Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Konuşma Kutusu - Chatbox

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
dünya yerinde duruyor
topraklar yerinde duruyor
üzerinden insanlar
onlarda yerlerinde duruyor
bazıları yerlerinde durmuyor
ama insan yerlerinde durmuyor
insan topraktna başka yere gitmiyor;
yani havada yaşamıyor

yani toprakta taşınmıyor
ülke ülkeye taşınmaycağı gibi insan da insana taşınmıyor
yer mi yok-yer mi az;
insan mı az; insan mı çok;
ne var da ne yok

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
bahçeli diyor ya elliydik-seksen olduk;
içlerinde ne cevherler vardır
bizde ola ola yetmişsekiz olmuşuz ya da 5-6 sekiz milyarda olabilir de bu!
yani cevher mi yok - tu
şimdi içlerinde ne cevherler vardır;
tibetli bir budiste yönettirelim tüm dünya guru olsun!
bi rock yıldızına yönettirelim
bi fizikçiye yönettirelim,
bi matematikçiye
bir mizahçıya
bir satranç ustasına
bir de aşçıya
papaza ve şarapçıya da yönettirelim ; sırayla dönsün bu iş hatta daha demokratik de olur

Son düzenleme:

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Alper'de cilingir gibi adam, tokayla kapi acar, haberiniz olsun..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
17:25 rastgeldi;

çay demlediğimde, ne zaman içilebileceğine karar vermek için genelde bi saate bakarım (dakika bölümü bilgiyardan) ve tam baktım tam 17 diydi;
daha sonra olmuşmudur bi çay alayım mı diye düşünrüken yien bilgisayara yöneldim ve dakika hanesine baktım tam 25 ti;
bu aklımda 17:25 çaktı ve saate baktım (saat hanesiyle birlikte) evet 17:25 ti;

Sanalmanik bu çay nasıl bir çaysa mutlaka bırakmalısın:smile:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Dogum gununuz kutlu olsun. Kronik/takvimsel olarak 30 lu yaslar ergenlik ile olgunluk arasi bir gecis donemidir. Hayata bir birey olarak tutunma ve kendi yasamini kendi yonlendirme ve kontrol etme yaslaridir. Yine 30 lu yaslar durulma ve o gencligin hareketli, deli, hizli v.s. yasaminin yavasladigi yaslardir.

Kisaca 30 lu yaslar belki de insanoglunun en verimli, en saglikli, en bilincli ve en kendinde yasadigi yaslardir, "kiymetini" bilelim. :)

Evrensel üstadım valla 30 u geçince vucut artık s.o.s vermeye başlıyor. En güzel yaş aralığı bence 20-30 ama insanın en zor dönemi.. Bir şeyleri çok yapmak istersin zamanın olmaz, paran olmaz, ailen karşı çıkar vs. Hepsi bu yaş aralığında. 30 dan sonrada bir şeyler için vaktin olur ama beden müsade etmez:) nefes alıp vermeye devam!..:)

Sen o yaslarda boyle dusunursen, biz bu yaslarda "olmemiz" gerekir. Sen o yaslarda "pes edersen" bize bu yaslarda, kim moral verir, bakiym? :)

Olsun, sen gene de sadece "akisina" birakma, ara sira kurek salla ve akintiya kapilma ve de kaybolma. :)

"Nerden" kisminda Ayvalik yaziyor. 1960 larda, Ayvalikta' Karayollarinin yazlik kampi vardi. O kampa (Sarmisakli Kampi) her yaz gider, 15 gun ailece yaz tatili gecirirdik. Seytan Sofrasina cikardik. Ayrica Berkant'in "Bir sarkisin sen, omur boyu surecek" adli parcasi 1965 lerde yeni cikmisti ve herkesin dilinde idi.

Sen belki bilmezsin. :)

Hala Sarmisakli Kampi,duruyor mu? ve de Seytan Sofrasi?

Ayvalik yazisini gorunce aklima geldi, yazayim dedim.

Ne güzel anlaşıyormuşsunuz bu paylaşımları gördükçe son dönem atışmalarınız ne kadar da boş geliyor...

40 ve sonrası, 50 ve sonrası, 60 ve sonrası için de analizleriniz var mı, merak ettim:smile:

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Ne güzel anlaşıyormuşsunuz bu paylaşımları gördükçe son dönem atışmalarınız ne kadar da boş geliyor...

40 ve sonrası, 50 ve sonrası, 60 ve sonrası için de analizleriniz var mı, merak ettim:smile:

Ben kimse benle atismaya baslamadan, ben; kimse ile atismam.

Once savunu yaparim, sonrada arzu ettigi layik oldugu dilde yanit veririm.

Tabi dusunce ve bilgi paylasimi sona erdiginde.

Var , olma mi?

Benim gibi 1990'lardan bu yana bir serbest dusunur olarak "gunesin altinda ne varsa" ve beyninde ne varsa; herseyi hilafsiz sorgulayan bir birey icin, bilissel temelde herseyin bir kavramsalanalizi vardir.

Cogu da gozlemlere dayanir, yani su anketcilerin yaptigi istatistikler gibi.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Sanalmanik bu çay nasıl bir çaysa mutlaka bırakmalısın:smile:
bu çay bildiğin kara çay
adı kara kendi kızıl çay
hatta bazıları kızıl, kara ya da wenge-çay rengi der;
tavşan kanı yakıştıranlar var;
bizim ki rize çayı ama;
bazıları bi ara kaçak çay yakalandığını ve bunlarda domuz kanı olduğu/bulunduğu spekülasyonu da yapmıştı;
sonra baktım ki tarım köy-iş yalan bu demiş; kemal özer'se gerçek bu demiş
her ne alaksı varsa işte olay örgüsü -aklıma gelenler taşınanlar bağlantısı

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:00 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 20:24 ----------

90 larda 500 yl önce yaşamış bi adamın ağzından Türkiye-İran savaşı gibi şeyler gündeme getirildi ya da aslında bu ortadoğu üzerinden TÜrkiye ye giren ve savaşan güçlerdi, Bi Arap koalisyonu ya da benzeri;
Bu adamlar Nostradums'un bir kahin'in metinlerini çözdüklerini iddia ediyolardı;
Türkiye de yanılmıyorsam 27 m,ilyon insanı da utanmadan öldürüyorlar dı da;

Sonra bir MEtal Fırtına basıldı ve yayıldı, TÜrkiye Suriye üzerinden ABD ile küresel güçler ile savaşıyordu;
Sonra ARmageddon senaryoları;
Birilerinin hep vaat edilen topraklar -büyük topraklar; megalo ,idealar vb. ler ihep var-varmış
Bu ülekler savaş topraklarıymış-işgal topraklarıymış;
Birileri diyor ki kazılardan bulduk biz her yerden geçmişte de yaşadık buralar da; Beşbinlerce yıl eskiye gideriz; Avrupa da her yerde de anıtlar-kazıtlar ve mezar taşları ve semboller
tamglar-taş izleri vs.
Birileri diyorki tarih ve göç var;
felan kim kimin toprağı;
bu ne biçim hayat ki;
biz savaşılırız-çocukluktan bize öğretilir,
biz güçlüyüz;
püskürtürüz
kurtuluş savaşımız varmış felan;
bu ne biçim edebiyat ne biçi mdünyada;
bu/bir kültürü yaşatmak ortada kültür varsa tabi;
dili yaşatmak ya da başka şeyler de;

Her neyse Nostradamus'a ve ARmageddon'a takılmayın bu Avrupaya da sıçramış bir savaştı ve bir üçüncü yaşam kalım savaşı adıyla sunulan bi şeydi
İtalya da güneş iki tane gösteriliyordu ve bu bir nükleer işaret oalrka sunuluyordu;ABD ve Rusya yanılmıyorsam 25-30 yıl savaşıp sonra anlaşıp ya da kalisyon kurup bu savaşı gideriyordu;

Eskiden farklı bakardık-anlardık-gençtik;
DÜnaydaki bu savaş yığınakları silahlar-kitlesel yıkımlar ve kaos;

ne olacaksa olsun-insan toprakta üç kalsa yaşıyor ve yaşayan da insan oluyor

bir milyon yıl ötede en var bilmiyoruz ki bin yıl ötede de ;
eskiden de tarihler
tarih tekerrürmüş
o kırılmış bu yıkılmış felan şeyler de-miş

kaç neslim kalır gider öte ya da gitmez ve dili nece olur
yöneten insan- insanı da;

ben aklımda savaştım bunları yada yüzleştim ve bunlar bana saçmaca da ama

ben aklımda savaştım bunları ve de hiçbir ölüm kalım ya da başka yaşam biçiminden de korkmuyorum ve korkmazken de saçmalık bunlar hepsi;

bizim dışımız da şeyler bunlar- yani zeka kurgusu ya da sonucu da -biz bir deney gibi bi şey

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:00 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:00 ----------

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:17 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:00 ----------

hep sanalmanik oldu-ben sustum?
mu? ki?
susucam o halde de

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:23 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:17 ----------

hiç kimse bilmez demein neslini hiçkimse de bilmeyecek dedem gibi insanlar yetişmez-yetişmeyecekte artık ben bunu da görüyorum

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:23 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:23 ----------

insan basit ve küçük bir şey sizin gözünüzde;

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Ben artık aklı başında insanları dinliyor ve tartışmalara dahil olmak istemiyorum.

Ama,bazı şeylere çok üzülüyorum.

Türkiye ve İslamiyet üzerine oynanan oyunlara,

İslamiyetin dünya çıkarları için istismarına,

Gerçekten inananlarla, inanmadığı halde sırf menfaati için iki yüzlülük yapanların bir tutulmasına,

Asır zamandan fazladır Müslümanlar üzerindeki jakoben baskıya.

Hepsi Allah'a havale.

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Derin millet demiş ki (Bence de doğru demiş);

Bu millet ne çektiyse, Ben Türk'üm diyen Yahudilerden,

Ben Kürdüm diyen Ermenilerden,

Ben Müslümanım diyen münafıklardan çekti.

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
X başlıkta Kılıçdaroğlu yazacakken Kılıöoğlu (gibi bir şey) yazmışım.

Düzeltmeni rica ediyorum.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 17:10 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 15:24 ----------

3-5 kişilik ailesini,

25-30 dairelik apartmanı,

150-200 birimlik siteyi,

500-600 çalışanını idare edemeyenler (yönetemeyenler) yönetici başı kesildi başımıza.

Lakin, şapkasını önüne alıp, olgunca düşünen kaç kişi var etrafta.

Süleyman Demirel de gitti ki, şapkasını ödünç isteseydik !

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Turgut Ozal'in devleti idare ediyorum ama su kadina soz geciremiyorum ( Semra Ozal ) minvalinde bir sozu vardi ki cok manidardir. Mustafa Kemal esini bosamistir, devlet yonetiminde ne kadar basarili oldugunu soylememe gerek varmi? Hz. Lut'un esi sozunu dinlememis ve kavmiyle beraber helak olmustur.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) esleriyle yaklasik bir ay kus kalmistir.

Ilgili link :

Hasili aile idare etmek oyle klavyenin tuslarina basmak kadar kolay degil. Bediuzzaman seytanin serrinden bir kere kadinin serrinden uc kere Allah'a siginmistir. Ailesini hakkiyla idare eden ulkeyide yonetir dunyayida.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
arkadaşım; güzel insanlar;
güzel insanlar diyorum çünkü güzel insanlar var burda

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular