Perseid Meteor Yağmurları Nedir?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde P Harfinden Nedir? Başlıkları kategorisinde "ictenlik" tarafından oluşturulan Perseid Meteor Yağmurları Nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 214 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı P Harfinden Nedir? Başlıkları
Konu Başlığı Perseid Meteor Yağmurları Nedir?
Konbuyu başlatan "ictenlik"
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Perseid Meteor Yağmurları, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı ile bağlantılı bir meteor yağmuru türüdür. Gökyüzünde görünür saçılma noktası Perseus takımyıldızı'na denk geldiği için bu ismi almıştır.

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından püsküren parçalardan oluşan Perseid bulutu, kuyruklu yıldızın yörüngesi boyunca uzanır. Bulut çoğunlukla bin yıllık parçalardan oluşsa da, 1865 yılında kuyruklu yıldızda meydana gelen püskürme ile bulutta nispeten yeni ve genç filamanlar oluşmuş, bu parçalar zirve tarihinden bir gün önce ufak bir zirve olarak gözlemlenmeye başlamıştır.

Her sene Temmuz ortasında başlayan yağmur, parça akımının konumuna göre 9-14 Ağustos arasında zirveye ulaşır. Zirve tarihinde, saatte 60'tan fazla meteor gözlemlenebilir. Meteor yağmuru gökyüzü boyunca görülebilirken, radyantı Perseus Takımyıldızı'na denk geldiği için çoğunlukla Kuzey Yarım Küre'den görünür.
Gece yarısından önce atmosfere giren bazı meteorlar uzun parlak izler bırakır ve ateş topları oluşturabilir.

-Vikipedi-

WhatsApp%20Image%202021-08-12%20at%2013_59_16.jpeg
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Şu an tam gözlem zamanı oysa son bir kaç gündür burada havalar yağışlı. Yağmur şu an dinmiş gözüküyor oysa hava hala bulutlu. Bakalım gece ilerleyen saatlerde değişecek mi?
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Dünyada az sayıda/çok az güzel şey var ve gökyüzünü, bulutları, özellikle gece gökyüzünü, kayan yıldızları (ya da yanan ateş topları olarak gökyüzünde kaya parçalarının bıraktığı ateş izlerini ve ışığını) izlemeyi çekici ve cazip buluruz.
Her yılın bu dönemi eğer hava koşulları uygunsa ve konumumda uygunsa mutlaka bir süre gözlem yapıyorum.
Burada çok az özel ve iyi şey var...

Eğer daha önce gözlem yapmadıysanız gökyüzünün heryerinde de tabi ki olabilirler ama Perseid için öncelikle yaklaşık olarak kuzeydoğuya bakmanız yeterli.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst