- 1 Kas 2012
- 3,434
- 1
- 0
- 70
Bilindigi gibi Suriye uzerinde kurulan Suudi/Turkiye ittifaki ve Turkiye'nin Suriye'de rejime karsi savasan teroristlere egitim ve yardim verdigi kamu oyunda.
Dun "Suriye'ye bugun ya da yarin girilecek" haberinin de kamuoyuna yansimasi ve henuz yalanlanmamis olmasi da gundemde.
AKP'nin giderek eriyen oylari temelinde, onlar acisindan cikis yollarindan biri de ulke ve toplumun icerde ya da disarida baslatacagi bir savastir.
Ic tehlike cesitli terror girisimleri olarak gundemdeyken, digger bir tehlike de Suriye'ye bilfiil askerin girmesi yani, Suriye rejimine karsi acilacak savastir.
Iste bu baslik ta bu savas ile ilgili bir baslik.
Dun "Suriye'ye bugun ya da yarin girilecek" haberinin de kamuoyuna yansimasi ve henuz yalanlanmamis olmasi da gundemde.
AKP'nin giderek eriyen oylari temelinde, onlar acisindan cikis yollarindan biri de ulke ve toplumun icerde ya da disarida baslatacagi bir savastir.
Ic tehlike cesitli terror girisimleri olarak gundemdeyken, digger bir tehlike de Suriye'ye bilfiil askerin girmesi yani, Suriye rejimine karsi acilacak savastir.
Iste bu baslik ta bu savas ile ilgili bir baslik.
Türkiye'nin Suriye'ye gireceği yönünde iddialar dile getirilirken bugün Hatay'dan Suriye'ye plakasız TIR'lar gitti.
![]()
Hatay sınırında bugün öğle saatlerinde plakasız TIR'lar Suriye'ye geçiş yaparken görüntülendi.
Arasında Birleşmiş Milletler ambleminin de yer aldığı aracın bulunduğu TIR konvoyu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. TIR'ların plakalarının olmaması ve numaralandırılması dikkat çekti. TIR'ların içerisinde ne yer aldığı bilinmiyor.
Türkiye'den Suriye'ye geçiş yapan MİT TIR'larından "insani yardım" adı altında giden TIR'lara dek hükümetin sicilinin kabarık olduğu biliniyor.
TIR'larla Suriye'de desteklenen cihatçılara mühimmat taşındığı defalarca ortaya çıkmış, MİT TIR'larını durduranlara soruşturmalar açılmıştı. TIR'ları durdurma kararı veren savcılar da bugün gözaltına alınmıştı.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.