Savaşlar üstüne

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde tazmanyayahnisi tarafından oluşturulan Savaşlar üstüne başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 592 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Savaşlar üstüne
Konbuyu başlatan tazmanyayahnisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kimselcuk

tazmanyayahnisi

Üye
Yeni Üye
Katılım
20 Eyl 2017
Mesajlar
148
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Arkadasım sen hiç adam öldürdün mü şöyle sorayım hiç tanıdığın birini öldürdüler mi ne kadar acı öyle değil mi senin gibi olan sana benzeyen ne bileyim otobuste yaşlılara yer veren pazar günü babasının arabasını yıkayan hayvanlarını otlatan ve cepheye hasbelkeder
sürülmüş birinin senin tarafından öldürülmesi ne demek sizce bu ne kadar doğru ...
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Can almak çok büyük yüktür, insan şayet nasıl bir bedel altına girdiğini bilseydi; asla yapamazdı. Vejetaryenleri de o yüzden çok takdir ediyorum, her can kıymetlidir. Bir başkasını ya da hayvanı nasıl bir ruh hali ile öldürmeye kalkarlar, hiç bilmiyorum. Avcılık da bana göre spor değildir. Şu da unutulmamalı ki: hayvan öldürenlerin, insan öldürmesi çok daha kolay oluyor. Hayvanların haklarının olmadığı ortamlarda, insan haklarından da konuşmak mümkün değildir.

Adorno'nun bir sözü vardır; "Auschwitz, bir insan bir mezbahaya bakıp "ama onlar hayvan" dediği zaman başlar. Doğayı ve hayvanları seven bireylerde, şiddet eğilimi çok daha az gelişiyor, bu durumda ilk adım hayvan sevgisi olmalı ki insanlar da korunabilsin.
 

Kimselcuk

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
6 Ocak 2018
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İsteyerek yada istemeyerek cepheye gitmiş biri yeri geldiğinde mecbur karşısındakini öldürmelidirki kendi hayatta kalsın.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst