Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Şiddetin Kökeni

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Böyle saçma bir fikir daha önce de duymuşumdur ama her defasında ilk defa duymuşum etkisi yaratır. Tebrik ediyorum. :)
Fakat şunu sormak isterim. Hani bazılarının beyni çalışmıyormuş ya, olur da birine göre de sizin beyniniz çalışmıyorsa, şiddet size yöneliyorsa, ne yapacaksınız?

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
şiddet ve iktidar olgusunu göz-ardı etmek onun ne olduğunu tam anlamamak ile eş-değerdedir. bir gün gelcek her ikisi de bu yer-yüzü-cennetinden kovulacaklardır. bunu da insan denilen tür yapacaktır; bilinçli şiddetin en yıkıcısını yaratan o olduğu için bunu yapma görevi de onun olacaktır. pyromus'a eleştiridir.

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
bir gün gelcek her ikisi de bu yer-yüzü-cennetinden kovulacaklardır. bunu da insan denilen tür yapacaktır; bilinçli şiddetin en yıkıcısını yaratan o olduğu için bunu yapma görevi de onun olacaktır

Sanırım bu bir ütopya olur. Ya ütopya olmaması mümkün müdür? Devletler, sistemler dahil şiddeti araç olarak kullanmayı benimsemişlerdir, hatta amaçlayanlar da mevcutken...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
Ütopya yoksa hayat bitmiştir!

şiddetin kaynağındaki itki kendi çelişkisini içinde barındırmaktadır.

düş-seli eylem-seli ile çakıştığında bu çelişki yeni olanla aşılacaktır!

ben buna inanıyorum.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
İstence bağlı keyfi/amaçsal şiddetin doyum noktası yoktur; o kendini sürekli çoğaltma eğilimi taşır; ancak, varacağı bir eşik noktasında –ki kendi çelişkisidir bu- büyüme hızının karesiyle ters orantısal olarak çökecektir; buna içe çökme diyebiliriz. Aktif ve pasif karşı şiddetler ise istence bağlı keyfi/amaçsal şiddetin eşik değerine ulaşma süresini kısaltacaklardır; bu etkileşim diyalektik bir süreç yaşayacak ve şiddet ve iktidar yok edildiğinde Başka Bir Dünya’ya Güneş doğarken tüm canlı doğa o gün gerçek anlamda özgürce bir soluk alacaktır; sonrası mı?! Deniz Ülkesi’in aurorası gibi....

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular