Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Neyi asla affetmezsiniz?

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Yolda tüküren, kırmızı ışıkta arabada burnunu karıştıran....

Bu liste uzar kaç hakkımız var onu de hele?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Haksızlığı,haksızlığı,haksızlığı,iftirayı.Allah avfetse bile geçmişte yaptığım haksızlıkları avfetmiyorum.haksızlık ettiğim insan beni avfetsede bu ağırlığı herzaman üstümde taşıyacağım.kendimi asla avfetmiyorum.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Asla affedemem dediğiniz hata nedir?

Hataları affederim, ama Neyi asla affetmezsiniz? diye sorulmuş. Öyleyse;

-İftira atanları.
-İki yüzlülük yapanları.
-Bana "Delisin sen!" diyenleri.
-Dersten geçireceğim deyip dersten bırakan hocayı.
-Sokrates'i suçlu ilan edenleri.
bu arada:

öyle işte...

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Savunmasız olanlara (hayvanlara, , çocuklara, yaşlılara,her türlü engellilere..)zulmedenleri.

ra-mu

Yeni Üye
5 Haz 2012
3
0
0
35
Ruh halime göre değişir.. Uç noktalara değin ilişebilir bu değişim.. Ve , muhakkat bir sebebi olur. İster en kısır nokta , ister en uç nokta...

P

Pyramos

Ziyaretçi
İnsan , karşısındakini affetmek için tek bir neden bile bulamadığı zaman asla affetmiyor sanırım..Neleri affedenleri gördüm/duydum.. ama kalbin affetmediğini akılla affetmek nafile gibi..aflarının altında ezilenleri gördüm..ve en azından şu konuda şunu anladım; ihaneti affeden kendine ihanet eder..

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60
özüme yönelen her türlü hatayı, arka planındaki mekanizmayı görüp anlayabildiğim ölçüde affedebiliyorum sanki...

Aze

Yeni Üye
29 Tem 2018
230
1
16
Ölüm kalımla alakalı bir durum yaşanırsa karşı tarafı asla affetmem.
Geri kalan yok yalan söyleme yok aldatma yok arkadan iş çevirme falan geçin bunları.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Ölüm kalımla alakalı bir durum yaşanırsa karşı tarafı asla affetmem.
Geri kalan yok yalan söyleme yok aldatma yok arkadan iş çevirme falan geçin bunları.

Yalanı, ihaneti ve arkadan iş çevirmeyi asla affetmem.
Dostum da olsa, sevdiğim de ya da aileden birisi hiç fark etmez. Bana böyle bir yanlışı yapabiliyorsa hayatımdan çekip gitmesi gerektiğini de bilmelidir. Yirmi yıllık dostumu silmiş birisi olarak hiç acımam.

Aze

Yeni Üye
29 Tem 2018
230
1
16
Yalanı, ihaneti ve arkadan iş çevirmeyi asla affetmem.
Dostum da olsa, sevdiğim de ya da aileden birisi hiç fark etmez. Bana böyle bir yanlışı yapabiliyorsa hayatımdan çekip gitmesi gerektiğini de bilmelidir. Yirmi yıllık dostumu silmiş birisi olarak hiç acımam.

Elbette kişisel düşüncenizdir bu ama ben tamamen affetmeme olayını doğru bulmuyorum.
Diyelim aldatıldınız tabi ki aranıza mesafe koyacaksınız ya da ilişkinizi keseceksiniz ama yarın bir gün ölüm döşeğinde mesela onu affetmeyecek misiniz? Çok uç bir örnek biliyorum ama bu şekilde düşünüyorum ben,biri bana yanlış yaptıysa eğer onun ölüm haberini alınca üzülür müyüm diye soruyorum kendime üzülürsem affediyorum ama ilişkimi de kesiyorum, başkalarına beslediğim kin nefreti sırtımda taşıyacak değilim,zararı bana çünkü.

T

Togepi

Ziyaretçi
Ben hatalarım için, sana yaptıklarım için hiç affetmedim kendimi.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Elbette kişisel düşüncenizdir bu ama ben tamamen affetmeme olayını doğru bulmuyorum.
Diyelim aldatıldınız tabi ki aranıza mesafe koyacaksınız ya da ilişkinizi keseceksiniz ama yarın bir gün ölüm döşeğinde mesela onu affetmeyecek misiniz? Çok uç bir örnek biliyorum ama bu şekilde düşünüyorum ben,biri bana yanlış yaptıysa eğer onun ölüm haberini alınca üzülür müyüm diye soruyorum kendime üzülürsem affediyorum ama ilişkimi de kesiyorum, başkalarına beslediğim kin nefreti sırtımda taşıyacak değilim,zararı bana çünkü.

Bir noktaya kadar haklısınız, o kişiye öfke duyup asla içimde büyütmem ya da nefret etmem fakat hayatımda da tutmam yani bir daha çevremde bulunamaz. Bir ortamda denk gelirsek nezaketen tepki vermem ama diyalog da kurmam.

Başkalarının yanlışı kendisini bağlar ve insan birisine hata yaptığı zaman kendi değerinden kaybeder çünkü kişi yanlış bile yapsa kapı gibi yaptığının arkasında durmalıdır yani yanlış olduğunu kabul edip, inkar yoluna gitmemelidir.

Dostum dediğim kişi ile kardeş gibiydik, şu an ondan nefret etmiyorum ama yaptığı hata sebebi ile yakınımda da tutmuyorum. Özür dilemesi ne yazık ki gideni geri getirmiyor.

İhanete uğrar ve fark edersem de zaten soğurum o insandan, bir daha ona yakınlık hissedemem. Bu dostum da olabilir sevdiğim kişi de fark etmez.

Yük olarak taşımaya ben de karşıyım, başkasının yanlışının bedelini ben ödemiş olurum o zaman ve gereksiz yere üzüntü yaşarım ki buna hiç gerek yok tabii, bu noktada katılıyorum dediklerinize.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular