- 1 Kas 2012
- 3,434
- 1
- 0
- 70
Singapur'da 15 yasindaki cocuklara matematik imtihaninda sorulan bir soru, tum sosyal medyada gunun konusu oldu.
Once sorunun ingilizcesini alintilayalim.
Cheryl ile yeni tanışan Albert ve Bernard, Cheryl'in doğum gününü öğrenmek istiyorlar. Cheryl ise onlara 10 tane ihtimal veriyor;
15 Mayıs - 16 Mayıs - 19 Mayıs
17 Haziran - 18 Haziran
14 Temmuz - 16 Temmuz
14 Ağustos - 15 Ağustos - 17 Ağustos
Daha sonra Cheryl, Albert'a hangi ay doğduğunu, Bernard'a da ayın kaçında doğduğunu gizli olarak söylüyor.
Yani Albert sadece ayı biliyor, Bernard da ayin kaci oldugu günü. Daha sonra şöyle bir konuşma geçiyor;
Albert: Cheryl'in doğum gününü bilmiyorum, ama biliyorum ki Bernard da bilmiyor.
Bernard: Ben de ilk başta Cheryl'in doğum gününü bilmiyordum ama şimdi biliyorum.
Albert: O zaman ben de Cheryl'in doğum gününü biliyorum!
O zaman Cheryl'in doğum günü ne?
Ipucu- Bu mantiksal/matematiksel soruda en cok "kafa karistiran" ve ayni zamanda da "cevabi bulmada kilit noktasi olan" kisim.
Albert'in, kendisine Bernard soylemeden, "Bernard'in sorunun cevabini neden bilmedigini" bilmis olmasi.
Yanitlarinizi sadece cevap olarak vermeyin.
O cevaba nasil ulastiginizi da aciklayin.
Once sorunun ingilizcesini alintilayalim.
Cheryl ile yeni tanışan Albert ve Bernard, Cheryl'in doğum gününü öğrenmek istiyorlar. Cheryl ise onlara 10 tane ihtimal veriyor;
15 Mayıs - 16 Mayıs - 19 Mayıs
17 Haziran - 18 Haziran
14 Temmuz - 16 Temmuz
14 Ağustos - 15 Ağustos - 17 Ağustos
Daha sonra Cheryl, Albert'a hangi ay doğduğunu, Bernard'a da ayın kaçında doğduğunu gizli olarak söylüyor.
Yani Albert sadece ayı biliyor, Bernard da ayin kaci oldugu günü. Daha sonra şöyle bir konuşma geçiyor;
Albert: Cheryl'in doğum gününü bilmiyorum, ama biliyorum ki Bernard da bilmiyor.
Bernard: Ben de ilk başta Cheryl'in doğum gününü bilmiyordum ama şimdi biliyorum.
Albert: O zaman ben de Cheryl'in doğum gününü biliyorum!
O zaman Cheryl'in doğum günü ne?
Ipucu- Bu mantiksal/matematiksel soruda en cok "kafa karistiran" ve ayni zamanda da "cevabi bulmada kilit noktasi olan" kisim.
Albert'in, kendisine Bernard soylemeden, "Bernard'in sorunun cevabini neden bilmedigini" bilmis olmasi.
Yanitlarinizi sadece cevap olarak vermeyin.
O cevaba nasil ulastiginizi da aciklayin.