Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Retorik bir aldatmaca mıdır?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
soruyu cevaplamadan önce sebebi nuzulu önemsicem k. bakmayın.)
nerden çıktı bu soru imamhatipte eğitim gördüğüm için mi?? .)

yok hayır sizle alakası yok..hitabet sanatı ve içinde hatip kelimesi olduğu için..zira hitabet sanatını bu konuda uzman kişilerin vermesi gerekmez mi..çünkü bizim imamlarımızın büyük çoğunluğu eline verilen hutbeyi bile doğru dürüst okumaktan aciz...öyle olunca da cemaat uyuyor haliyle..hitabet önemli bir sanat..evet sanat..

bsra

Yeni Üye
28 Ara 2013
41
0
0
34
Yani aldatmanin bir suru nedeni vardir, bu nedenselliklere bagli psikolojik, sosyolojik, ekonomik vs diye uzatabiliriz. Psikolojisi duzgun birisi de aldatabilir demek istiyorum.

o zaman güzel sözlü insanlara güvenilmez, hele sözlerini uzatıp dolaylı yoldan anlatım yapanlara hiç güvenilmez.)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Evet. bir aldatmacadır. Sadelik,iyilik ve doğruluğun olmadığı yerde büyüklük yoktur demiş Tolstoy. imzamda kullandığım aforizmada budur. Sadelik yoksa iyilik ve doğrulukta yoktur orada zaten. çünkü sadeliğin olmadığı yerde herşey olduğundan büyük görünür.

Ya çok şey tiyatro gibi ya şu hayatta... insan her an kendini kandırıyor dahada acısı kendini kandırmayı çok seviyor..hepimiz hastalıklıyız..

bsra

Yeni Üye
28 Ara 2013
41
0
0
34
çoğu insan,karşısındakileri uyuşturuyor çok ve süslü sözlerle

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
belki de insanlar ufak yalanlardan hoşlanıyorlar; ancak retorik, hiç de ufak değil; bu nedenle onun mask/esini düşürmek gerektiği kanısındayım.

felsefehayat

Yeni Üye
11 May 2011
46
0
0
43
“Ben Dünya’ya insanları güçlü yapmak için gelmedim, onların güçsüzlüklerini kullanmak için geldim.” [FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]Adolf Hitler[/FONT]

[FONT=Tahoma, Geneva, sans-serif]Bu alıntı belagatin önemini gayet iyi açıklar sanırım.. iyi okumalar herkese[/FONT]

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
neden kötü olsun,kelimeleri kullanmak..Kanmak istiyorsan kendi yalanına bile kanarsın,sorun kendi kalbinde..
Ben kelimelerin,noktaların, anlaşarak,uyuşarak, hoşgörerek yaşadığı her cümleyi seviyorum.Suçluyumda bu kullanma işinden..sana göre kötüyüm bile..
Belagat işinin kolayı betimleme,betimlemenin güzeli tonlamaların doğru kullanılması,son vuruş ise kişiyi o resmin içine doğru yere koyma..
Edebiyat hocamız ne anlattığın değil nasıl anlattığın önemlidir derdi.Bu bir tür sanat bence ,sanat kötü mü suç mu ?

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
“Ben Dünya’ya insanları güçlü yapmak için gelmedim, onların güçsüzlüklerini kullanmak için geldim.” Adolf Hitler

Bu alıntı belagatin önemini gayet iyi açıklar sanırım.. iyi okumalar herkese

bu alıntı durumla bağdaşmıyor bana göre. ben şöyle değerlendiriyorum ve karşı bir alıntı ile cevap veriyorum :)

Ahmaklar kendilerine tumturaklı dille ve tuhaf ve şaşırtıcı sözcüklerle söylenen her şeye hayran kalır ve onları abartmayı sever.Schopenhauer

Bizleri ahmak yerine koyuyor olmasınlar:)

Tumturaklı: Anlama bir şey katmayan, bir anlam bildirmeyen ancak kulağa hoş gelen. vikisözlük

felsefehayat

Yeni Üye
11 May 2011
46
0
0
43
bu alıntı durumla bağdaşmıyor bana göre. ben şöyle değerlendiriyorum ve karşı bir alıntı ile cevap veriyorum :)

Ahmaklar kendilerine tumturaklı dille ve tuhaf ve şaşırtıcı sözcüklerle söylenen her şeye hayran kalır ve onları abartmayı sever.Schopenhauer

Bizleri ahmak yerine koyuyor olmasınlar:)

Tumturaklı: Anlama bir şey katmayan, bir anlam bildirmeyen ancak kulağa hoş gelen. vikisözlük

Zaten alıntıdaki "güçsüzler" sizin bahsettiğiniz "ahmaklar" a tekabül etmektedir. :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
dört oktav dört ton ses selinde ve arkası ses perdesi olan bulmaca da ses suskunu ses öcü
retor çarpıyor dünyaya ve retor parçalanıyor ; allık alları ve parçaları altın saçı deliklerde
saygı duruşu! hiçe; hiç kadar aklımda kalmış sözler saltası

bir müziğin etkisini düşünün müzik süsler onu ve sözler arkada-çalar da
düşündeki duygu yoğunluğu da onu sisler;

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular