Mutlu olmanın yolları

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde Umur tarafından oluşturulan Mutlu olmanın yolları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 419 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Mutlu olmanın yolları
Konbuyu başlatan Umur
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Umur

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
2 Kas 2018
Mesajlar
35
Tepkime puanı
6
Puanları
8
Mutlu olmak isteyenin mutlu olabilmesi için istemesi yeterli midir ? Yoksa mutluluğu sağlayan bazı şartlar var mıdır? Varsa bu şartlar nelerdir?
 

Knight

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
12 May 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Mutlu olmanın ardında hormonal etkenler de var, hayata bakış açımızdan kaynaklanan etkenler de, kader çizgimizden kaynaklananlar da...
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Mutlu olmayı istemek ya da çabalamak tabii ki olumlu sonuç verir ancak temelinde yatan psikolojik bir rahatsızlık ve doğal olarak hormon seviyelerinde bir problem yoksa.
Olumlu düşünmek insanı belli bir süre içinde daha yapıcı-problem çözücü birisi haline getirebilir yoksa öteki türlü olumsuz düşünceye saplanıp kalmanın asla faydası olmayacaktır.
Mutlu olmak için çok güzel koşullara sahip olmak şart değildir, beyin her koşulda mutlu olmayı sağlayabilir ancak bunun için biraz çaba gerekiyor. Olumsuz her türlü ortam, arkadaş, kitap, filmden uzak kalmakla başlayabilirsiniz ve zamanla kendinizi daha huzurlu hissedersiniz, hatta sorun varsa bile amacınız kolayca çözüm aramak olur, daha da büyütmek değil.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst