Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Önemsemek

Sergiooo

Yeni Üye
19 Nis 2011
8
0
0
31
Birşeyi delice sevmek bir görüşü yada bir akımı onu heryönüyle savunmak ne kadar doğrudur ?

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Birşeyi delice sevmek bir görüşü yada bir akımı onu heryönüyle savunmak ne kadar doğrudur ?

Bu bir zorunluluktur!! Bir seye tutku duymak zorundasınız yalnız bu değişmeye ve gelişmeye açık olmamayı gerektirmez!!! Cogu insan vazgecemeyeceklerini iddia ettikleri cogu şeyi bir başka şeyle değiştirir!? Bazan farkında olunur bazan olunmaz ama mutlaka değişir insan. Kimilerinin tutkusu da yalnızca degisimin kendisidir ! Ben bunları pek uygun görmüyorum çünkü insan tutkuyla , baglilikla , inançla güç kazaniyor

Sergiooo

Yeni Üye
19 Nis 2011
8
0
0
31
Bu bir zorunluluktur!! Bir seye tutku duymak zorundasınız yalnız bu değişmeye ve gelişmeye açık olmamayı gerektirmez!!! Cogu insan vazgecemeyeceklerini iddia ettikleri cogu şeyi bir başka şeyle değiştirir!? Bazan farkında olunur bazan olunmaz ama mutlaka değişir insan. Kimilerinin tutkusu da yalnızca degisimin kendisidir ! Ben bunları pek uygun görmüyorum çünkü insan tutkuyla , baglilikla , inançla güç kazaniyor

Ne kadar saçma ! Gereksiz oldu. Sen birşeyin peşine düşersen etrafında ki leri nasıl farkedersin. Herzaman tek cepheli olmak avantaj sağlamaz ki

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Ne kadar saçma ! Gereksiz oldu. Sen birşeyin peşine düşersen etrafında ki leri nasıl farkedersin. Herzaman tek cepheli olmak avantaj sağlamaz ki

Realite bu.. Bana para kazanmadan yaşanabilir diyebilir mısın ? Ornek istiyorum !! Siz fikir bazında bakıp konuyu daralttiniz ! Yasam da herkes bir seyin pesine düşer herkesin bir tutkusu var ve donem donem değişir bu!! Tutkusu oldugun seyin kölesi olmaktan kurtulamazsın mümkün değil !!

Sergiooo

Yeni Üye
19 Nis 2011
8
0
0
31
Yalnızca para mı ister insan mutluluk vardır. Sen bi şeyi elde edersen başka şeylerin peşine taklırsın 1ken 2 olur

Sergiooo

Yeni Üye
19 Nis 2011
8
0
0
31
Bazen farkında olamadıkların vardır.Yani böyle bi şey oolumsuz etkiler insanı ama demi

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Her yönüyle diyorsan (demişsin zaten) tamamen katılıyorum, doğrudur.

tamam sorum şu bir şey siz ne derseniz deyiniz ...ister para ister fikir ister ideoloji veya din ... her yönünü bilmeniz mümkün mü ki siz " her yönüyle savunmak ne kadar doğrudur " diyorsunuz....at gözlüğü takmak farklı bir şeye tutkulu olmak farklı..at gözlüğü değişime , değişmeye kapalı olmaktır ...bir şeye delice bağlı değilsen insan olmak nedir o halde???

Sergiooo

Yeni Üye
19 Nis 2011
8
0
0
31
tamam sorum şu bir şey siz ne derseniz deyiniz ...ister para ister fikir ister ideoloji veya din ... her yönünü bilmeniz mümkün mü ki siz " her yönüyle savunmak ne kadar doğrudur " diyorsunuz....at gözlüğü takmak farklı bir şeye tutkulu olmak farklı..at gözlüğü değişime , değişmeye kapalı olmaktır ...bir şeye delice bağlı değilsen insan olmak nedir o halde???

Herşey senin düşündüğün şey etrafında değil. Ya da şöyle doğruluğunu nerden biliyosun emin olabiliyosun ?

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Herşey senin düşündüğün şey etrafında değil. Ya da şöyle doğruluğunu nerden biliyosun emin olabiliyosun ?
tamam sorum şu bir şey siz ne derseniz deyiniz ...ister para ister fikir ister ideoloji veya din ... her yönünü bilmeniz mümkün mü ki siz " her yönüyle savunmak ne kadar doğrudur " diyorsunuz....at gözlüğü takmak farklı bir şeye tutkulu olmak farklı..at gözlüğü değişime , değişmeye kapalı olmaktır ...bir şeye delice bağlı değilsen insan olmak nedir o halde...
zaten aynı soruyu sordum size....tüm yönüyle bilmek diye bişey olamaz....kaldı ki Tanrı dan gelenler dışında bir fikri ortaya atan bile eksiklerini bazan göremez ...microsoft gibi büyük firmalar neden sürekli update eder ....bu ayrı.....tutku , aşk yani inandığın bir değere bağlanmak ayrı...hiç hintlilerin durumunu düşünmez miyiz....inek karşısında nasıl da ezilip büzülürler...bu tutkudur delice bağlanırsın ...her hayat parçasında tutku sahibi olursun...tersi insanı tamamen boş yaşayan bir şey haline sokar...bilmiyorum anlatabildim mi....
sokrates gibi hayatı sorgularsak , tutkularımız ya da körü körüne bağlı olduğumuz hakikatleri temellendirmiş oluruz ...
dikkat ettiyseniz benim size sundugum argümana göre ben herşeyi bilemem fakat yine bildiklerimi sonuna kadar severim demeye çalışıyorum.sonu da bildiklerimin yanlışlığının kanıtlanması ile olur....
evet bizlerin sorunu körü körüne bağlandığımız değerlerin , aslında bir gün yıkılabilecek olmasını kabul edememek....bu cesaret ister....eğer Tanrı nın buyrularına göre yaşıyorsanız emin olun kaynağınız sadece Tanrı nın size sundukları ise problem yok ...insan bu durumda Tanrı yı test etme şansına sahip olmadığı gibi aklıyla Tanrı nın buyruklarını anlayıp doğruluğunu anlayabilir....fakat Tanrı sizden bunu istemez ..istediği tam bağlılıktır yani aklınla aydınlatamıyorsun diye Yalan , fuhuş dolandırıcılık gibi şeyler konusnda Tanrı ya uymamazlık etmemeni bekler Tanrı....vs vs vs

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
önemsemek için sevmek ve savunmak gerekli değildir. önemsemek çok farklı bir olgudur.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular