Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Komunist Parti Yöneticileri DELİ mi?

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
Arkadaslar bugun bir çok komunist sosyalist parti yöneticileri var bu adamlar her zaman devrime hazır ve dunyayı değiştirebileceklerini iddia etmektedirler..İnananları da üniversite öğrencileri ve gençler oysa sosyalizmin uygulanmadığı daha doğrusu insanın hayvani yönlerinden gelişmediği olgunlaşmadığı açık belki başka milenyumda sovyetlerin konforlu sayılabilecek veya kubanın vietnemaın bir buluşu var mı ama kamboçyada rusyada vietnemada sosyalist yöneticilerce katledilmiş aç bırakılmış çinde insanlar var devrim devrim nereye kadar kafa kesmekten başka bir şey değil kelli felli adamların inanacağı iş mi bu şimdi her gün devrim diye yazılar yazıyorlar ama okumus unıversite sosyologları bunlara fazla prim vermiyor ikna edebilirmisin bugun bir ingiliz işçisini afgan işçisiyle bir olsun veya bizim ülkemizde bir muhendisi işçisiyle bir olsun hepsi çocuklarını özel okullarda okutmayla mesgul sonra proleterya diktadörluğuyle kandan başka bir şey gelmemiştir bırakın dunya aksın basını humanistler tutsun komunızm diye bağrıcağınıza oraya buraya bomba koyacağınıza az da insan hakları ,ölümden sonra ,ölüm, insan yaşatmak, demokrasinin gelişimi, humanizm şiddetsizlik, salt şiddetsizlikten bahsetseniz ve yıkımdan çok var olan kurumları dönuşturmeye çalışsanız yapıcı olsanız savaşları atom bombalarını engelleseniz oysa en çok atom bombaları rusyada sscb de çinde ve kuzey korede ne olcak bu dunyanın hali işçiler ey işçiler dinleyin beni dünyanın beklediği şey sosyalizm değil şimdilik şiddetsizlik....humanizm ve saygı insana saygı saygılarımla kusura bakmayın tezleriniz haklı bile olsa elinize silah alınca haksız oluyorsunuz...:mad:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
deli değil azınlıklaştırılmış bir azınlık
tarihi konjektür ve olaylar komünizmi açıklamaz. Sonuçta bir toplum, toplum bilinç ve onun/bunun bilinç inancıdır. Birlikte yapan, birlikte kaynaşan insanlar bütünü ve (yeri geldi eşit/eşitlikçi) bir toplum
Herkesin aklındaki saçma sevgiye bakın ve saçma yaşama arayışına ve idealine
buna dayanıyor-eşitlikçi özgürlükçü
eğer diğerlerini köleleştirmek istemiyorsanız. Birlikte güç tüketmek, kolay yoldan zengin ve (sözde mutlu ve) sahip olmak istemiyorsanız siz de buna biraz dayanıyorsunuz
Savaşla ve insanlara zorla anlatmayla-dayatmayla, güç iktidarıyla ve devrimle yeşerir mi? bu bir soru ancak cevaplanabilir.

komünizm savlarnın yetersizliği onu yetersiz yapmaz
tarihsel geçişsizliğinin yetersizliği ve öngörülememesi onu kötü (eksik ya da yersiz) kılmaz/yapmaz.
bu tarihsel konjektürden ve gerçeklikten ona sıçrama ve geçiş savları öngöremememiz onu geçersiz( gerçeksiz) kılmaz. Ya da bu savaşların etkinlikle kılınması
komünizm bir idealdir
Birinin bir komünizm biçimi açıklaması dahi komünizmi açıklamaz

Bi kaç partinin ve insanın düşüncesi ve sahiplenmesi onu yersiz yapmaz
Bir siyasal idea ve toplumsal idea ve (ideal) ideoloji olarak vardır
gerçektir ve orda durmalıdır-duracaktır
bu tip düşüncelerin tarihsel baskı görmesi, zorlama görmesi ve mümessillerinin de -temsilcilerinin aynı baskılara maruz kalması ve ya da savlarının çürütülmesi ya da aşağılanması/zorlanması bu büyük ideale zarar veremez

adına komünizm denmemiş/konmamış (sadece) büyük ideallerimiz var-insani ideallerimiz ve sevgi ideallerimiz. Birlikte yaşam ve yaşama ideallerimiz. Kimsenin aşağılanmadığı insan onuruna tabi tutulduğu hayaller değil mi? ve kimsenin-horlanmadığı ve küçük görülmediği eşitleşen ortaklaşan toplumlar idealleri bunla örtüşüyor.
yaşayan büyük toplumu işaret ediyor bu hayaller ve inşa -da- ediyor sonuçta
inanarak
-eğer inanırsak -biz- bizler de-

adına sosyalim-komünizm ya da başka izm ve isim takılmamış ideallerimiz var ve bununla da örtüşüyor aslında iyi bakarsakta
ki adının o izim bu izim ya da başka bi şey takılması ve olması önemli değildir. İnsanın insan olduğu bir toplum arıyor musunuz? güç ve acının (ya da sömürünün de) olmadığı?
bunu bir grubun sahiplenmesi, bunu öyle ya da böyle selendirmesi ve istemesi ve öyle ya da böyle/şöyle gözükmesi önemli değildir.
Elinde güç sopası olan bi topluma ne yapacaksınız.
bugün kü yaşayan dünya tüm idealleri kirletti/körletti zaten -bize göre- bunu anlıyoruz. Savaşan insanları anlıyoruz.

komünizm (ki ben bu anlamda aşığı değilim-siyasal ideoloji ve duruş ve baskı olarak benimseyicisi ya da takipçisi de değilim ama) anladığım kadarıyla basit, büyüklerin küçüklerin (güçlülerin-zenginlerin ve azgınların ) olmadığı ya da barınamayacağı, herşeyin herkesin eşit-özgür malı olduğu bir toplum ideali

-serbest- karalamalar giyojenein fıçısı ve (ya da) sanal mancınık alanlarına taşınacaktır/taşınmıştır da
taşınan karalama-lar linki aşağıdadır
http://www.felsefe.net/142657-post15.html

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
bırakın da toplumun en alt kesimini savunan bir ideolojide yaşasın! dünya zaten savaş yeri güçlü güçsüzü eziyor ihale sosyalizme mi kaldı !

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
bence komünist parti yönetim/yönetici kavramından arınsın -bilmiyorum öyle var mı? ama

ve siz ve biz ideal dünyanızı/dünyamızı yazalım bakalım ve komünizm kavramıyla ve ideasıyla da örtüştürelim sonra -savaşlı savaşsız farketmez ve ona nasıl geçileceği gidileceği de fareketmez ya da hatta öngürülmez olsun farketmez- bakalım komünizmle/kavramla ve doğasıyla ve içerdiğiyle de ne kadar/ne ölçü de çakışıyor ya da örtüşüyor ya da uzakta kalıyor ona

bu alan için karalanmış yazımdır /linkidir
http://www.felsefe.net/142658-post7.html

Son düzenleme:

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
Arkadaslar benim burda anlatmak istediğim şey komunizme laf atayım ama kapitalizm çok iyi savı değil ben halkın işçilerin okumayla tvyle sohbetlerle yeni bir yönetim şekli insaa edebilir buda şiddetsizlik olmalıdır diyorum asıl hayvanlığımız bu bencilliğimiz şiddet ,şiddet bitince halkça bir yaşam kurulur ben öte dünyaya inanıyorum ve şiddet gösterenler kul hakkı yiyenler kurtulmayacak bence onu söylüyorum

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
iyi kurtulmasınlar bende onu söylüyorum

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
şiddet nasıl bitecek be dostum. şiddete elbet bende karşıyım. ama nasıl olacak!? komünistler yöneticiler deli diyelim eyvallah. peki; Tanrının üstün kulları olduklarına inananlar, İsa diye bir tanrının insan bedeninde dünyaya inip aramıza karıştığına inananlar, cennette huriler köşkler hayal edenler, dünyaya tekrar prens olarak geleceğine inanlar, mesih bekleyenler, Allahu ekber deyip birbirlerini öldürenler, kabirde yakmaz kefen satan cübbelinin kefenini alanlar,şeyhinin onu her yerde gördüğüne inananlar vs vs hepsi deli değil mi? bunlar (bir açıdan) delilik değil mi?

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
Sayın Is2 Saydıklarınızı eleştirmiyorum bile onlardan çoktan umudu kestim ama inanlar içinde saf temiz şiddetsiz çok insan var benimde asıl muhatabım onlar yoksa Tanrı adıyla kafa kesen insan olamaz...

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
iyi kurtulmasınlar bende onu söylüyorum siz kurtulun ve varın hayırlı kurtuluşlar size
Ben kurtulacağım diye bir savım yok şiddet gösterirsem buyuk hatalar yaparsam benim inancıma göre bende kurtulamam kaderin hayırlısını istemekten baska çare yok keske dunya toz pembe olsa hiç savaş olmasa...Farkettiyseniz bütün inançlara saygılıyım budizm bile olsa onun dahi savı bir yargılamanın olucağı yönunde
Saygılarımla

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
saygılar bir yargılama olamaz bizim savımız da bu yönde

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.