Önyargı ve Zorbalıkların Kurbanı Olan Jamel Myles

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Aze tarafından oluşturulan Önyargı ve Zorbalıkların Kurbanı Olan Jamel Myles başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 918 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Önyargı ve Zorbalıkların Kurbanı Olan Jamel Myles
Konbuyu başlatan Aze
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Pamphilos

Aze

Üye
Yeni Üye
Katılım
29 Tem 2018
Mesajlar
230
Tepkime puanı
1
Puanları
16
Küçük bir çocuğun hayatı, okul arkadaşlarının önyargı ve zorbalıklarına maruz kaldığı için daha başlamadan bitiverdi. Denver, Colorado’da yaşayan ilkokul öğrencisi Jamel Myles, arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıkladıktan kısa bir süre sonra intihar etti.

Jamel Myles, Colorado’da yaşayan ve sevgi dolu bir aileye sahip 9 yaşında bir çocuktu. Henüz 4. sınıfa gidiyordu ve yaz tatilinde kendisiyle ilgili bir gerçeği fark etmişti: Jamel bir eşcinseldi...

s-a04cdcefd8f9566013c7a485568292fd4673ac46.webp


Ailesinin buna nasıl tepki vereceğini bilemiyordu, belki de ona kızacaklardı. Yine de Jamel cesaretini toplayıp annesine eşcinsel olduğunu söyledi. Annesi ilk başta onun şaka yaptığını zannetti, ancak Jamel çok ciddiydi. Jamel’in korku dolu yüzüne bakan annesi Leia, oğluna onu ne olursa olsun çok sevdiğini ve hep seveceğini söyledi.

Jamel’in korkuları bir anda kaybolmuştu, çünkü ailesi onu sevgiyle kucaklamış ve olduğu gibi kabul etmişti. Jamel de olduğu kişiyle gurur duyuyordu zaten!

s-c8fc7ea844a9bc920ee92d69af434102a2ec6126.webp


Tek yapması gereken bunu arkadaşlarıyla da paylaşmaktı, onlar da mutlaka ailesi gibi yapacak ve aynı saygıyı göstereceklerdi. Jamel, annesine arkadaşları ile konuşmak istediğini söyledi. Bir isteği daha vardı, Jamel bir kız çocuğu gibi giyinmek istiyordu. Annesi ona bir erkek çocuğu olduğu için erkek kıyafetleri alıyordu ama Jamel şirin elbiseleri olsun istiyordu. Annesi onun bu isteğine de karşı çıkmadı...

Okulun ilk günü arkadaşlarına eşcinsel olduğunu açıklayan Jamel, beklediği olumlu tepkiyi alamadı. Arkadaşları ona "Kendini öldür daha iyi!" diyor ve Jamel'e zorbalık ediyorlardı.

s-6e15e8b59c2facd286a0314c00d45c74e936db89.webp


Kalbi kırılan Jamel, yaşadıklarını ablasına anlatmış ve ne kadar üzüldüğünü söylemişti. Jamel, arkadaşlarının onu anlayacağını düşünmüştü ama işler onun umduğu gibi gitmemişti. Jamel git gide kendini daha kötü hissetmeye başladı. Belki de ailesi dışında onu kimse kabul etmeyecek ve bir daha hiç arkadaşı olmayacaktı.

Umutsuzluğa kapılan Jamel, okulun başlamasından dört gün sonra canına kıydı. Annesi, eve geldiğinde Jamel'in cansız bedenini buldu.

s-26cdac3e21554628be5685c40dda04e3f989415d.webp


Leia Pierce, oğlunun okulda karşılaştığı zorbalıkları ve yaşadığı çaresizliği büyük kızından dinleyince çok kötü hissettiğini söyledi:

"Keşke önce bana gelip yardım isteseydi. Tek seçeneğinin ölmek olduğunu düşündüğü için çok çok üzgünüm."

Bugün belki de ne yaptıklarının bilincinde dahi olmayan bu çocuklar, kırıcı davranışları yüzünden Jamel'in ölümüne sebep oldular.

s-81332957df8847202147a996d72b58d71d9e28c9.webp


Muhtemelen hayatlarının geri kalanında da bu travmanın izlerini üzerlerinde taşıyacaklar. Jamel ise henüz hayatının başındayken ölümün soğuk yüzüyle tanıştı ve ondan geriye yalnızca neşeyle gülümsediği bu fotoğraf kareleri ve acılı bir aile kaldı. Çocuklarımızı vicdan sahibi yetiştirmek ebeveyn olarak bizim sorumluluğuz... Yaşları kaç olursa olsun, her şeyden önce 'iyi bir insan' olmayı öğretmek önceliğimiz olmalı.
 

elbiss

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
24 Şub 2017
Mesajlar
464
Tepkime puanı
7
Puanları
18
İnsanlık olarak ahlaki bir çöküntü içerisindeyiz haberin dogrulugu ne kadardır bilemem ama 9 yaşına kadar inilmiş bir durumda ahlaki çöküntü içerisine girmişsiz demektir... insanlık adına daha çok ödevlerimiz var oldugu gözüküyor...

ALLAH çocuklarımızı ve insanlığı kötü niyet ve emellerden korusun inşallah....İyi bir AİLE iyi bir ÇEVRE çok önemlii.. Herşeyden en önemlisi ise ALLAH sevgisi çokta önemli..9 yaşında intiharı bu çocuk nasıl bilebiliyor ögrenebiliyor...Öğrenme çagındaki çocuk nasıl olabiliyorda bir tercıh ısteyebılıyor anlam veremıyorum...

Öyle.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Anne hatalı görünüyor, daha 9 yaşında erkek çocuğuna kız kıyafetleri alıp, git arkadaşlarınla da paylaş demek için çıldırmış olmak gerekiyor. O yaşta çocuklardan nasıl bir olgunluk bekleniyordu ki? Bu çocuğun önce bir pedagoga götürülmesi gerekiyordu, durum tam olarak nedir anlaşılmadan nasıl böyle bir adım attılar, inanılır gibi değil. Pedagog, çocuğa nasıl davranması gerektiğini anlatacaktı ve o şekilde hareket edilecekti, yazık olmuş.
 

Ocean

Üye
Yeni Üye
Katılım
1 Nis 2015
Mesajlar
150
Tepkime puanı
2
Puanları
18
yapılan davranışları onayladığım söylenemez ancak 9 yaşında ilk okul çağındaki bir çocuğun eşcinsel olduğunu düşünmesi bu düşünce yetisine sahip olabilmesi tartışılır. 9 yaşında cinsellik hakkında ne kadar bilgiye sahip olabilir ki insan.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
yapılan davranışları onayladığım söylenemez ancak 9 yaşında ilk okul çağındaki bir çocuğun eşcinsel olduğunu düşünmesi bu düşünce yetisine sahip olabilmesi tartışılır. 9 yaşında cinsellik hakkında ne kadar bilgiye sahip olabilir ki insan.

Uzun süredir sürekli gidip kahve içtiğim bir mekanda çalışan birisi var, tavırlarından-konuşmalarından eşcinsel olduğu belli oluyor ve bir gün bir sohbet sırasında açıkça ifade etti. Babası ile yıllardır görüşmüyordu, sebebin bu durum olup olmadığını sorduğumda ilginç bir açıklama yaptı. Babası kendisini ve annesini çok küçük yaşlardan itibaren yıllarca dövmüş, babaya öfke fakat anneye de bu durumu kabullenip, aciz kaldığı için hem acıma hem de kızgınlık hissetmiş. "Kendimi bildim bileli, yaklaşık 10 yaşından beri de erkeklere ilgim olduğunu hissediyordum ve böyle devam etti.", diye ekledi. Psikiyatrist de kendisine, baba ve anneye duyduğu öfkenin bu seçimde etkili olabileceğini söylemiş çünkü beyin çok küçük yaştan itibaren şiddet-öfkeye bağlı olarak normal hormonlar salgılamamaya başlayabilirmiş. Bu durum karşısında şöyle bir yorum yapılabilir belki; "Çocuk babaya duyduğu sevginin karşılığını şiddet olarak görmüş, annenin de bu şiddet karşısında çaresizliğini tüm kadınlara öfke olarak yöneltmiş ve babadan alamadığı sevgiyi başka erkeklerde aramak istemiş." olabilir.

Kısacası ailelerin davranışlarının çocuk üzerinde etkisi çok büyük, bu tip durumlara aileler de sebep olabiliyor. Kız çocukları da hep erkeklerden sakınılır mesela, o çocuk erkeği öcü gibi görmeye başlar ve bir süre sonra erkeklerden uzaklaşabilir. Ailelerin bilinçli ve eğitimli olması bu yüzden çok önemlidir, çocuk yetiştirmek kolay iş değil, dengeleri çok iyi kurmak gerekiyor.

Bu örnekte ise çocuğun ne hissetiğinin doğru anlaşılabilmesi için pedagog yardımı alınmalı ve ona göre hareket edilmeliydi. Anne şaşkınlıktan bu detayları atlamış olabilir. Yeni nesil hızlı öğreniyor, ellerinde tabletler var ve her bilgiye 'doğru ya da yanlış' çok kolay ulaşıyorlar. Annenin daha titiz davranıp, çocuğuna uzman yardımı aldırması gerekiyordu. Diğer çocuklara hiç açıklanmamalıydı çünkü anlayabilecek yaşta değiller, kaldı ki yetişkinler bile toplum tarafından sürekli dışlanıyorken ne yazık ki çok bilinçsiz hareket edilmiş.
 
Son düzenleme:

Pamphilos

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
31 Ağu 2018
Mesajlar
31
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yetişme şekline de bağlı olarak 9 yaşındaki bir çocuğun böyle bir şeyi kendinde hissedebileceğine inanıyorum. Habere gelince, çok üzücü, gerçekten.​
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst