Şentop'tAn Prens Harry’yE Sert Tepki: “Avrupalı Beyaz Çocuk, Sen Kimsin?”

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel ve Son Dakika Haberler kategorisinde dragon tarafından oluşturulan Şentop'tAn Prens Harry’yE Sert Tepki: “Avrupalı Beyaz Çocuk, Sen Kimsin?” başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 441 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel ve Son Dakika Haberler
Konu Başlığı Şentop'tAn Prens Harry’yE Sert Tepki: “Avrupalı Beyaz Çocuk, Sen Kimsin?”
Konbuyu başlatan dragon
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan odun

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

TBMM Başkanı Şentop'tan Prens Harry’ye sert tepki: “Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin?”​

Yazan: CNN Türk • 10 sa. önce
1110


Prens Harry'nin kitabında "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü" itirafına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sert dille tepki gösterdi.

Prens Harry'nin kitabında "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğü" itirafına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sert dille tepki gösterdi.© CNN TÜRK
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Edirne'de "Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry’nin 10 Ocak’ta yayımlanacak “Spare” adlı kitabında, “Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı” ifadelerine sert dille tepki gösteren Şentop, “Harry bir de diyor ki ‘onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz, öyle görmüyoruz’. Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin insan olup olmadığına karar veriyorsun karşındakilerin. Sen Afganistan’da ne arıyorsun? İnsan öldürmek için orada ne arıyorsun?” dedi.

ŞENTOP, “DÜNYA’DA EN ÇOK İNSAN ÖLDÜRENLER AVRUPALILARDIR”
Şentop açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “20. yüzyıl insanlık tarihinin en kanlı yüz yılı olmuş. Dünya’da en çok insan öldürenler Avrupalılardır. 1. ve 2. dünya savaşı yapmışlardır. 1. dünya savaşında 20 milyonun üzerinde insan öldürmüşlerdir. 2. dünya savaşında asgari söylemlere göre, 75 milyon civarında insan öldürmüşlerdir. 100 milyondan fazla olduğunu söyleyenler de var. Avrupalı ve beyaz insan dışındaki insanları ötekileştiren, dünyanın bütün imkanlarını kullanan ama başka ilkel insanları da sömüren, Dünya’da adalet, refah dediğin zaman sadece kendisini düşünen bakış açılarından dünya rahatsız.”


 

Ekli dosyalar

  • 1673168238078.png
    1673168238078.png
    68 bayt ·
    Görüntüleme: 0

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
İ
İlginç.

Afgan(insan) sevici başkanımızda var.

Sayın başkan sen önce bizim insanlarımızın "yaşam hakkına" sahip çıksan diyorum. Batıda usulsüz imarlarla, ruhsatlar verilmiş, devlet denetimsizliği, görevini ifasızlığı sonucu insanlar ölmüyor en azından!.. Dere kenarına ev yapılırken devlet nerede, niye kimse hesap vermiyor can kayıplarında? Arabistan da hac faciasında bakanları insanların ezilmesinden sorumlu tutup, önlem almamasından sebep idam ettiler mesela. Vinç devrildi şak diye devlet 100 deve diyet ödedi(sorsan en iyi müsliman bunlarmış, arabistan müsliman(vahabi, selefi imiş) değilmiş)). Batıda böyle bir şey(idarelerce vatandaşını olası kastla cinayete kurban edilmesi) gösteremezsiniz!

Evin camdansa ona buna b*k atmayacaksın. Önce kendi sokağına bakacaksın. Sen önce kendi sokağını bir temizle. Sonra elalemin terör ülkelerinin terör insanlarının haklarına burnunu sokarsın, ha ne dersiniz çok sayın büyük?

taliban_afganistan_i_ele_gecirdi_taliban_kimdir_nedir_taliban_lideri_kimdir_taliban_teror_orgutu_mu_taliban_ne_istiyor_h170791_271a7.jpg


Sahi bu afganların çoğunun yüzleri niye peçeli, silahlı terörist değil de insanlarsa?
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Şu bize hiç ama hiç benzemeyen eroin satıcısı insanlara bir de biz bakalım.

i


Benim bildiğim Abdülhamid bi ara çarşaf yasağı bile getirmişti! Kaldı ki bunların ellerde bazuka, yüzleri bile gözükmeyen erkek bide sanırım bunlar. Bunlar insan sa biz neyiz? Sayın başkan bizi insan yerine koysa madenlerde, ufak doğa olaylarında(sellerde, depremlerde) 10-100 binlerce insanlarımız ölmezdi değil mi?

DSqyp7MUQAAHzgV



Ya sayın Şentop' un gözlerinde bir sorun var. Ya da bizim gözlerimiz, batının bir askeri ile bir çocuğun bu samimi fotosunu görmüyor. Sizce kimin gözlerinde sorun var?

fetnowzad400.jpg


Afgan kadın, çocuk memnunken, sayın Türk meslis başkanı neden rahatsız acaba?
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Peki, Türkiye 20 sene boyunca Afganistan ´da ne arıyordu?

Türkiye ve müttefiklerin yaptıĝını Harry sesli olarak dile getirmiş. Oraya askerini göndermiş tüm ülkelerin ana hedefi Taliban´dı. Taliban´a karşı savaşmak, onları etkisiz hale getirmek. Nihayi amaç buydu.

Savaş demek, ölmek ve öldürmektir. Ya öleceksin ya da öldüreceksin. Savaş bölgesine giden askerlerin başlıca görevi öldürmektir. Yani orada görev yapmış olan Türk askerleri de yeri geldiĝinde öldürmekten geri kalmamışlardır. Ancak Taliban müslüman olduĝu için bu tür mevzular sesli olarak dile getirilmez. Durum bundan ibaret aslında.

Yani TBMM başkanı boş beleş konuşmuş ve aslında asıl amacı batıya çamur atmak. Eli kanlı Taliban´ın, ISID´ın (nam-ı diĝer DAEŞ), Boko Haram´ın yaptıkları vahşeti görmezden gelirler. Son 1 senede Afganistan´da yaşayan kadınların tüm hakları Taliban tarafından ellerinden geri alındı ve tekrar eve tıkılmaya çalışılıyor. En son onlara çeşitli kurumlarda çalışma yasaĝı getirilmişti. Bunları konuşan/eleştiren yok Türkiye´de.

Diĝer yandan Harry öldürdüĝü insanları sayıp bir yere not etmişse, demek ki bir hayli sıkıntılı/hastalıklı bir kişiliĝi olsa gerek. Öyle ya, safdışı bırakılan rakipleri tek tek saymak, normal bir davranış deĝil. Demek tek tek not almış veya kıçından uyduruyor. 25 kişiyi öldürmek o kadar kolay deĝil. Bence bir hayli abartmış. Doĝru olsa bile kendisinin normal olmadıĝı kesin.

@dragon , yüzlerini örtmelerinin sebebi aslında çok basit. Hedef haline gelmek istemiyorlar, çünkü yüzlerini gösterdikleri an ifşa olacaklar ve kimlikleri ortaya çıkacak.
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Afganistan´da yaşayan kadınların tüm hakları Taliban tarafından ellerinden geri alındı ve tekrar eve tıkılmaya çalışılıyor. En son onlara çeşitli kurumlarda çalışma yasaĝı getirilmişti. Bunları konuşan/eleştiren yok Türkiye´de.
Haklısın kadınları böyle pasif istiyorlar.

iu

Diĝer yandan Harry öldürdüĝü insanları sayıp bir yere not etmişse, demek ki bir hayli sıkıntılı/hastalıklı bir kişiliĝi olsa gerek

İnsan öldürmenin, savaşların, silah ticaretinin hiç bir savunulur yanı yok. Bunuda buraya not edelim ki; malum birileri tarafından yanşlış anlaşılmasın.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
İnsan öldürmenin, savaşların, silah ticaretinin hiç bir savunulur yanı yok.
Tabii ki yok, olamaz da. Savaşlar hiçbir zaman sorunları doĝru dürüst çöz(e)memiştir. Beceriksiz siyasetçiler, yöneticiler ve silah simsarları yüzünden insanlar bir hiç uĝruna birbirlerine kırdırılıyor.

Mesela Ukrayna - Rusya savaşı, daha doĝrusu Rusya´nın Ukrayna yı istilası, gözü dönmüş ve büyük imparatorluk peşinde koşan bir siyasetçi/diktatör yüzünden patlak verdi. Halbuki bu savaşın çıkması için çok önemli bir sebep yoktu ve anlaşmazlıklar diplomatik yollardan çözülebilirdi. Demek ki kaba kuvvetin bir çözüm olduĝuna inanan ve bu devirde hâlâ kocaman imparatorluk hayali peşinde koşan ve insan hayatını hiçe sayan siyasetçiler var. Bunlara silah ticaretini de eklediĝinizde karşımıza her sene dünyanın her tarafında patlak veren sayısız savaşlar çıkıyor.

İran - İrak savaşı mesela. 8 sene boyunca bu iki müslüman ve komşu ülke birbirlerine karşı savaştı. Binlerce insan boşu boşuna hayatını kaybetti. İkisi de her bakımdan kaybetti.

Afganistan´da 1980´den beri savaş ve iç savaş var. Yani neredeyse yarım asırdan beri orada doĝan çocuklar ve orada yetişen gençler barış ve huzur dolu bir hayatı görmemişler.

Hasılı anlamsız savaşlar yüzünden ülkeler parçalandı, insanlar hem yerinden yurdundan oldu hem de hayatını kaybetti. Bu gidişatın sonu belli deĝil, maalesef böyle devam edecek, çünkü insanlar yaşananlardan ders almıyor veya sorumlu siyasetçilerden hesap sormuyor.
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
diktatör yüzünden patlak verdi. Halbuki bu savaşın çıkması için çok önemli bir sebep yoktu ve anlaşmazlıklar diplomatik yollardan çözülebilirdi.
Bu çok komplike bir mesele. Putin bu konuda(ülkesini savunma) çokta haksız sayılmaz!. Batı genişliyor, Rusya sınırlarını kuşatıyor. Burada ateşle oynayan, asıl baş kusurlu olan Ukrayna şaklaban sinema figüranı başkanıdır. Olan milyonlarca Ukraynalıya oldu. Gelecekleri bir figüranı başkan yapmaları sonucu değişti. Evsiz barksız kaldılar...

***************************9******************9*****************************

Ülkeye; "yaşama hakkına" dönecek olursak,

Elin afganının canı bizimkinden değerli derken politikacılar, bürokratlar gibi ,şkembei kübradan sallamıyoruz!

bkz:

Madencilerin ölümünün kabahatlisini/sorumlusunu bulmuşlar. Kimmiş? Madenci!.

Nusret Nesin 60-70 sene önce yazdığı yerde halen Türkiye!.

Bırakın elin batısının bizi kıskanmasını, araplar bile bizi kıskaniyeee.

Nassıl yani?

Şöyle, Hac' da ölenlerin suçlusunu bizdeki gibi ölenlere yüklemiyorlar!.

"
Suudi Arabistan’daki hac faciası sonrası 28 kişi idam edilecek


5670.jpg

Suudi Kral Salman bin Abdülaziz

Suudi Arabistan'da geçen ay hacıların şeytan taşlamaya gidişi sırasında çıkan izdihamda resmi açıklamalara göre 769 kişi ezilerek ölmüştü. Suudi yetkililer, faciaya “ikazlara uymayan hacı adaylarının” neden olduğunu öne sürmüştü. Ancak Suudi Kral Salman'ın oğlu Prens Muhammed'in konvoyunun geçişi için yolların kapatılması üzerine izdiham çıktığı da iddia edilmişti."

bkz:


Dünyada en iyi müslimanlar bizde tabiki... Ne ala müslimanlık ama. Kusuru ölene yükle yükleyebildiğin kadar. Sahi bu araplar niye suçu bir kişiye atıp olayı kapatamamış? Da 28 tane devlet görevlisi kellesi kesme emri vermiş?
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Bu çok komplike bir mesele. Putin bu konuda(ülkesini savunma) çokta haksız sayılmaz!. Batı genişliyor, Rusya sınırlarını kuşatıyor. Burada ateşle oynayan, asıl baş kusurlu olan Ukrayna şaklaban sinema figüranı başkanıdır. Olan milyonlarca Ukraynalıya oldu. Gelecekleri bir figüranı başkan yapmaları sonucu değişti. Evsiz barksız kaldılar...
Tam tersine; Ukrayna tıpkı Türkiye gibi baĝımsız ve meşru bir devlet. Her baĝımsız ülke istediĝi ülke ile askeri ve ekonomik işbirliĝi yapma hakkına sahiptir. Mesela Türkiye NATO´da olmasına raĝmen Rus yapımı savunma silahı aldı. Bu hareket elbette ABD´nin hoşuna gitmedi ancak kabul etmek zorunda kaldı. Ekonomik baskı yapmadı mı; yaptı elbette. F35 uçaklarını vermekten vazgeçti. Hepsi bu. Türkiye´yi istila edecek hali yok herhalde.

Bu nedenle Putin´in yaptıĝı istiladan başka bir şey deĝil. Kendisi Sovyetler Birliĝinin daĝılmasını hazmedemedi ve ayrılan tüm devletleri tekrar kontrol altına almak istiyor. Ayrılmış ülkelere hiç saygısı yok. Tüm mesele bu aslında. Zaten toprak bakımından dünyanın büyük ülkesi durumunda, buna raĝmen Putin her zaman Büyük Rusyanın hayalini kurmuştur ve bundan hiçbir zaman vazgeçmemistir. Onbinlerce insanın öleceĝini bile bile Ukrayna´ya savaş ilan etti.

Ayrıca seçilmiş bir devlet başkanının eskiden ne yapıp yapmadıĝı hiç önemli deĝil ve işini yapmasına herhangi bir engel teşkil etmez. Ronald Reagan´ı hatırlarsın muhtemelen. Onun eski mesleĝi sinema/film aktörlüĝü idi ve bilhassa B-Movie klasmanındaki filmlerde rol almıştır. Ancak daha sonra ABD´nin başkanı seçilmişti; hem de 2 kez.


***************************9******************9*****************************

Ülkeye; "yaşama hakkına" dönecek olursak,

Elin afganının canı bizimkinden değerli derken politikacılar, bürokratlar gibi ,şkembei kübradan sallamıyoruz!

bkz:

Madencilerin ölümünün kabahatlisini/sorumlusunu bulmuşlar. Kimmiş? Madenci!.

Nusret Nesin 60-70 sene önce yazdığı yerde halen Türkiye!.

Bırakın elin batısının bizi kıskanmasını, araplar bile bizi kıskaniyeee.

Nassıl yani?

Şöyle, Hac' da ölenlerin suçlusunu bizdeki gibi ölenlere yüklemiyorlar!.

"
Suudi Arabistan’daki hac faciası sonrası 28 kişi idam edilecek


5670.jpg

Suudi Kral Salman bin Abdülaziz

Suudi Arabistan'da geçen ay hacıların şeytan taşlamaya gidişi sırasında çıkan izdihamda resmi açıklamalara göre 769 kişi ezilerek ölmüştü. Suudi yetkililer, faciaya “ikazlara uymayan hacı adaylarının” neden olduğunu öne sürmüştü. Ancak Suudi Kral Salman'ın oğlu Prens Muhammed'in konvoyunun geçişi için yolların kapatılması üzerine izdiham çıktığı da iddia edilmişti."

bkz:


Dünyada en iyi müslimanlar bizde tabiki... Ne ala müslimanlık ama. Kusuru ölene yükle yükleyebildiğin kadar. Sahi bu araplar niye suçu bir kişiye atıp olayı kapatamamış? Da 28 tane devlet görevlisi kellesi kesme emri vermiş?
Valla eĝri oturup doĝru konuşursak eĝer...
Türkiye her bakımdan Arap Devletlerinden çok çok ileride ancak Batı ile kıyaslarsak, Türkiye bir hayli geride maalesef. İnsan hakları yetersiz, baĝımsız yargı yok, iş güvenliĝi kötü durumda, rant kavgaları almış başını gidiyor ve yozlaşmışlık bir hayli yaygın Türkiye´de. Ancak buna raĝmen Arap Devletleri Türkiye için bir kıstas oluşturamaz. Türkiye, Batıyı 50 sene geriden takip ediyorsa, Arap Devletleri de Türkiye´yi 50 sene geriden takip ediyor.
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

Tam tersine; Ukrayna tıpkı Türkiye gibi baĝımsız ve meşru bir devlet. Her baĝımsız ülke istediĝi ülke ile askeri ve ekonomik işbirliĝi yapma hakkına sahiptir.
Keşke o adar basit olsa... Ben anlatamadım sanırım. Konunun uzmanlarından bilgi edindikten sonra bir değerlendirme yaparsanız belki fikriniz değişebilir. Hoş bri durum değil elbet. Silah tüccarları Ukraynayı yaktı. Ben bu seçtikleri adam haricinde bir deneyimli siyasetçi olsaydı halkı ateşe atmazdı diye düşünüyorum. Ukrayna halkı bu işi çok küçümsedi. Orası Amerika değil. Ronald Regan ile kıyas o yüzden yapamayız... :(

Türkiye her bakımdan Arap Devletlerinden çok çok ileride ancak Batı ile kıyaslarsak,ürkiye´de. Ancak buna raĝmen Arap Devletleri Türkiye için bir kıstas oluşturamaz. Türkiye, Batıyı 50 sene geriden takip ediyorsa, Arap Devletleri de Türkiye´yi 50 sene geriden takip ediyor.

Sanırım anlatamadım. Arap diktatoryasında bile kaza, kader diyip can kayıpları örtbas edilemiyor, diyorum. Resmi sorumlular yargıca hesap veriyor diyorum. Yoksa BAE krallıkla, yani tek adamla yönetilen bir islam devleti. Elbette Türkiye ile kıyaslanamaz. Bizim ülkemiz Almanya, Fransa , v.b. boyutlardaki devletler ile kıyaslanabilir. Çünkü sözde kalsa da aynı yönetim biçimli anayasaya, organlara sahip bir devletiz. Vergi topluyorlar, vatandaşın can ve mal güvenliği için. Ama iş anayasaya uymaya geldimi, yaşama hakkına geldimi Arap kadar bile olamıyor. Sanırsın Afrika kabile devletinde yaşıyor biz itibardan tasarruf edemeyen büyük devlet(!) vatandaşları. Bu çok açık.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne


Keşke o adar basit olsa... Ben anlatamadım sanırım. Konunun uzmanlarından bilgi edindikten sonra bir değerlendirme yaparsanız belki fikriniz değişebilir. Hoş bri durum değil elbet. Silah tüccarları Ukraynayı yaktı. Ben bu seçtikleri adam haricinde bir deneyimli siyasetçi olsaydı halkı ateşe atmazdı diye düşünüyorum. Ukrayna halkı bu işi çok küçümsedi. Orası Amerika değil. Ronald Regan ile kıyas o yüzden yapamayız... :(
Elbette kıyaslama yapabiliriz, çünkü her iki durumda halk başkanını seçiyor. Bu noktada Ukrayna halkının Amerikalılardan geri kalır bir tarafı yok. Bunu görmek için öyle ahım şahım uzman olmaya gerek yok. O kadar da cahil veya bilgisiz deĝilim.:D

Suçlu aranacaksa, ilk suçlu Putin´dir. Bu deli zat, zamanında Rusya´dan ayrılan ülkeri kendi bünyesine yeniden baĝlamak istiyor demiştik. NATO genişlemesini bahane olarak kullandı. İyi valla; hangi ülkenin ne tarafta olması gerektiĝine Putin ve Biden´mi karar verecek? Bu çok saçma.

Diĝer yandan Ukrayna halkı takdire şayan bir şekilde tüm imkanlarıyla direniyor ve halkın çoĝunluĝu başkanlarının yanında ve onu destekliyorlar. Böyle olmasaydı, Batının yardımına raĝmen Rusya çoktan tüm ülkeyi ele geçirmişti.

Sanırım anlatamadım. Arap diktatoryasında bile kaza, kader diyip can kayıpları örtbas edilemiyor, diyorum. Resmi sorumlular yargıca hesap veriyor diyorum. Yoksa BAE krallıkla, yani tek adamla yönetilen bir islam devleti. Elbette Türkiye ile kıyaslanamaz. Bizim ülkemiz Almanya, Fransa , v.b. boyutlardaki devletler ile kıyaslanabilir. Çünkü sözde kalsa da aynı yönetim biçimli anayasaya, organlara sahip bir devletiz. Vergi topluyorlar, vatandaşın can ve mal güvenliği için. Ama iş anayasaya uymaya geldimi, yaşama hakkına geldimi Arap kadar bile olamıyor. Sanırsın Afrika kabile devletinde yaşıyor biz itibardan tasarruf edemeyen büyük devlet(!) vatandaşları. Bu çok açık.
Arap ülkelerinde olup biten hangi olay doĝru dürüst gün ışıĝına çıkabiliyor? Çoĝu olayın ülkenin dışına dahi çıkmadıĝından bir hayli eminim, çünkü Arap devletlerinde bireylerin pek fazla söz hakkı yok. Buna nazaran İran ise çok farklı, çünkü oradaki halk, bilhassa gençler, İran rejimine kök söktürüyor. Diĝer Arap ülkelerin halkı susturulmuş ve sindirilmiş vaziyette.

Tamam, Türkiye daha iyi bir yerde olabilirdi, hatta bir an önce olmalı.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst