Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

saf insanlar - deneme

papillon

Yeni Üye
13 Mar 2011
28
0
0
43
hayal gücü geniş , saf ve çok çalışkan insanlar tarihde ve şimdi olağan üstü başarılara imza atmıslardır.

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Bunu tartışmaya mı sundunuz? Genel tartışma alanı bölümünde yargısına ulaşmış bir cümle görüyorum ben. Tam olarak anlamadım sanırım.

istanbul

Yeni Üye
19 Ağu 2010
213
0
0
41
Saf insan ayna gibidir..
Önüne geçen kendini görür .
Eğer saf bir dostun varsa seni en iyi o yüzleştirir..

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
telrunya çok teşekkürler tespitin için, konuyu "serbest kürsüye" taşıdım.

Bu arada fikre (yazılana) katılmıyorum, "bence" diyerek başlanmalıydı belki de...

Süreyya Önal

Yeni Üye
16 Nis 2010
469
0
0
50
papillon 'saf'tan kasıt nedir ..

nefsiyle yüzleşip terbiyesini-demini almış/bedelini ödeyip göze aldığı ile görüneni aşmış katı şıksız abdalımı, hayal kurup! hayalleri gerçeklemede birbiriyle yarışta sıra/dizili insanları mı ...neyi anlatıyorsunuz

denemenizden, bön/ avanak aptal anlamı çıkarılmayacaksa... daha anlaşılır olmayı da denemelisiniz (bence)

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Saflik, bir algidir ve insanoglunun gorunusunde degil, dusunce ve davranisinda yansir. O yuzden "saf insan" yoktur, "saf" olarak algilanan, dusunce ve davranis vardir.

Ayrica buradaki saflik, hangi anlamda kullanilmistir?, berrak, acik, net, dobradobur, temiz v.s. mi?, yoksa bilgisiz, cahil, toy, tecrubesiz, kolay kandirilabilir v.s. mi?

papillon

Yeni Üye
13 Mar 2011
28
0
0
43
saf dıyerek demek ıstedıgım iyi niyetli herkezi kendi gibi dunyada iyi sanan

P

Pyramos

Ziyaretçi
sadece çocuklar saftır.. yeryüzünde görünen tek melek onlardır..bir çocuk için düşünmeden kendinizi feda edebilirsiniz. -düşünmeden- çünkü saflıkları şüphe tutmaz..çocukluğunu en çok koruyabilenlerdir belkide en saf olanlar. insan büyüdü , ciddileşti böyüük adam oldu,kendini bir halt sandı ..dünyayı mahvetti..matrix'te dediği gibi insan bu hali ile dünyayı istila etmiş bir virüs..:)

(çocukların saflıklarına biyolojik sebebler öne sürmeyin insanı verem etmeyin:) onların saflıkları apaçık mücizedir,belkide mesajdır bizlere.. schopenhauer'ın dediği gibi cocukluk hayatın cennetidir, kayıp cennet... beynin olanca gücü ile ilerledi de noldu he noldu? mutluluk yalan oldu:)

ayrıca bir cocuk gibi anlamak istemez miydin hayatı? büyüdünde anladın mı sanki? ne anladın?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular