Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Neden intihar etmemeliyim?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Anlatmak istediklerim belirginleşsin diye çok uç örnekler verdim.

Maksat yaşamı anlamlandırmak değil[COLOR="Red"] son zamanlarını geçmişte kalmış onlarca yıldaki gibi geçirmek yerine kaybedeceğin (canın da dahil) hiç bir şey olmadığı için istediğin her şeyi yapabilecek şekilde geçirmek.[/COLOR]

Eleştirdiğim kısım (verdiğin örneklerdeki gibi) ay ben genç yaşımda ölüyorum ah ne tatlı hayallerim vardı oy ne güzel teknolojik gelişmeler yaşanıyor keşke onları görebilseydim gibi her tarafından kabullenmişlik ve umutsuzluk fışkıran sözler söyleyip son zamanlarını belirli nedenlerden ötürü geçmiş yıllardaki yapamadığın şeyleri yapmamaktı.

Arkadaşım artık kaybedecek (hayatın da dahil) hiçbir şeyin yok, artık senin için tüm ahlak kuralları, yasalar vb. herşey anlamını yitirmiş. Artık ne zihnen ne bedenen(belirli durumlar hariç) yapmak istediğin şeyi yapmak için önünde bir engel kalmamış, artık kendin üzerinde 100% hakimiyete sahipsin, son anlarını neden geçmişteki gibi geçiriyorsun? Madem yok olacaksın, var olduğun son birkaç saatini ölmek dışında bir amaç için yaşa.

Anlamakta zorlandığın kısım şu galiba: Bazı insanlar yasalar ya da ahlak kuralları sebebi ile kendine sınır çizmiyor yani insanın zaten kendine göre bir çizgisi oluyor ve bu tarzın dışına çıkma hevesi oluşmadığı için, yaşamının son günleri de olsa kendisini huzurlu hissedeceği şeyleri yapmaya devam ediyor.

Kendi adıma konuşmak gerekirse, hayatımın son günleri olsaydı şayet, yine aynı yaşam çizgimde devam ederdim yani abartılı şeylerin peşinde düşmezdim çünkü böyle bir isteğim yok. Yasalar ya da ahlak kurallarını aşmak bana özgürlük-mutluluk katacak olsaydı, zaten yaşadığım süre içinde aşardım.

Çılgınlık yapmak ile sapıtmak arasında çok büyük farklar vardır. Kişi son günü bile olsa kendisine yabancılaşmadan bu hayata veda etmek ister çünkü kendini kaybettiğin zaman bir daha asla hakiki sen olamazsın. Bu Dünya'dan gitmem gerektiği zaman yine ben olarak gitmek isterim, niye bir başkasına dönüşüp gideyim ki?

Senin dediğin şekli ile yaşama veda etmek acizliktir, bugüne kadar yapmam dediklerini son anda yapmak da, kendine ters düşmek ve giderayak bir hiçe dönüşmektir.

Nice değerli insanlar haksız yere idama giderken bile çizgilerini bozmadılar çünkü hakiki insan ölürken bile kendisi olmaktan asla vazgeçmez.

Son düzenleme:

Cahil Ateist

Yeni Üye
20 Haz 2018
17
0
0
"İntihar etmemelisiniz çünkü..." demekten ziyade neden intihar etmediğinizi açıklayabilirim.

Düşünün, hayat anlamsız. Her hareket anlamsız, her iyilik temelde anlamsız, her eylem anlamsız, yaşam anlamsız. O zaman neden intihar etmiyoruz? Bu sorunun cevabını bulmak için ilk önce bunun dayandığı öncülleri inceleyelim:
1- Öncül: Yaşamak anlamsızdır.
2- Öncül: Anlamsız olan şeyden vazgeçilmelidir.
3- Dolayısıyla, yaşamaktan vazgeçilmelidir.

Burada sorgulanabilecek öncül belli, o da ikinci öncül. Yaşamaktan vazgeçmek de anlamsızdır. Neden o bir istisna olsun? Olası bile değil istisna olması.

O zaman ne ederiz? Her hareket anlamsız... Ama hareketsizlik de anlamsız. Bu durumdan kurtulmak imkânsızdır, mantıksal olarak. Ama tam bu zamanda yaşama ve anlamlandırma -birincisi evrimin temelinde olmakla beraber ikincisi meraktan gelir ve başka bir başlık altında incelenmesi gerekir- içgüdülerimiz burada bizi çelişkiye düşmeye zorlar, kendilerine teslim ederek. Bu içgüdülerin tümünden kurtulmaya çalışırsanız "intihara meyilli ateiste", yani ancak Türk medyasının kafasında bulunan Ateiste dönüşürsünüz.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
İnsanlar intihar ediyor çünkü içine düştüğü umutsuz durumdan çıkış yolu bulamıyor yani yine beyin ve hormonlar insanı sağlıksız düşüncelere itiyor.
İşin en kötü tarafı ise intihar eden kişinin bu gerçeğin farkında olmayışıdır yani para için intihar eden birisi zannediyor ki bu sorun çözülemez ya da ayrılık acısı çeken birisi, o acının bir sonu yokmuş gibi hissediyor. Kısacası çözüm var elbette fakat o kişinin bunu fark edebilmesi için beynin sağlıklı çalışması gerekiyor.

Son iki gün içinde basına yansıyan intihar haberleri;

7 sayfalık mektubunda borçlarını yazıp intihar etti.

Polis memuru intihar etti.

Eşini bıçakladıktan sonra intihar etti.

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
"İntihar etmemelisiniz çünkü..." demekten ziyade neden intihar etmediğinizi açıklayabilirim.

Düşünün, hayat anlamsız. Her hareket anlamsız, her iyilik temelde anlamsız, her eylem anlamsız, yaşam anlamsız. O zaman neden intihar etmiyoruz? Bu sorunun cevabını bulmak için ilk önce bunun dayandığı öncülleri inceleyelim:
1- Öncül: Yaşamak anlamsızdır.
2- Öncül: Anlamsız olan şeyden vazgeçilmelidir.
3- Dolayısıyla, yaşamaktan vazgeçilmelidir.

Burada sorgulanabilecek öncül belli, o da ikinci öncül. Yaşamaktan vazgeçmek de anlamsızdır. Neden o bir istisna olsun? Olası bile değil istisna olması.

O zaman ne ederiz? Her hareket anlamsız... Ama hareketsizlik de anlamsız. Bu durumdan kurtulmak imkânsızdır, mantıksal olarak. Ama tam bu zamanda yaşama ve anlamlandırma -birincisi evrimin temelinde olmakla beraber ikincisi meraktan gelir ve başka bir başlık altında incelenmesi gerekir- içgüdülerimiz burada bizi çelişkiye düşmeye zorlar, kendilerine teslim ederek. Bu içgüdülerin tümünden kurtulmaya çalışırsanız "intihara meyilli ateiste", yani ancak Türk medyasının kafasında bulunan Ateiste dönüşürsünüz.

Yaşamanın anlamlı olup olmaması göreceli bir kavramdır. Bana Göre anlamlıdır çünkü mutlu olup hayattan zevk alabiliyorum.

İnsanların uğurlarında ölebilecekleri, anlamlı(!) bir ülküleri olmasa bile sadece (herhangi bir şekilde) mutlu olmaya çalışarak yaşayabilirler.

Ayrıca insan soyunun bu zaman kadar ulaşabilmesi için insanlarda yaşam ve üreme içgüdüsünün var olması gerekiyordu. Yani sen bilincinle hayatın anlamsız olduğunu düşünürken içgüdülerin yaşaman ve üremen gerektiğini söylüyor.

elbiss

Yeni Üye
24 Şub 2017
464
7
18
Tek bir yaşam hakkın var bu fani dunya ıcın hayatın anlamı yaşamın ıcındekı zengılıklerde farklılık gosterır kanaatındeyım...

Önemlı olan zorluklara yenılmek degıl zorluklarla mucadele edıp dımdık ayakta kalabılmektır dıye dusunmekteyım...Başarmak ıcın degıl hayatın anlamını kazanarak yaşamak gerekır dıye dusunuyorum...

Hergunun geçen dıger gunden yenı hedeflerle yenı yarınlara uyanabılmektır...Arzu ve şevkle sarılmak tum sevdıklerıne kanaat gerıkp kucak açmaktır dıye dusunuyorum...

Yaşamın değil hayatın bir anlamı var oda kokla nefes al ve paylaş ...paylaşırsan daha özgür olursun en guzel paylaşma sevgı dır bunu yaşamak zaman alır sende zamanla yogrulursun an ıcerısınde ınsan zorluklar yaşasada HAYATA YAŞAMAYA DEGER BEE DOSTUM...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Dünya'dan çok tuhaf bir intihar haberi daha geldi. Psikiyatrist bir tanıdığım bana; "İnsan beyni hatalı çalışmaya başlarsa, bozuk musluk için bile intihar eden çıkabilir." demişti. Bu lafı söylediği zaman abarttığını düşünmüştüm fakat çok doğru söylemiş.

Hindistan'da bir Messi hayranının intihar ettiği ortaya çıktı! Lionel Messi'nin bir hayranının, 3-0'lık Hırvatistan maçının ardından intihar ettiği ortaya çıktı.

Arjantin, Dünya Kupası'na felaket bir başlangıç yaptı. İlk maçta İzlanda ile 1-1 berabere kalan Güney Amerika ülkesi, ikinci maçta da Hırvatistan'a 3-0 kaybetmişti.

Hindistan basınında yer alan habere göre Messi'nin hayranı Dinu Alex, son yenilginin ardından kayboldu. 30 yaşındaki taraftarın cesedi ise bu sabah (24 Haziran) saatlerinde Illikkal Köprüsü yakınlarında bir derede bulundu.

Yatak odasında bir de intihar notu bırakan Alex'in, "Artık bu dünyada izleyecek bir şeyim kalmadı. Ölümün dipsiz derinliğine gidiyorum. Ölümümden başka kimse sorumlu değildir." yazdığı görüldü.

Alex'in babası ise oğlunun ölümüyle şu açıklamayı yaptı: "23.30'da maç izlediğini görmüştüm. Arkadaşlarına, eğer Arjantin bir kez daha kaybederse dışarı çıkacak yüzü olmadığını söylemiş."

Alex'in intihar notunun yanında bir Arjantin forması ve bir de Messi resmiyle sarılı bir telefon bulundu.

Gencin sahip olduğu kitaplardan birinin içine "Messi hayatım senin için. Senin Dünya Kupası'nı kaldırmanı bekliyorum." yazdığı da tespit edildi.

Öte yandan Lionel Messi de bugün 31. doğum gününü kutluyordu.

DgeTeQNUYAA9ZAv.jpg

DgeU4zgU8AAWEna.jpg

Cahil Ateist

Yeni Üye
20 Haz 2018
17
0
0
Yaşamanın anlamlı olup olmaması göreceli bir kavramdır. Bana Göre anlamlıdır çünkü mutlu olup hayattan zevk alabiliyorum.

İnsanların uğurlarında ölebilecekleri, anlamlı(!) bir ülküleri olmasa bile sadece (herhangi bir şekilde) mutlu olmaya çalışarak yaşayabilirler.

Ayrıca insan soyunun bu zaman kadar ulaşabilmesi için insanlarda yaşam ve üreme içgüdüsünün var olması gerekiyordu. Yani sen bilincinle hayatın anlamsız olduğunu düşünürken içgüdülerin yaşaman ve üremen gerektiğini söylüyor.

A- Evet. Size göre anlamlı, bana göre de anlamlı. Ama evrene göre anlamsız -bir tanrı olsa bile bu değişmez-.

B- Doğru, en sonunda içgüdülerimize yeniliyoruz. Eğer yazıma dikkat etseydiniz bundan bahsetmiştim zaten, "İçgüdülerimiz bizi çelişkiye düşmeye zorlar." diyerek.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Haziran ayında Çin'de tacize uğrayan ve adalet isteyen 19 yaşında bir genç kız, intihar etmek için binaya çıktığı zaman, yoldan geçen kalabalık arasından ve Çin'e özel "Kuaishou" isimli bir uygulama aracılığı ile "Trafiği kapattın, çabuk atla, ne bekliyorsun, atlasana" tarzında telkinde bulunmuşlar ve kız atlayıp, ölmüş. Polis bu vicdansızlığı yapanlar arasından tespit edebildiklerini tutuklamış.

Ülkemizde de bu duruma benzer olaylar yaşanıyor. İntihar etmek isteyen kişiyi ciddiye almayanlar ya da durumun önemini kavrayamayanlar, bu tarz ifadelerle insanların yaşamını hiçe sayıyorlar.

İntihar etmek için mantıklı bir sebep asla bulamazsınız fakat sağlıklı düşünemeyen insanlara bu gerçeği anlatmak çok zordur, ciddiye almak gerekiyor. Boş bir tehdit sanmak ya da intiharı düşünen insanı alaya almak, bu örnekte olduğu gibi o kişiyi ölüme götürebilir.

Bu insanlara inat yaşamak ve her sorunun üstesinden gelmeye çalışmak gerekiyor.

Dge1gmFWsAA9FGy

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular