Son erken seçim anketi sonuçları SONAR açıkladı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde Objectivity tarafından oluşturulan Son erken seçim anketi sonuçları SONAR açıkladı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,554 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Son erken seçim anketi sonuçları SONAR açıkladı
Konbuyu başlatan Objectivity
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
SONAR'ın son erken seçim anketinde, katılımcılara “Bugün seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. İşte ankette yer alan çarpıcı sonuçlar...

1 Kasım erken seçimlerine bir buçuk ay kala partiler son hızla stratejilerini ve kampanyalarını hazırlıyor. Kamuoyu araştırma şirketleri de partilerin hazırlık sürecinde stratejilerini son derece etkileyen 'seçmen nabzı'nı tutmaya devam ediyor.

Son olarak 5-12 Eylül tarihleri arasında 26 ilde yaptığı son anketi açıklayan SONAR Araştırma Şirketi'nin anketinde 1 Kasım seçimleri için çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.
Ankete katılanlara; “Bugün seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Kararsız ve görüş belirtmeyenlerin de paylaştırılmasıyla ortaya çıkan sonuç şöyle oldu:

AK Parti 38.2,

CHP 28,

MHP 18.2,

HDP 13.77


AK PARTİ YÜZDE 2.5 ORANINDA DÜŞÜŞTE

7 Haziran’da yüzde 40.66’yla sandıktan birinci çıkan ancak HDP’nin barajı geçmesiyle tek başına iktidar olamayan AK Parti’nin yüzde 2.5’luk bir kayıp yaşadığı gözlendi. AKP’deki düşüşe rağmen muhalefet partileri ise yükselişte…


sonar-anket.jpg


HDP'NİN OYLARI YÜZDE 1 ORANINDA ARTMIŞ

CHP, oyunu yüzde 25’ten yüzde 28’e artırırken; MHP’nin yüzde 2’ye yakın artış yakaladığı, HDP’nin de oyunu yaklaşık yüzde 1 oranında yükselttiği görüldü.

BAYRAKÇI: AKP TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMİYOR

SONAR Genel Müdürü Hakan Bayrakçı, sonuçlar için yaptığı değerlendirmesinde“AKP oy kaybetmeye devam ediyor, tek başına iktidara gelemiyor. Koalisyon dönemi kaçınılmaz. AKP, yüzde 38’lerde devam ederse 232-240 arası milletvekili çıkarabilir. ve şu anki oy oranlarını korursa 276 sandalyeyi yakalayabilir. Böylece iki partili koalisyon mümkün olabilir.” dedi.

 

Melodram

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Akp savaşın işine yarayacağını düşündü ama ters tepti bugüne kadar ve bu hiç hoşlarına gitmedi. Bu olayların devam etmesi oylarını daha da düşürecektir, en azından insanlar bu olayların seçimlerden sonra yeniden alev aldığı gerçeğini kabullenirse oylarını kaydırabilirler. Bir diğer önemli nokta tabii ki HDP'nin alacağı oy. HDP'ye verenler vazgeçmediği gibi, azar azar olsa da insanlar HDP'ye doğru kayıyor. AKP'nin yapmaya çalıştığı şey HDP'yi yakacaktı planlara göre, pek başarılı olamadı. Doğu'da seçimi engelleyecek şeyler yapmazlarsa HDP %15'lere bile çıkabilir, sürpriz olmaz. Öte yandan CHP'ye de ne kadar kızılırsa kızılsın Kılıçdaroğlu'nun birkaç toplantıdaki tutumu ve konuşmaları CHP tabanını yeniden bir araya topladı, hatta AKP'den bile kayan oylar var. Milyonlar değil tabii ama oylar kayıyor. MHP'de AKP'ye kayan oylarını geri çekti sayılır ama Bahçeli'nin pasifliği milliyetçileri de çıldırtıyor. HDP'ye karşı olduklarından da yine en iyi alternatif olarak AKP'yi görmeleri tehlike. İşte bu güzelim anketleri yapıyoruz, kimse AKP'ye oy vermiyor, kimse beğenmiyor, sandık da Flash TV'ye konuk olan adamlar gibi eşim bana büyü yaptı çenem kaydı dercesine elleri yanlış partiye kayıyor herhalde ki bu kadar oy alınıyor. AKP %35,5'lere kadar gerileyebilir, CHP %30'u görürse bu sefer zafer sayabilirler, 7 Haziran'dan sonra çok sevinmişlerdi çünkü ama o sevincin mimarı HDP'ydi. MHP-HDP başa baş gidecek, aralarında en fazla %2-3'lük bir fark olur gibime geliyor. 1 Kasım'da da istediğini alamazlarsa RTE ne yapar bilmiyorum, muhtemelen yine aklınca bedeller ödetir. Belki de hırsından kudurarak can verir. Bu adam bu hırsla 10 Kasım'da kendini öldürür, yeni Türkiye'nin lideri olarak ölür, sarayına da kendini gömdürür.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
@Melodram

Bayrakçı'nın dediği gibi CHP yükselirse MHP ile koalisyon kurabilir ve umarım öyle de olur. "Oy ve Ötesi" bu seçimde yine devrede olmak zorunda yoksa sonuçlar değişebilir.
 

Melodram

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Kılıçdaroğlu Ahmet Hakan'da soruları cevaplıyordu, AKP ile mi koalisyon yoksa yine muhalefet partileriyle mi diye soruldu, yine muhalefetin öncelikli olacağını söyledi. Genel olarak da en kabul edilebilir koalisyon CHP-MHP koalisyonu tabii ki, yani insanlara sorsak birçoğu bu seçeneğe olumlu bakar.
Bu seçimler 7 Haziran'dan da kritik bir hal aldı, sandıklara sahip çıkılması için daha çok insanın yardımcı olacağını düşünüyorum, rahat rahat seçim bile yapamıyoruz.
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
DİPNOT: Sonar'dan baska hicbir sirket 40'in altinda gostermiyor Akp'yi
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst