Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Sorunlarımız...

esinti

Yeni Üye
28 Ocak 2009
5
0
0
2024
Ynt: Sorunlarımız...

bir türlü para biriktiremiyorum. bazen birazcık para ayırıp yokmuş gibi davranayım da biriksin diyorum ama harcanacak birazcık param olduğu gerçeğini bir türlü unutamıyorum. her zaman batık osmanım.
trafik sıkışıklığından nefret ediyorum.panik ataklar geçiriyorum.
çocukluğumda turist olmayı meslek sanıyordum. büyüyünce turist olmak istiyordum. tatillerde memlekete gitmeyi aklı başında hiç kimse turist olma olarak görmediğinden hala turist olamadım.
bazı insanların eli kanlı katil olmasalar da beyinleri ve yürekleriyle katil olduklarını gördüğümde demokrasiden nefret ediyorum.
bu sitede arka plan renginin gri olması, kıyak emeklilik, kıyak olmayan emeklilik, yöneticilerin keyfi davranışlarına yönetmeliklerde kılıf bulmaları, dişçilerde hiç bitmeyen sıralar, kardeşimin bitemeyen işsizliği, gece sokağa çıkamama toplumsal yasağı, deniz fenerinin şimdi de filistin için para toplama yüzsüzlüğü, zekanın bazı şeyleri anlamaya yetmediği, saçımın çok çabuk bozulması vs.vs.vs. hep sorun..

Laetna

Yeni Üye
30 Tem 2008
443
6
18
35

Bu kadar sorunla baş etmek elbette senin için yorucu olmalı anlıyorum bunların çoğu bizim bile halledemeyeceğimiz sorunlar,diğerleri hakkında tavsive istersen elbetteki fikirlerimi paylaşırım.
Para harcamak kötü birşey değil bundan çekinme demek isterim ama harcarken paranı neye harcadığına dikkat et, böylece elinde hem biraz para kalır hemde istediğini alabilirsin.Panik atak için bir uzmana görün.Artık büyümüşsündür ve turist olmanın meslek olmadığını anlamışsındır.Saçınada gelince saçını ya komple uzat yada daha kısa bir modele kestir.Sana verebileceğim tüm tavsiyeler bunlar gerisi için elimden hiç birşey gelmez üzgünüm.

ıIıI_NoRa_IıIı

Yeni Üye
28 Mar 2009
14
0
0
30

Benim de her insan gibi sorunlarım var ve şuan herşeyi bir kenara bırakıp felsefi duygularımla yüzyüze gelmek istiyorum. Evet sorunum,yaşıtlarımla aynı duyguları paylaşamamam. Felsefe hakkında düşüncelerimin doğru karşılanmaması yada ilgisizlik gibi birşey.Evet ne yapmalıyım...

desperado

Yeni Üye
27 Mar 2009
10
0
0
35

[[~RuKiye~' Alıntı:
] ]
Benim de her insan qibi sorunLarım var ve şuan herşeyi bi kenara bırakıp felsefi duyquLarımLa yüzyüze qeLmek istiyorum. Evet sorunum. yaşıtLarımLa aynı duyquLarı payLaşmamam. FeLsefe hakkında düsünceLerimin doğru karşıLanmaması yada iLqisizLk qibi bişe ewtt ne yapmaLymm...

ne gibi biraz daha açıklayabilirmisin ? pek anlayamadım .felsefi düşüncenin ilginç karşılandığından mı şikayet ediyorsn ?

ıIıI_NoRa_IıIı

Yeni Üye
28 Mar 2009
14
0
0
30

evet onun gibi birşey ama ben çok sevdiğim bir şeyle uğraştığıma inanıyorum ve kimsenin bu konu hakkındaki düsüncesi umrumda değil sadece felsefeye aşığım;)

Laetna

Yeni Üye
30 Tem 2008
443
6
18
35

Sana söyleyebileceğim, zaten sorununu çözmüşsün demekten başka bir şey değil.
Burada seni düşüncelerin için aşağılayacak kimseler yok, burada seni farklı görüp küçümseyecek kişiler yok,burada felsefeyle yüz yüze gelebilirsin.
Ama elbetteki düşüncelerini eleştirenler olacaktır, bu senin düşüncelerinin yanlış olduğunun ispatı değildir.
Sorununda böylece çözülmüş oldu sanırım, bu arada yazım kurallarına dikkat edersen hepimizde mutlu oluruz.

ıIıI_NoRa_IıIı

Yeni Üye
28 Mar 2009
14
0
0
30

Yorumun için çok teşekkür ederim. Uyarı içinde sağol. (dikkat etmeye çalışacağım kusuruma bakma) evet bu benim hayatımda bir sorundu ama sürekli karşıma cıktığı için rahatsız oluyordum. Beni aydınlattığın için tekrardan sağol Saygılarımla...

rapperozgur

Yeni Üye
4 Nis 2009
4
0
0
2024

Felsefe yapmak dediğimizde insanlar düşünmeyi zor sanar ,kafa yormak denir.Nasıl yorabiliriz ki aklı,zaten hiç durmadan herşeyi düşünüyoruz.
Ortaya bi tartısma acıyorum.İnsanlarda istemsiz bi şekilde konuya dahil oluyorlar .Bence insanların içinde bulunduğu durumu hatırlatarak düşünmeye sevk edebiliriz.Sistem düşünmemizi engellemek adına önümüze bir sürü engel koydu .Çocukken elımızden alınan merak duygusu, sistemın bizi ta küçükken durdurmaya calıstıgını kanıtlar niteliktedir ama insanlar diger varlıklardan farkını ortaya koyar her zaman.Buna hiç birsey engel olamaz..Beyin yorulmaz bence tartısmalar yaparak düşünmeye dair egzersıler yapmalıyız.Sanıyorum bu forumda aynı dogrultuda düşünüyor ki bizi acılan konularla düşünmenın kucagına itiyor.İtililip kakılmaktan bu kadaz zevk alacagımı tahmın etmezdım ;D

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
sorunlarımın ne olduğuınu tanımlayamayacağım- didişip duruyorum (kendimle, hayatla ve bişeylerle de) -başarısızım mı)
gerçek sorunlar hep saklanır mı? -kendinden de mi saklanır? kişi saklar mı? kendine de mi saklar?

şu an bir sorun his önersem- yaşayamama-yaşamı başarı ile (istediği gibi kuramama ya da anlamama/başaramama-yerdirememe-bütünleyememe/hissedememe-amaç görememe ya da) eksiklik hissi-boşluk ya da benzeri ile başlardım sanırım anlatmaya ve çağrışıma ama nereye yönelirdi ki? bireysel sorunlar bölmek kötü;
yaşamsızlık ya da varoluş-lu-suz varoluşluk(mu?) hissi ile başeden insan hissi sorunum bu

UpBot

Yeni Üye
14 Ocak 2021
1,017
5
38
Böyle paylaşımlar ve konular görmek güzel. Çok teşekkürler

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular