Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Neden gulumseriz

Nelibula

Yeni Üye
28 Haz 2011
11
0
0
33
tanımadığımız biri bize gülümsediğinde neden biz de gülümseriz sorusunu cevaplamaya çalıştım ve gayet açık olduğunu düşünüyorum.
Nelibula´isimli üyeden Alıntı
nezaketen.Birinin koyup diğerlerinin de benimsediği toplum psikolojisinden başka bir şey değildir.Nöron falan bahane.O zaman benim nöronlarım bozuk.
Yazdığınızı anlamakta güçlük çekiyorum , bana kalırsa daha açık anlatım sağlarsanız değerli fikirlerinizden fayydalanabiliriz(m)

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Doğru hep olabilirliği konusunda haklısınız . Ama olanların olması gerektiği sekli bu değil . Evet ben de kahkaha atarım ama aklıma ideal olan davranış geldiginde kahkahamı kesme gayretine girerim . Öfke , korku, ağlama, ask ben hepsinin bir orta çizgisini bulmak zorunda olduğumuz düşüncesini tasiyoru
. Delice asık olup öldürmek ne kadar yanlışsa öfkeden kudurup öldürmek de yanlış fakat biz gerektiği kadar öfkeli , gerektiği kadar sevinçli olabilmenin yollarını aramakla yukumluyuz. Neden? Yemek ornegi guZel bir ornek , tuzsuz yemek kötüdür ve çok tuzlu yemek de kötüdür. Kahkaha çok tuzlu yemek gibi
Bir yerlerde birileri ac, acı çekmekte olabilir biz onların durumlarından habersizce , umarsizca yaşamamanın yollarını aramalıyız. Gulerken bile onları hatırlamalı onların hüznünü icimizde hissetmeliyiz ki insan i Kamil e yaklasabilelim
Ama çok çok zor gercekten çok zor .

Bahsettiğin elbette ki çok hoş olurdu, ama ütopik biraz. Hepimiz yaşadık, yaşayacağız bu kahkaha vs.. Kaçış yok, çünkü doğanda var. İnsansın.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Bahsettiğin elbette ki çok hoş olurdu, ama ütopik biraz. Hepimiz yaşadık, yaşayacağız bu kahkaha vs.. Kaçış yok, çünkü doğanda var. İnsansın.

Ben ütopyalarda yasıyorum galiba . Geçtiğimiz hafta sonu bir dergi toplantısında da utopik seylerden bahsettiğimi gördüm ama amma bir hedef olmalı bize ve bizde ve de koşmalıyız pesinden vesselam

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Neden gülümseriz mi? Genel ve ortak cevap bulmak mümkün değil gibi gözüküyor. "Sen neden gülümsersin?" diye sorsak milyonlarca cevaba ulaşabiliriz ve o milyonlarca cevapta farklı kişilerin ortak cevabı varsa o aranan cevap olabilirir, olabilir diyorum olacak diye kesinlik yok...

"neden gülümseriz" sorusu ve "nelere gülümseriz" sorusu farklıdır.Tartışma farklı bir alana kaymış görünüyor...

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Gülmek ve kahkaha atmak tarif edilemez ki.

Kütür kütür yeşil bir elma yersin.Gülersin.

Sınavdan geçer alırsın.Gülersin.

Yolda giderken lise arkadaşını görürsün.Gülersin.

Sevdiğin kötü de olsa espri yapar.Gülersin.

Ayaklarını buz gibi bir kova suya sokarsın.Gülersin.

Spinozanın verdiği ayarları okursun.Gülersin.

Bir de ağlarsın.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Bunun cevabı bulunamamıştır. tüm rasyonel atıflar varsayımdır.

aşkın yüce bişi olduğunu düşünüyorum. iyiki var ..

:)

Mizah anlayışı insanın ilahi tek özelliğidir demiş schopenhauerda :)

L

lamei

Ziyaretçi
Bunun cevabı bulunamamıştır. tüm rasyonel atıflar varsayımdır.

aşkın yüce bişi olduğunu düşünüyorum. iyiki var ..

:)

Mizah anlayışı insanın ilahi tek özelliğidir demiş schopenhauerda :)

bu adamı hiç mi hiç sevmiyorum.
schopenhauer. hıhh

---------- Mesajlar Birleştirildi at 19:00 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 18:58 ----------

Çok komikmiş.
Ondan gülüyorum.

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular