Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Mutsuz İnsanlar Kitlesi/İletişimsizlik

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
Derler ki, “mutluluk kuşun kanadında”dır. Diyalog/iletişim canlı, görsel ve yakın/içten olmalı ki gerçek anlamda bir iletişimden söz-edilebilsin. Kristalize bir camdan yansıyan sözler, edimler/eylemler, görselliklerin bir diyalog olduğunu söylemek olanaksızdır. Böylesi bir diktenin niteliği olamayacağı gibi buna iletişim demek te olanaklı değildir. İletişimde niteliği aramak ve yakalamak için her şeyden önce doğal iletişim/diyalog yöntemlerinin güncellenmesi gerekir. Kişi mutluluğunu yaratan hem-kuşak ve hem de kuşaklar-arası diyalogun canlı olmasıdır; gerçek nitelik budur; bunun dışındaki nitelikten kastedilen ise entel gevezeliğinden öteye geçmez.

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
Nejdet yazına sonuna kadar katılmakla birlikte iletişimsizliğin bir nedenide 'toplumun kişiye uydurduğu kılıf' kanımca.
Varolan sözde iletişim bedensel ihtiyacların ya da kılıfı uydurmanın telaşı içinde öte iletişime geçemiyor.
Aynı-yolda(em-pati) yürümeli tüm kılıflardan arınarak,diyorum..

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
Bir don biçiliyor bedenlere uymayan ve her bedenin içine girmeye zorlandığı; beden dili tüketilmeye meylediliyor ve tin/ruh/algı/insan onun içinde kalıplaştırılıyor sevgili Aksiyom, düşüncende haklısın ve biçilen şekilsiz donu atmak gerekiyor ...

Not. Sözü edilen don, bildik don değil, bir şekil, kılıf, biçimdir...

M

monaliza

Ziyaretçi
"Toplumun kişiye uydurduğu kılıf" ı açabilir miyiz?

ayşenur

Yeni Üye
25 Ağu 2010
236
0
0
33
insanları konuşmak mutlu eder
konuşup da anlaşılmak
birinin sizi birazcık da olsa anlaması
biraz da olsa sizin sözcüklerinizle konuşması
yani sizin duygularınızı paylaşması
size değer verilmesi

...
insanları paylaşmak mutlu eder
PAYLAŞMAK...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
çocuk soruyor;
-ben dünyaya nasıl geldim diye
ebeveynler düşünüyor ve diyorlar ki
-leylekler getirdi seni
../.
bir kılıf biçiliyor insana, cinsel tabulardan oluşturulmuş bir kılıf
ana-babanın cinsel ilişkisinin çocuktan gizlendiği bir kılıf; sanki utanç tablosu?!

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
Ve mutsuzluğunda asıl nedeninin bu kılıf içine sığma çabalamasından kaynaklandığını düşünüyorum..Nejdet'e sonsuz katılarak..

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
evet Aksiyom, asıl mutsuzluk bu kılıf içine sığma çabasından kaynaklanmaktadır; görmez, duymaz ve anlatılmaz olan...

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
"Toplumun kişiye uydurduğu kılıf" ı açabilir miyiz?
Bir örnekte ben vereyim size.
Parkta sallanan çocuk, herkesten çok farklı bir mutlulukta her insanda olması gerektiği gibi/yitirilmemesi geretiği gibi ayağa kalkıp sallanmak isteği ya da farklı olma isteği duyuyor..
Karşıdan gelen koca kılıf;
Çabukk oturrr düşüceksinnnn!
?

M

monaliza

Ziyaretçi
Yerli dizilerden hiç birini izlemiyorum. İzleyemiyorum. İçim almıyor çünkü...
Yabancı dizilerden rast geldiğimde izlediğim oluyor. TNT.E2 yada CNBC' de.

ayşenur

Yeni Üye
25 Ağu 2010
236
0
0
33
Türk dizileri yabancı dizilerin sözde uyarlamaları. Kültürümüzle hiç bağdaşmayan bu saçma diziler çoğaldı son dönemde.İnsanların bunlarla vakit öldürmesini anlayamıyorum. Sadece bir diziyi izliyorum.

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
Türk dizileri yabancı dizilerin sözde uyarlamaları. Kültürümüzle hiç bağdaşmayan bu saçma diziler çoğaldı son dönemde.İnsanların bunlarla vakit öldürmesini anlayamıyorum. Sadece bir diziyi izliyorum.
Kültür dediğimiz olgu tamamen yaşanmışlıkların birikimidir,birikimde beraberinde iletişimi gerektirdiği için televizyon kültürün baş düşmanıdır.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
görsel iletişimsizlik araçlarının tek yönlü dayatmalarını bertaraf etmek sorunu çözer mi?

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
Tabii çözmez ama büyük bir bölümünü halledecektir,en azından bir uyanış sağlayacaktır gerisi bilinç kazanmada elbette.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
"yalancının mumu yatsıya kadar yanar" diyorlar, öyle midir? sanmam. yalancının mumu yatsıdan sonra yanıyor ve aslolan yalancının mumunun yandığı anda onu söndürmek ve örgütsel/görsel yalana dur demek olsa gerek.

Aksiyom

Yeni Üye
4 Tem 2009
569
1
0
33
İnsanları fanusun içine alan koca yalanın acilen oksijenden mahrum kalması gerekiyorrr.
Hiç bir sızıntı olmamalı ki tamamen sönsün! bu da ilk başta fanusun varlığını anlamaktan geçiyor.
Teşekkürümdür Nejdet

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular