Silopi yaniyor, polis vuruyor!

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gündem (Dünya\/Türkiye) kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Silopi yaniyor, polis vuruyor! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 861 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gündem (Dünya\/Türkiye)
Konu Başlığı Silopi yaniyor, polis vuruyor!
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK’lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2 kişinin öldüğü, 10’a yakın kişinin de yaralandığı ileri sürülürken, silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi.

Silopi'de polis halka ateş açtı, 3 can kaybı var. HDP milletvekili Ferhat Encü, "Polis 6 evi ateşe verdi" bilgisi paylaşırken; Silopi Belediye Başkanı, "Keskin nişancılar dışarı çıkanı vuruyor" dedi.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız şu bilgileri paylaştı:

ekran_resmi_2015-08-07_11.17.30.png


Şırnak Silopi'de bu sabah polis halka saldırdı. Polisin halkın gözaltı ve polis baskınlarını engellemek amacıyla kazdığı hendeklerden dolayı mahalleye giremeyince ateş açtığı ve Hamdin Ulaş (58) ile Mehmet Tandoğan isimli bir gencin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Sol'daki habere göre ilçede çatışmalar sürerken çok sayıda kişinin yaralandığı, evlerin ateşe verildiği ve sokağa çıkanlara ateş açıldığı bilgisi verildi.
HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İMC'ye yaptığı açıklamada, polisin açtığı ateş sonucu 2 insanın öldüğünü doğrularken 6 evin polis tarafından ateşe verildiğini ve iki mahallenin üzerinden de dumanlar yükseldiğini söyledi.
'DIŞARI ÇIKANI VURUYORLAR'
HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, polis saldırısında çok sayıda yaralı olduğunu, yaralıların bazılarının Batman’a götürüldüğünü söyledi. Silopi Kaymakamı’yla görüştüklerini söyleyen İrmez, kaymakamın kendilerine “Benim işim değil” dediğini, valiliğin ise telefonlarına cevap vermediğini söyledi.
Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir de Med Nuçe'ye yaptığı açıklamada, ölümleri doğrulayarak, "Şu an 5 mahallede çatışma var, mahallelere giremiyoruz. Keskin nişancılar dışarı çıkanı vuruyor" dedi.
VALİLİK: 3 ÖLÜ, 7 YARALI VAR
Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde meydana gelen olaylarda 3 kişinin öldüğünü, biri ağır 2 polis ile birlikte toplam 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: "07.08.2015 günü saat 05.30'da Silopi ilçemizde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini ve kamu düzenini bozmaya yönelik olarak EYP (el yapımı patlayıcı) ve mayın düzenekle barikat kuran, hendek kazan ve güvenlik kuvvetlerimize karşı roket, EYP, mayın ve uzun menzilli silahlarla saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralanmış, çatışma esnasında 3 şahıs ölmüş, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensupları olay yeri ve çevresinde lastik yakma ve benzeri olaylara devam etmekte olup, güvenlik kuvvetlerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli müdahale ve operasyonlara devam edilmektedir."

............................................................................

Polis ambulans taradı, yaralı genç öldü iddiası
Silopi'de çıkan olaylar, yeni yeni netleşiyor. Gelen bilgiler arasında polisin bir ambulansı taradığı ve bu yüzden bir gencin öldüğü iddiası var.

17 YAŞINDAKİ MEHMET HIDIR TANBOĞA HASTANE ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ
DİHA'nın geçtiği habere göre, polis tarafından ateşe verilen evini söndürmeye giderken keskin nişancıların kurşunuyla yaralanan 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa isimli genç ambulansla Silopi Devlet Hastanesi'ne getirildi.
İddiaya göre Tanboğa'nın içinde bulunduğu araç hastane önünde geldiği esnada polis tarafından tarandı ve yaralı genç hayatını kaybetti.

Video goruntuleri icin;



Kan emerek beslenen vampirlere ve bu kandan "elini ovusturanlara" duyurulur.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:39 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:24 ----------

Şırnaklılar: AKP'ye boğun eğmeyeceğiz

HDP ve DBP Şırnak il örgütleri, Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen ve 3 yurttaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı DBP Şırnak İl Örgütü binası önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün yanı sıra ilçedeki demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı yapan DBP Şırnak İl Örgütü Yöneticisi Fahrettin İşlek, devreye konulan savaş konseptinin sivil katliamlarıyla devam ettiğini söyledi. Bölgede 1990'lı yılların yeniden yaşandığını vurgulayan İşlek, "Şehir sokaklarında bu duruma itiraz edip demokratik refleks gösteren halka karşı da AKP polisleri tam bir katliam anlayışı ile saldırmakta, yakaladığını gözaltına alıp tutuklamaktadır. Cizre ve Silopi ilçelerinde dünden bu yana devam eden el ve ayaklarını kelepçeleyip insanlık dışı vahşi bir biçimde infaz etmeler, keskin nişancılarca sokak ortasında infazlar, evleri ağır silahlarla vurup ateşe vermeler, hastaneye yaralı götüren araçların taranıp içindekileri infaz etmeleri gibi birçok kirli savaş uygulamalarını devreye sokulmuştur" dedi.

AKP'nin artık bir savaş hükümeti rolüne soyunarak her adımda birden fazla can kaybına sebep olduğunu söyleyen İşlek, "Despotik savaş hükümeti rolüne soyunmuş bu AKP denen parti ve onun devşirmesi olan DAİŞ çetesi, onların oyunlarına alet olup işbirlikçiliğini yapan Barzani ve partisi KDP şunu çok iyi bilsinler ki, bu halk sizlerin hiçbir katliam ve tutuklama gibi uygulamalarınıza boyun eğmeyecek. AKP bu savaş kararını çok önceden vermişti. Bu nedenle bizler de artık bölgede devletin hiçbir vali, kaymakam ve güvenlik gücünün meşruiyetini tanımıyoruz" dedi.

Açıklamanın yapıldığı sırada kobra tipi zırhlı polis araçlarının sürekli basın açıklamasının yapıldığı DBP il binası önünde tur attığı görüldü. (Şırnak/DİHA)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 18:42 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:39 ----------

Silopililer, polis terörünü anlattı

Polis saldırısında 3 kişinin yaşamını yitirdiği Silopi'de yaşayanlar, 'Bakın ve devletin zulmünü görün. Evlerimiz ateşe verilerek, çoluk çocuğumuzla birlikte katledilmek isteniyoruz' diyerek tepkilerini dile getirirken, halen devam eden olaylarda gözaltına alınan 9 kişiye emniyette işkence edildiğini belirten avukat Zozan Acar, bazı yurttaşların makatına polislerin silah dayadığını ve Halit Alkış isimli yurttaşın gördüğü işkenceden dolayı fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı bilgisini verdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sabah saat 04.00'ten bu yana devam eden polis saldırılarının bilançosu artıyor. Başak Mahallesi'nde aralıksız bir şekilde süren olayların görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, olaylar polisin onlarca akrep tipi zırhlı araç ve zırhlı iş makineleri eşliğinde mahalleye girmesiyle başladı. Polisin baskıları protesto etmek için sokağa çıkan yurttaşlara gaz bombalarıyla saldırmasıyla patlak veren olaylarda, ilk etapta polisin rastgele kitlenin üzerine zırhlı araçlardan ateş açmasıyla 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tamboğa isimli çocuk ve 53 yaşındaki Hamdi Olaş isimli yurttaş yaşamını yitirirken biri ağır 10 kişi de çeşitli yerlerinden kurşunlarla yaralandı.

Olay yerine ambulansların gelmesine izin verilmezken, yaralı yurttaşlar uzun süre olay yerinde beklemek zorunda kaldı. Olayı haber alan HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik ve Aycan İrmez HDP ve DBP'li yöneticilerle birlikte olayın yaşandığı mahalleye gelerek yaralıları araçlarla Silopi Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Milletvekillerine yönelik tehditkâr bir tavır takınan polis, hastaneye yaralı taşıyan bir sivil aracı da rastgele taraması sonucu yaralı olan Tanboğa yaşamını yitirdi ve araç içindekiler, gözaltına aldı. Saatlerdir süren olaylarla ilgili Şırnak Valisi'ni aradıklarını ifade eden HDP milletvekilleri, valinin telefonlarına cevap vermediği bilgisini verdi.

Öğlen saatlerine doğru daha da şiddetlenen olaylarda polis 5 kişiyi daha yaralarken göğsünden vurulan Kamuran Bilin isimli genç de, hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdi ve yaşamını yitirenlerin sayısı 3'e yükseldi. Polisin adeta terör estirdiği mahalleye daha sonra jandarmaya bağlı 2 tank getirilirken, özel harekat polisleri evlerin kapılarını kırarak yüksek binalara keskin nişancı yerleştirdi. Tank ve zırhlı araçlar yurttaşlara ait evleri ve elektrik direklerini yıkıp Zap Meydanı yakınlarındaki Aytaç Sokak ve çevresindeki evleri rastgele tararken, çevredeki evlerden 8'ini ateşe verdi. Yangın çıkan evlerin bazılarında çocuklar mahsur kalırken, yardımlarına gitmek isteyen mahalle sakinlerinin üzerine damlarda konumlanan keskin nişancılar tarafından kurşun yağdırıldı. İtfaiye araçlarının mahalleye girememesi üzerine yurttaşlar, kurşun yağmuru altında yanan evlerini söndürmeye çalıştı.

Polis ve AKP hükümetine isyan eden mahalle sakinleri, "Bakın ve devletin zulmünü görün. Evlerimiz ateşe verilerek, çoluk çocuğumuzla birlikte katledilmek isteniyoruz" şeklinde tepkisini dile getirdi. Halen yer yer devam eden olaylarda 9 kişi gözaltına alınırken, gözaltındakilerin avukatı Zozan Acar, polisin gözaltındaki yurttaşlara akıl almaz işkencelerde bulunduğu bilgisini verdi. Gözaltında bulunan Halit Alkış isimli yurttaşın gördüğü işkenceler karşısında daha fazla dayanamayarak fenalaştığı ve Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenilirken, bazı yurttaşların makatına polis tarafından silah dayadığı belirtildi. Polisler hastaneye kimsenin yaklaşmasına ise izin vermiyor.

Olayların kısmen durulduğu anlarda Aytaç Sokak'ta yaşananlar gün yüzüne çıkarken, sokaktaki evler tahrip edilmiş ve çeşitli silahlara ait yüzlerce merminin boş kovanı olduğu görüldü. Yaşanan polis saldırısında katledilen 3 yurttaş yarın saat 10.00'da Silopi Şehitlik Mezarlığı'nda düzenlenecek törenle toprağa verilecek. (Şırnak/DİHA)

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:03 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:42 ----------

Silopi’de sağlık hakkı ortadan kalktı, yaralılara ulaşılamıyor

Silopi’de polis saldırıları sürerken sağlık çalışanları yaralıların bulunduğu mahallelere, yaralılar ise sağlık merkezlerine ulaşamıyor

Silopi’de polis saldırıları sürerken, 3 ölü 10’dan fazla yaralının olduğu bölgede sağlık hakkı da gasp ediliyor. TTB Genel Sekreteri Özden Şener sağlık çalışanlarının saldırı bölgelerinde yaralılara ulaşamadıklarını belirterek “Kaymakam’a ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. Bölgede görev yapan doktorlardan TTB Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp ise “Hastaneler polis ablukasında. Acil de çok fazla yaralı var” şeklinde konuştu.

İleri Haber’den Meryem Yıldırım’ın haberine göre Şırnak Silopi’de halka yönelik polis saldırısı sürerken, öte yandan en temel haklar olan seyahat ve sağlık hakkı da gasp ediliyor. Bölgeden gelen haberlere göre hastanelere taşınan yaralıların olduğu sivil araçlar polis tarafından taranırken, sağlık çalışanları yoğun saldırılardan dolayı yaralıların olduğu mahallelere ulaşamıyor. Silopi’de en temel insan hakları ayaklar altına alınıyor.

İleri Haber’in konuyla ilgili görüş aldığı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Özden Şener “Kaymakamlığa ulaşmaya çalışıyoruz. Şehirdeki çatışma ortamı nedeniyle sağlık merkezlerine ulaşım güçlüğü var” bilgisini paylaştı. Şener bölgedeki son duruma ilişkin “Hem çatışmalarda yaralananların naklinde sıkıntılar var hem de herhangi bir hastalığı nedeniyle hastaneye gidecek olan vatandaş sağlık ocaklarına, sağlık merkezlerine erişim zorluğu yaşıyorlar çatışma ortamı nedeniyle” ifadelerini kullandı.

‘Sağlık emekçileri yaralıların yanına gidemiyor’

Bölgede görev yapan doktorlardan TTB Merkez Konseyi üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp, 15 yaralının olduğunu, hastaneye yaralı taşıyan bir sivil aracın da tarandığı yönünde bilgi aldıklarını aktardı. “Yoğun saldırılardan dolayı doktorlar, sağlık emekçileri yaralıların olduğu yerlere gidemiyorlar. Sağlık ocaklarına gidemiyorlar” şeklinde konuşan Gökalp şöyle devam etti: “Silopi Devlet Hastanesi ablukaya alınmış. Acil serviste şu an gelen bir sürü yaralı var. O yaralılara müdahale etmeye çalışıyor arkadaşlarımız.”

Kaynak: İlerihaber.org

 

asil

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
9 Nis 2015
Mesajlar
522
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaa evrensel sen harbi bunlara inanıyor musun?

Offf offf kaçıncı derece neoconsun?diyeceğim.

Millet senin gibilerin zihniyetine gülüyor artık.

POLİS HALKA ATEŞ AÇMIŞ'MIŞ.YAPMAAAAA.ASPARAGASKOLİK.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Okurlara duyuru;

Basliklari sabote etmekten kin ve nefret kusmaktan otekilestirmekten fikri olmadigindan yazara satasmaktanb hakaret etmekten baska bir seyi olmayan biatci aktrollere yanit vermiyoruz.

Ayrica onlar Adina basliklarin sabote edilmesinden ve okurlara aktrol mesaji sunmaktan da ozur dileriz.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Silopi'de doktordan vahim iddia.

0aad8603212a2fb8_480x270.jpg


Silopi Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor, yaşanan dehşeti anlattı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde şu ana kadar üç yurttaşın hayatını kaybettiği ‘hendek operasyonu‘nda Silopi Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktor, yaşanan dehşeti anlattı.
Polisin kazılan hendekleri kapatma gerekçesiyle operasyon düzenlemek istediği Zap ve Avaşin mahallelerinde baskın ve gözaltıların engellenmek istenmesi üzerine çatışma çıkmış, Şırnak Valiliği üç kişinin öldüğünü, biri ağır iki polisle birlikte toplam yedi kişinin yaralandığını açıklamıştı.
Yaralıların getirildiği Silopi Devlet Hastanesi’nde görevli doktor Serdar Acar, BirGün’den Elçin Yıldıral’a aslen aile hekimi olduğunu ancak doktor yetersizliğinden dolayı devlet hastanesinde de görev aldığını söyledi.
Acar, Twitter hesabından ise hastaneye tüm giriş çıkışların polis kontrolünde olduğunu ve tümünün uzun namlulu silahlarla gezdiğini belirterek, “Sabah ilk yaralı polisleri getirdiklerinde hastanede nöbetçi doktora silah doğrultarak zorla çatışma bölgesine götürülmeye çalışıldı hastane personeline saldırıldı. Silahla tehdit edildi” mesajını yazdı.
Hastane içinde rastgele ateş edildi
Hastaneye yaralılarını getirmeye çalışan vatandaşların darp edildiğini ve kendilerine polis tarafından silah doğrultulduğunu kaydeden Acar, “Arabalarının camları kırıldı. Hastanedeki baskıya müdahale etmeye çalışan milletvekillerine müdahale edildi. Hastane içinde rastgele ateş edildi, hastane personeli korku içindeydi. Ağlayan hemşireler korkuyla hastalarını bırakmak zorunda kalıyorlardı” ifadelerini kullandı.
Acar hastaneye getirileren yaralılar ve hayatını kaybedenler hakkında da şu bilgileri verdi:
-Silopi Devlet Hastanesine bugün biri ağır dört yaralı polis getirildi. Hepsi sevk edildi.
-Sivil vatandaşlardan ikisi ağır yaralı olarak getirildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar ölen sivillerden biri 15 yaşında sivil giyimli tam kalbinden vurulmuştu. Diğeri 70 yaşlarında koltuk altından , göğsünden, karnından ve kolundan vurulmuştu.
-Bunların dışında beş yaralı sivil daha getirildi. Yaralılardan biri 12 yaşında kız çocuğuydu vücudunun değişik yerlerine parçacıklar gelmişti.
-Sevk edildi biri 45 yaşlarında erkek hastaydı. Dirsek bölgesine kurşun gelmişti. Atar damar kanaması vardı. Sevk edildi.
-Biri hastanede stajyerlik yapan üniformalı 19 yaşında erkek hastaydı. Bacağına iki kurşun gelmişti. Sevk edildi.
-Biri 32 yaşında genç erkekti. Sivil elbiseli bacağına kurşun gelmişti. Sevk edildi.
-Biri karnına kurşun gelmiş 47 yaşında erkek hastaydı. Sevk edildi.

 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst