Olan Yasamayi Koruma ve Yargi Bgimsizligi Farki

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hukuk kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Olan Yasamayi Koruma ve Yargi Bgimsizligi Farki başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,262 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hukuk
Konu Başlığı Olan Yasamayi Koruma ve Yargi Bgimsizligi Farki
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bilindigi gibi feyzioglu (TBB baskani) gecenlerde hem cumhurun basi hem de diktator ile kapsamli bir gorusme yapti.

Bu gorusmede ortayacikan konunun ozu "ozel yetkili mahkemeler" idi.

Kisaca soylenen "kapatilmis bu mahkemelerin davalarina devam ederek karar almasi hukuksuzdur" iste bu temelde Feyzioglu "yesil isik" yakti.

Bu isik iki yonlu idi.

Birincisi yargisi kesinlesmis tutuklular-Balyoz

Ikincisi yargiya acik tutuklular-Ergenekon.

Ana iki duzmece bunlar oldugundan digerlerine deginmiyorum ki buna KCK da dahil.

Cunku sonuc ta alinacak karar tum bu ozel yetkili mahkemelerde tutuklananlari icerecek.

Burada feyzioglu'nun Kanadoglu ve daha sonra aciklama yapan AHsen Kosar (Eski TBB baskani) "ters dusmesi" yasama ve yargi farkinda.

Her ikisi de feyzioglunun bulunan sartlarda tutuklularin davalarinin ozel yetkili mahkemelerden alinip baska bir mahkemede gorusulmesi" fikrini sadece yasama temelinde degerlendirmek ve YARGININ BAGIMSIZLIGINI ICERMEDIGINI soylemekteler.

Burada basta ana sorun; ozel yetkili mahkemelere YASACA TANINAN HAKLARIN baska mahkemece de olsa devam edecek olmasi ve bunun basta BAGIMSIZ YARGI ILE ILGILI OLMAMASI.

Yani itiraz OLAN YASALAR CERCEVESINDE OZEL YETKILI MAHKEMELERIN KAPATILMASI VE YERINE GELEN MAHKEMENIN AYNI YASALAR TEMELINDE HAREKETI hic bir seyin degismedigi uzerinedir.

Yani itiraz OZEL YETKILI MAHKEMELER ILE YERINE GELECEK MAHKEMELERE DEGIL; OLAN YASA TEMELINDE BUNUN BAGIMSIZ BIR YARGILAMAOLMAYASCAGIDIR.

Basta itiraz bu yasalarin ANAYASAYAAYKIRI OLDUGUNUN ORTAYA KONMASI VE YASALARIN BASTA VE TEKRAR ANAYASAYA UYGUN DUZENLENMESIDIR.

Iste itiraz, Feyzioglu'nun bu konuyahic deginmemis olmasinadir.

Burada verilen ornek te cok onemlidir. GIZLI TANIK.

Bu hem anayasaya aykiridir hem de ozel yetkili mahkemeler yerine gelecek mahkemeler bu yasaya gore GIZLI TANIK KULLANACAKTIR.

Aslinda konu algilanmasi ve yarginin bagimsizligi ve anayasaya uygunlugu adina ANAYASAYA AYKIRI SIRF BU OZEL YETKILI MAHKEMELER ICIN CIKARILMIS YASALARIN MESELA "GIZLI TANIK" KONUSUNUN, DEVAMININ YENI MAHKEMELERCE UYGULANMASI GUNDEMDEDIR VE BU DA OZEL YEKILI MAHKEMELER GIBI AYNI YASAYI UYGULAYACAK OLAN YENI MAHKEMELERIN BIR YERDE "GOSTERMELIK" OLDUGU ALGISINI VERMEKTEDIR.

Toplumun ve kamuoyunun yasama yurutme ve yargiya yoinelik tamamen guvenini yitirdigi su donemde, YARGININ BAGIMSIZLIGI DEMEK; OZEL YETKILI MAHKEMELER ICIN CIKARILAN YASSALARIN YENIDEN ANAYASA TEMELINDE DUZENLENMESI DEMEKTIR.

Yoksa, bu yasa temelinde mahkemenin ozel yetkili olmus olmamis ya da degismis degismemis olmasinin bir onemi yoktur. Cunku YASALAR BASTA YARGIYI BAGIMSIZ VE ANAYASA ILE UYUMLU KILMAMAKTADIR.

Iste tartisilan, BU YASALAR YURURLUKTE OLDUKCA YENI MAHKEMECE YAPILACAK BIR YARGILAMA ADIL ANAYASAYA UYGUN VE YARGININ BAGUIMSIZLIGINI SAGLAMAYACAKTIR.,

Iste feyzioglundan diger iki kisinin farki; ONCE YSALARIN YARGIYI BAGIMSIZ KILACAK SEKILDE VE ANAYASAYA UYGUN OLACAK SEKILDE YENIDEN DUZENLENMESI. Bu olmadan yapilacak hic bir mahkeme ve durusma, adil anayasaya uygun ve yargiyi bagimsiz kilmayacaktir.

Basta GIZLI TANIK yasasinin olmasi yargiyi bagimsiz kilmaz ve anayasaya terstir.

Konu agir bilgi ve birikim gerektiren bir konu.

Eger tam algilanmayan bir yer varsa, onlara deginelim ve konu iyice aydinlansin.

Burada feyzioglunun isin bu yonunu "gorememesi/dusunememesi" de ayri bir manidardir.

Cunku kamuoyunu sanki istenilenler elde edilmis gibi yonlendirmektedir.

Belki de kendisi "ben sadece yasama yonune degindim, yargi degil" diyebilir.

Bunu ileride kendisi bir aciklama yapar ise anliyacagiz.

Cunku diger iki kisi "biz feyziogluna karsi degiliz, sadece bu yasama kaldigi surece degisen bir sey
olmayacak yani bagimsiz yargi olmadigi gibi; cikan yasalar kaldigi surece, yasamayurutme ve yargi tek bir elde OTOKRATIK HIPOKRITIUK VE PROVAKATOR DIKTATORUN ELINDE toplanacak ve belki de bu yasalasacaktir.

Iste feyzioglunun "goremedigi/dusunemedigi" de budur.

Bu AKP'nin yeni bir tuzagidir.

Su anda yasalarla gelinen durum; her bir yasanin ister yasama ister yurutme ister yargi uzerinde olsun, sadece OTOKRAT BIR ELE UCUNU DE TESLIM EDILMIS OLMASIDIR.

Iste basta anayasaya olan bu aykirilik ve kuvvetler ayriligini ortadan kaldiran bu yassalar ve yarginin da ele gecirilmesi ANCAK ONCE BU YASALARIN YENIDEN ANAYASAYA UYGUN OLARAK DEGISMESI ILE MUMKUNDUR.

Iste o zaman yargi bagimsizlasir ve kamuoyu adalete yonelik guven duymaya baslar.

Yoksa su an feyzioglunun onerisi, sadece ayni bedenin elbise degismesidir.

Feyzioglu'nun "goremedikleri/dusunemedikleri" nden yola cikaersak, diktatorun bas danismaninin "Ergenekon/Balyoz v.s. kumpastir" cumlesini neden kullandigi cok daa net anlasiliyor.

Aslinda ilginc olan bu diktatorun yeri geldiginde tarafi olarak ne yapilacagi ne zaman yapilacagi soylenecegi kimin neyi soyleyecegini duzenleyen ayarlayan dunyaca unlu cok zeki bilgili bilincli AKIL HOCALARI/DANISMANLARI var.

Bu da ulkenin birak toplumunu halkini aydinini ilericisini konu ve kavramlarinda uzman olanlari bile "tuzaga dusurebilecek" duzeyde.

Feyzioglu'nun bu son gorusme ve aciklamalari bunu gozler onune seriyor.

Neyseki ulkemizde herseyi takibeden ve bu zeki bilincli akilhocalarinin her turlu oyununu algilayacak
beyinleri ulkemiz yetistirmis.

Her zaman derim. Anadolu da yetisen beyin dunyanin hic bir cografyasinda ve toplumunda yerine gore bulunamaz.

Cunku her turlu kulturel tarihin degerin izlerini tasiyoruz.

Tabiki en tezatini da hem 14. yuzyildan kalma beyinler hem de cagdas guncel ve bilgi toplumu caginin ozgur ve serbest beyinli bireylerini bu cografya birlikte barindiriyor.

Feyzioglunun buradaki belki de ilk hedefi formel mantiga dayaniyor, yani "icerdekiler bi an evvel ve acilen birakilsin" iyi de bu yasada basta bu mumkun degil, ikincisi boyle bir seyin gerceklesmesi diktatorun yeni planlarinin bir urunudur. Tabi ki guvene oya ve taraf kazanmaya yonelik.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
AKP'nin gizli planını açıkladı!

Sabih Kanadoğlu'ndan önemli iddia: "Yeni HSYK teklifi AYM tarafından iptal edilecek ama hükümet iptale kadar hukuktaki kadroları değiştirecek."


Sabih Kanadoğlu’dan flaş iddia
Sabih Kanadoglu' ndan önemli iddia: "Yeni HSYK teklifi AYM tarafından iptal edilecek ama hükümet iptale kadar hukuktaki kadroları değiştirecek."
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CNN Türk’te Rıdvan Akar’la Habere Dair programı’na konuk oldu. Paralel devlet iddialarına değinen Kanadoğlu, “Bir ülkede paralel devlet iddiası varsa o ülkenin çivisi çıkmış demektir” dedi.
Yeni HSYK teklifinin bu haliyle kabul edilmesi durumunda Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edileceğini söyleyen Kanadoğlu, ancak hükümetin iptale kadar hukuktaki kadroları değiştireceğini iddia etti.

 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Feyzioglu ile Kanadoglu arasindaki farki algilamak cok onemlidir.

Bugun hayretler icinde seyrediyorum ki "gunu kurtarma/iceridekileri cikarma" adina; bir suru AKP'nin bertaraf ettigi kesim basta ulusalcilar bu konuda duygusal ve formel dusunuyorlar.

Burada diktatorun tuzagini cok iyi algilamak lazim.

Sonucta oy avi ile icerdekiler cikabilir. Yalniz mevcut yasa anayasaya aykiri oldugu gibi yargiyi da ele gecirmistir ve bu son HSYK degisimi bunun en acik ornegidir.

Yarin bunu sadece oy icin kullanip; gecmis yasa temelinde otokratik politik yargi bunyesinde ayni kisilerin tekrar tutuklanmayacagini kim garanti edebilir.

O yuzden konu MEVCUT YASALAR ILE GUNU KURTARMAK YA DA ICERIDEKILERI CIKARMAK DEGIL; BU YASALARIN YARGIYI POLITIK CIKASR TEMELINDE DIKTATORUN IKI DUDAGI ARASINA BIRAKTIGINI ALGILAYABILMEKTIR.

Bu yasalar Anayasaya gore uyarlanmaz ve yargi olmasi gereken politik bagimsizligini elde edemezse, olacak olan basta feyzioglu'nun ve ulusalcilarin dustugu diktator tuzagina; tum ulke ve toplumun ve de her turlu bertaraf olmusun dusecegidir.

Bunun adi, "elini kurtarayim derken; kolunu kaptirmaktir"

O yuzden bu konudaki her turlu gunluk tartismalar degerlendirmeler oneriler cok iyi takip etmeli ve en seytani sekilde "diktaztor bir seyi kabul ediyorsa, mutlaka bunun altinda bir capanoglu vardir" algisini bilhassa son 11 yili bilincli olarak yasamis ve olani her yonu ve sekli ile takip etmis beyinler, "kus beyinli" degil ise; algilamali ve tehlikeyi gormelidir.

En basitinden "neden HSYK yasasi meclisten gecirilmeye calisiliyor?" sorusuna bir yanit vermek durumunadirlar.

Yargi politikanin iki dudagi arasina s1k1st1ginda tum yasama ve yurutmeler sadece birer cikar gosterisi olmaktan ileri gitmeyecektir.

O yuzden HSYK degisim yasasinin neler iicerdigi cok iyi algilanmali, duygusal ve formel dusunmek gunu kurtarmak v.s. adina; gelecek yakilmamali ve is isten gecmeden basta feyzioglu ve savunanlari bu durumu degerlendirerek bu konudaki dusunce ve onerilerini ortaya koymalidir.

Yoksa bilincsiz olarak AKP'nin tuzagina duseceklerdir.

Daha once CHP ve MHP'nin dustugu gibi.

Ilki Diktatorun parlemento yolunu acti, ikincisi de F.Gulen yanlisi A.Gul'u cumhurun basi yapti.

Oynanan oyunlart cok zeki bilgili ve bilinclidir. Belliki diktatorun danismanlari her turlu politik cikar derslerini iyi caklismislar ya da iyi yonlendirilmektedirler.

Diger tehlike de AKP-Cemaat arasinda s1k1s1p kalmaktir. Cunku buraa oynanan oyun ya ben ya onlar" dayatmasidir. Sanki baska secenek yokmus gibi.

Unutulmamalidir ki cemaatte iktidarin ortagidir ve diktator ne yapiyorsa ortak yapiyorlar.

O yuzden bu son yolsuzluk, kara para aklama rusvet "topluma hesap verin" siarini sadece diktatorden degil; cemaatten de istemelidir.

Oyun toplumu bu iki iktidar cikar ortagi arasinda tikamak san ki baska secenek yokmus gibi gosterilmek durumundadir.

O yuzden herkes sapksasini onune koysarak kimi neyi hangi olayi v.s. destekliyorsa; UNUTMAMALIDIR KI BU DESTEK BIR POLITIK CIKAR DEGIL; SADECE TOPLUM VE FARKLI HALKLARININ LEHINE VE YARARINA OLMALIDIR.

Ne pire icin yorgan yakmak, ne de pireyi deve yapmak cozum degildir.

Her bir soylem dusunce eylem v.s. tek bir yone yonelmelidir; yolsuzluklara iktidara ve ortagi cemaate ve de sadece toplumun farkli halklarinin her turlu hak ve ozgurlugu adina kuvvetler ayrimi adina hukukun islemesi adina yarginin bagimsizliginin ve anayasanin ihlal edilmemesine yonelmelidir.

Aksini zaten kimse dusunmek istemesin. Cunku aksi, sadece ummetin minnet edenin biat edenin ve diktastorden oyle ya da boyle her turlu cikar saglayanin dusundugu ve yaptigidir. Daha dogrusu verilen emri yerine getirmesidir.

Burada bizleri guclu kilan diger nokta da hic bir sekilde mesru bir devlet ve hukumetin ve hatta TBMM'nin kalmamis olmasidir, bunu TBMM baskani kendi agzi ile soylemistir "devlet olmustur (olmek)" diyerek.

Kendisi yarginin oldurulmek istediginin de bilincindedir, demekki cikari henuz bunu aciklamaya elverisli degildir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst