Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

suçlusun erdoğan..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
sayın evrensel,siyasetin doğasında vardır çarketmek geri adım atmak..adı bile duyulmamış sağdan soldan derlediğiniz gazete haberlerine itibar etmiyorum ben..kısacası lafa değil icraata bakarım,verilen sözler yerine getiriliyormu ona bakarım..onlar yapmaya muhalefet hep yıkmaya durdurmaya çalıştı,yahu yapılan millete hizmetten başka bir şey değil..

Kimin neye itibar edipetmedigi ile gercekler belirlenmez. Gercekler yasanmislar olmuslar denmisler ve yapilmislar ile belirlenir.

Hangi verilen sozler yerine getirildi?

Ayrica hipokritik nitelikli diktatorun bir dedigi bir dedigini tutmuyor ki!

Millete yapilan hizmet!

Aslinda bunlara kendin de inanmiyorsun da, iste inat olsun "pilavdan donenin kasigi kirilsin" modundasin.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
neyin doğru neyin yanlış olduğunu hakkıyla bilen bir tek Allah var..Allah doğru olanı görmeyi nasip etsin alper kardeşim..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
"Türkiye'deki icraatlarının unutulmaması ve bakar körlerin gak guk etmemesi
için Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'nin Türk siyaset tarihindeki bazı
ilklerini hatırlatmakta yarar görüyorum.
1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz" dedi
2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı
3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin" dedi.
5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı
6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı.
8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
9- İlk defa düşük faizli dış borç yüksek faizli iç borç ile ödendi
10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin
eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
11- İlk defa bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya" dedi.
12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü" aldı.
15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık" dedi.
17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi.
18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.
19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti.
21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş başkanı oldu.
22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerininevlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı.
24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes'e razı oldu.
25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.
26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü toprak doyursun" dedi.
29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı.
30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır" diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin " dedi.
36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti.Hem de 10 Kasım günü...
39- "İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE "ANANIDA AL GİT" DEDİ...
40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETTİNDE "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR"DEDİ
41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 M LİK GEMİYE GEMİCİK DEDİ.
42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ.
43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLMAKTAN KORKTU...

45- İLK DEFA İSRAİL´e ve ABD´ye bu kadar yüksek destek verildi. (BOB EŞBAŞKANLIĞI KOLAY DEĞİL )

46- İLK DEFA İsrail´i korumak için ne gerekiyorsa ülkeye temin edildi.

47- İLK DEFA Türkiye toprakları NATO´nundur dendi.(BU TOPRAKLAR İÇİN NATO ASKERLERİ CAN MI VERDİ ? )

48- İLK DEFA Yollar ve köprüler satıldı.(SIRADA Kİ ...)

49- İLK DEFA Camide ayin yapıldı. (ILIMLI İSLAM MODELİ )

50- İLK DEFA Camide ayin yapıldı.

51- İLK DEFA Kilisede cuma namazı kılındı.

52- İLK DEFA Besmele ile kilise açıldı.

53- İLK DEFA PKK'nın siyasi liderlerinden birisi AKP'nin kongresine şeref konuğu olarak davet edildi.

54- İLK DEFA "Teröristler için ağlarım" dendi.

55- İLK DEFA PKK ile pazarlık masasına oturuldu.

56- İLK DEFA Ülkeyi "Babalar gibi satarız" dendi.

57- İLK DEFA BOP eşbaşkanı olup övünüldü.

58- İLK DEFA Camiler gazete ilanı ile satıldı.

59- İLK DEFA Başbakan'ın eşi kilisede mum yakıp dilek diledi.

60- İLK DEFA Ruhban okulu açmak bizim boynumuzun borcudur dendi.

Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizde ki her şeyi özelleştirmiş olacak...
İş bu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?
- Türk Telekom, Arap'ın.
- Telsim İngiliz'in.
- Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
- İzmir Limanı Hong Konglu'nun...
- Araç muayene işi Alman'ın.
- Başak Sigorta Fransız'ın.
- Adabank Kuveytli'nin.
- İETT Garajı Dubaili'nin.
- Avea Lübnanlı'nın.
- Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık Ermeni...)
- Rakı, Amerikalı'nın.
- Finansbank Yunanlı'nın...
- Oyakbank Hollandalı'nın.
- Denizbank Belçikalı'nın.
- Türkiye Finans Kuveytli'nin.
- TEB Fransız'ın.
- Cbank İsrailli'nin.
- MNG Bank Lübnanlı'nın.
- Alternatif Bank Yunanlı'nın.
- Dışbank Hollandalı'nın.
- Şekerbank Kazak'ın.
- Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
- Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
- Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
- Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nın.
- Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
- Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
- İzocam, Fransız'ın.
- TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
- Demirdöküm Alman'ın.
- Döktaş Fransız'ın.
- Süper FM Kanadalı'nın.

Hepsi TÜRK' tü bir zamanlar... sadece 5.5 yıl önce. (yani AKP hükümetinden önce)

Son düzenleme:

Alper

fadminfon
Onursal Üye
3 Kas 2014
204
1
16
neyin doğru neyin yanlış olduğunu hakkıyla bilen bir tek Allah var..Allah doğru olanı görmeyi nasip etsin alper kardeşim..

Bir insanı sevebilirsin, sayabilirsin güzel duygular besleyebilirsin. Buna kimse birşey diyemez lakin sen kalkıp bunun hatalarını görmezden gelir tepki göstermezsen yanlışa yanlış, hırsıza hırsız demezsen onunla aynı suçu işlemiş olur vebali günahı seninde boynuna binmiş olur.

Bu siyasilerin hepsi gelip geçiçi hepsi keselerini doldurup gidiyorlar ve sen ben hala dımdızlak ortada kalmış halde olucaz ve bunları senin benim paramla yapıyorlar işin pislik tarafıda bu.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Millete yapilan hizmet!

Aslinda bunlara kendin de inanmiyorsun da, iste inat olsun "pilavdan donenin kasigi kirilsin" modundasin.

inanç meselesi değil bu görüş,biliş,anlayış meselesi..bilmediğim görmediğim şeyler hakkındada boşa kendimi yorup laf kalabalığı etmem yanlışım varsada özürdilerim..

geç oldu size iyi forumlar..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Turkiye'de neden bir kisi "hirsiz var" diye bagirinca, polisler hemen onu "Erdogan'a hakaret etti" diye gozaltina aliyorlar acaba?

Aslinda polisin kimi nerde ne dediginde ve nerde ne yaptiginda gozaltina almasina bakarak, Erdogan'in kendipolisinin gozunde bile ne oldugunu anlamak mumkun.

Erbakan bile dini politikasina her turlu alet etmeyi dusunemedi.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:35 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:32 ----------

inanç meselesi değil bu görüş,biliş,anlayış meselesi..bilmediğim görmediğim şeyler hakkındada boşa kendimi yorup laf kalabalığı etmem yanlışım varsada özürdilerim..

geç oldu size iyi forumlar..

Hakikasten merak ettim.

Nasil bir "gorus/bilis ve anlayis" tan her turlu ipligi pazara cikmis ve ne oldugu uluslararasi tasdiklenmis bir diktatorden, bu yazdiklarin cikiyor, bir aciklasana.

Sana da iyi forumlar.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Bir insanı sevebilirsin, sayabilirsin güzel duygular besleyebilirsin. Buna kimse birşey diyemez lakin sen kalkıp bunun hatalarını görmezden gelir tepki göstermezsen yanlışa yanlış, hırsıza hırsız demezsen onunla aynı suçu işlemiş olur vebali günahı seninde boynuna binmiş olur.

Bu siyasilerin hepsi gelip geçiçi hepsi keselerini doldurup gidiyorlar ve sen ben hala dımdızlak ortada kalmış halde olucaz ve bunları senin benim paramla yapıyorlar işin pislik tarafıda bu.

yahu ne sevmesi,ben ülkemi seviyorum..ülkemin gelişmesini ilerlemesini her yönüyle güzelleşmesini seviyorum..ve bir şeylerin değiştiğini görüyorum gözümle görüyorum..diğer tarafta hiç bir icraatı olmayan sadece erdoğanı akp yi karalamaktan başka laf üretemeyen beceriksiz eski kafalı siyasetçiler sürüsü görüyorum..keşke alternatifi olsa ama hala yok..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
yahu ne sevmesi,ben ülkemi seviyorum..ülkemin gelişmesini ilerlemesini her yönüyle güzelleşmesini seviyorum..ve bir şeylerin değiştiğini görüyorum gözümle görüyorum..diğer tarafta hiç bir icraatı olmayan sadece erdoğanı akp yi karalamaktan başka laf üretemeyen beceriksiz eski kafalı siyasetçiler sürüsü görüyorum..keşke alternatifi olsa ama hala yok..

Nasil bir alternative oneriyorsun?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Turkiye'de neden bir kisi "hirsiz var" diye bagirinca, polisler hemen onu "Erdogan'a hakaret etti" diye gozaltina aliyorlar acaba?

Aslinda polisin kimi nerde ne dediginde ve nerde ne yaptiginda gozaltina almasina bakarak, Erdogan'in kendipolisinin gozunde bile ne oldugunu anlamak mumkun.

Erbakan bile dini politikasina her turlu alet etmeyi dusunemedi.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:35 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:32 ----------

Hakikasten merak ettim.

Nasil bir "gorus/bilis ve anlayis" tan her turlu ipligi pazara cikmis ve ne oldugu uluslararasi tasdiklenmis bir diktatorden, bu yazdiklarin cikiyor, bir aciklasana.

Sana da iyi forumlar.

hani bi adama kırk gün deli dersen kendini deli zannedermiş o hesap,bu bir algı operasyonuydu ve tuttu..ama buna insanlar inanmadı..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
hani bi adama kırk gün deli dersen kendini deli zannedermiş o hesap,bu bir algı operasyonuydu ve tuttu..ama buna insanlar inanmadı..

Yahu sen herkesi Erdogan mi sandin?

Algi operasyonu onun yalanlarinin yolsuzluklarinin urunu zaten.

Baska turlu nasil ortecek?

Sirf bu baslikta yazilanlar ise Erdogan'in yasattiklari.

Bence sen zaten Erdogan' in algi operasyonuna iman etmissin.

En azindan Erdogan iste senin gibilerini yaninda tutabiliyor.

Cunku su mesajin tamda Erdogan agzi.

Ben seni bu kadar "saf" bilmezdim.

Cunku senin gibi saflarin disinda kalanlar da zaten cikar olarak gobekten bagliolanlar.

Bunun disinda Erdogan'in yaninda kimse kalmadi.

Yani herkes aldigi algi operasyonundan uyandi.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
idealler yetmiyor amaç ne? yönetim ya da
niyet diye bir sözcük var
niyet sonuçla örtüşür;
,örtülü ödenekler ve örtülü amaçlarla ve gizli idelallerle

yapmak bir süs boyası-
iyi olunan yerler ve iyi niyetli de olunan ve ve samimi-içten olunan yerler vardır-varsa onların karşılıkları alınacaktır görülecektir
ki karşılıksız
ki ve iyiniyet ve karşılık beklemeden/öngörülmeden amaçla sonuca yürünmüş (amaca bürünmüş) hamleler ve hareketler ve kitlesel destekte ruhta o yönde akmışsa bunlar sonuç verecektir meyve de
gelecek zamanlarda ve çağlarda da
bu meyveyi kim yedi? yemeli ki;

benim çocukluğumdaki ülke yok-ruh yok bunu görüyorum başka ne görmeye ihtiyacım var ki
hatta ilk gençliğimde ki de;
hatta herkes işli işsiz olsaydı da ;
paralı parasız olsaydı da;
değil hizmet bin hizmet ve üstüne bin katı yapılsaydı da;

her neyse benim onla bunla işim yok ama
ben kitlesel ruha sözüm

neyin göstergesi?

Çocuk, evlilik sigortası,
Çocuk, yalnızlık korkusu,
Çocuk, Neyin göstergesi...
Kurumsallaştık oyuna geldik,
Birbirimizi tanımadan evlendik...

kurtcebe şakı sözleri

Son düzenleme:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Erdogan'in isledigi ilk sucun ve suclu oilarak devaminin nedeni.

Hani o demokrasiyi kullanarak geldigi sandik var ya iste o.

Sonra da "ben sandiktan ciktim, istedigimi derim/yaparim" diktatorlugu.

Kisaca Erdogan diktatorlugunu Turkiye'nin ona tanidigi sandik ile elde etti.

Nasil mi?

11182071_634159880053798_168700882018315428_n.jpg

AKP- Adalet ve Kalkınma Partisi Oy oranı:%40,86 Aldığı oy: 18.720.625 Vekil Sayısı: 258

Bu sefer iktidar olamadi, cunku o cok guvendigi %10 baraji HDP tarafindan asildi.

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
@suçsuzsun erdoğan sen de herkes kadar- biz akladık birbirimizi ya da ben akladım herkesi;
ibra ederim;

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
@suçsuzsun erdoğan sen de herkes kadar- biz akladık birbirimizi ya da ben akladım herkesi;
ibra ederim;

Maalesef senin aklaman gecerli degil.

Bir kisi hak ve ozgurlukleri ihlalettigi olcude hukukonunde hesap verir.

Yoksa ne hak ve ozgurluklerin ne hukukun ne de adaletin bir anlami kalmaz.

O yuzden sirin gorunmeyi birakalim.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:14 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:02 ----------

Erdogan'in suclarindan biri de bu;

600px-Bu_i%C3%A7eri%C4%9Fe_eri%C5%9Fim_engellenmi%C5%9Ftir.png

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
şirin görünme gözümüze girsin-sizin yargınız bu
bi dil boyu uzaktayız ya da bi dağ boyu sadece

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Aktroll geldi!
Tarihi iyice inceleyin bakalım hatasız bir tane lider gelmiş ve geçmiş mi?

Tayyip Erdoğan'ın da AKP'lilerin de CHP'lilerinde MHP'lilerin hele hele ANAP DYP vs. ne çok hataları var.

Cumhuriyet kurulurken de bir sürü hatalar olmamış mı?

Ulu Atatürk'e de diktatör denmemiş mi?

Atatürk ne asılsız suçlarla itham edilmemiş mi?

Ama, yanlışlarla doğruları iyi ayırt edebilmek ve herkese hakkını vermek lazım.

İnsanınımız hatasıyla sevabıyla bizim insanımız. Hatalarının hesabını elbette soracağız. Ama hayali suçalr da isnat etmeyeceğiz.

Ya evrensel insan hiç mi uslanmazsın sen?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Aktroll geldi!
Tarihi iyice inceleyin bakalım hatasız bir tane lider gelmiş ve geçmiş mi?

Tayyip Erdoğan'ın da AKP'lilerin de CHP'lilerinde MHP'lilerin hele hele ANAP DYP vs. ne çok hataları var.

Cumhuriyet kurulurken de bir sürü hatalar olmamış mı?

Ulu Atatürk'e de diktatör denmemiş mi?

Atatürk ne asılsız suçlarla itham edilmemiş mi?

Ama, yanlışlarla doğruları iyi ayırt edebilmek ve herkese hakkını vermek lazım.

İnsanınımız hatasıyla sevabıyla bizim insanımız. Hatalarının hesabını elbette soracağız. Ama hayali suçalr da isnat etmeyeceğiz.

Ya evrensel insan hiç mi uslanmazsın sen?
Sen algi operasyonundan kurtulursan, belki!

Neymis "hayali suclar" aciklasan da, biz de ogrensek.

Her zamanki taktiginiz.

Aklinizca "yalan, hakaret, hayali suclar" v.b. iftiralarla gecistireceksiniz?

Peki neden?

Son düzenleme:

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Nasil bir alternative oneriyorsun?

varsın siyasi tecrübesi olmasın,çılgın projeleri olmasın,akademik kariyeri olmasın ama adil olsun temiz olsun..böyle bir lider istiyorum..herkesi seven herkesi kucaklayan insanı şucu bucu diye değil insan olduğu için seven biri olsun istiyorum..herkesimden insanın sevdiği değer verdiği biri olsun istiyorum..mükemmel olmasın varsın içi dışı bir olsun istiyorum..bilmiyorum var mı böyle biri..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
varsın siyasi tecrübesi olmasın,çılgın projeleri olmasın,akademik kariyeri olmasın ama adil olsun temiz olsun..böyle bir lider istiyorum..herkesi seven herkesi kucaklayan insanı şucu bucu diye değil insan olduğu için seven biri olsun istiyorum..herkesimden insanın sevdiği değer verdiği biri olsun istiyorum..mükemmel olmasın varsın içi dışı bir olsun istiyorum..bilmiyorum var mı böyle biri..

Birinci soru;

Sence T.C. tarihinde hic boyle bir lider geldi mi?

Ikinci soru;

Erdogan bu dedigin ozellikleri tasiyan bir lider miki, de onu savunuyorsun?

Asagidaki basliga bak; "var mi ya da oldu mu boyle biri?" sorusunun yanitini ordan bulabilirsin.

Burada toplumun ana sorunu donemsel algi operasyonlarinin oyununa gelipsoylenenlere kanmasi, olanlara ise kendini kapatmasidir.

http://www.felsefe.net/siyaset-meydani/74511-turkiye'nin-gelecegini-belirliyecek-sorular.html

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular