Özel sektör ve vergi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İdeolojiler kategorisinde Gezgin tarafından oluşturulan Özel sektör ve vergi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 533 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İdeolojiler
Konu Başlığı Özel sektör ve vergi
Konbuyu başlatan Gezgin
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan phi

Gezgin

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
26
Tepkime puanı
2
Puanları
3
Yaş
38
Bize dayatılan seçeneklerden başka alternatifler olduğunu düşünmemizi istemiyorlar. Çünkü zalim ve aşağılık oldukları halde bu sistem sayesinde zengin oluyor ve yalandan da olsa itibar görüyorlar.

Bizler adeta 2 boyutlu bir dünyada 3 boyutlu bir dünyanın olduğundan habersiz yaşayan insanlarız.

Gelişmiş bir ülkede özel sektör ve vergi olmamalıdır.
Bütün iş yerlerini ihtiyaca göre yerinde açan devlet olmalıdır. İhtiyaca görede ihtiyacı olduğu eğitimli insanıda okullarında yetiştirmelidir.

Özel sektörde inanılmaz şekilde hırsızlık ve israf oluyor. Patron vergi ödeyeceği yada sırf aç gözlü olduğu için işçinin hakkını yiyebiliyor yada sağlıksız koşullarda çalıştırıyor.

Yanlış yer ve zamanda iş kuran kaç kişi battı ve onca para israf oldu?
Devlet aklı ile sermayesi olan bir vatandaşın aklı bir mi? Eğer devlet, aklı ve imkanlarıyla iş fikirlerini kendisi hayata geçirse böyle iş batırmalar olup israflar olmazdı.
Devlet isteyen herkesin istediği bölümü okumasına izin veriyor. Peki sonuçta iş garantisi veriyor mu? İşte ülkedeki bütün işyerleri devlete ait olsa ihtiyacı olan elemanı bilir her bölüme kontenjan koyarak diplomalı işsizler oluşturmazdı.

Vergimi alırım keyfime bakarım düzeniyle
ancak ülkede adalet bu kadar oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: phi

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
ozel sektor devletten bagimsiz birsey yapabilir mi :) yani aslinda hirsizlik ve israfi devlet ozel sektoru kullanarak yapiyor bunada global olarak win-win diyorlar :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst