kalmaz. Fakat o an için kendini oyalayacak , meşgul edecek birşey bulamıyorsa o zaman da hiç ortada olmayan birşeye kafasını yoracaktır. Bununda asıl nedeni beynin durmadan çalışan bir mekanizma olmasıdır ve devamlı kendini çalıştıracak bir yem aramaktadır . Bence bu yemler bazen takıntı olabilir.
 

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
İnsan hayatındaki boşlukların bir şekilde doldurmak amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum . Bir kişi kafası meşgulken böyle bir arayış içine girmez ve bu yüzdebdir ki takıntı diye bahsedilen durumada kalmaz. Fakat o an için kendini oyalayacak , meşgul edecek birşey bulamıyorsa o zaman da hiç ortada olmayan birşeye kafasını yoracaktır. Bununda asıl nedeni beynin durmadan çalışan bir mekanizma olmasıdır ve devamlı kendini çalıştıracak bir yem aramaktadır . Bence bu yemler bazen takıntı olabilir.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Bu "Takıntı bulma takıntısı" olan insanlar evrenin kendi etrafında döndüğünü sanıyorlar. Bu tipleri topluma alsak şımarır, dışlasak kudurur. Bu tiplerden kaçın!
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst