Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

kendinle vuruşmak

nilgün

Yeni Üye
1 May 2014
3
0
0
Dün sabaha karşı kendimle konuştum
Ben hep kendime çıkan bir yokuştum
Yokuşun başında bir düşman vardı
Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
en büyük en derin en sessiz kavga insanın kendi ile yaptığı kavgadır; insanlaşmaya, özneleşmeye değer. felsefi bir şiirle ve hoş geldiniz diyorum

Dedi Belebele

Yeni Üye
25 Nis 2014
10
0
0
Beri gel, daha beri, daha beri.
Bu yol vuruculuk nereye dek böyle?
Bu hır gür, bu savaş nereye dek?
Sen bensin işte, ben senim işte.

nilgün

Yeni Üye
1 May 2014
3
0
0
en büyük en derin en sessiz kavga insanın kendi ile yaptığı kavgadır; insanlaşmaya, özneleşmeye değer. felsefi bir şiirle ve hoş geldiniz diyorum
teşekürler, kendimizle kavga etmenin bizi insanlaştıran ve özneleştiren bir kavga olduğunu söylemenize katılıyorum ve hoş bulduk diyorum

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Olan’la ilgilenmek istiyorum, çünkü aksi durumda hep çelişki içinde olacağımı görüyorum.

Dolayısıyla ‘olan’ı, yani açgözlü olduğumu, şiddet yüklü olduğumu incelemek istiyorum. Bunu inceliyorum ve olana yaklaşmak için hiçbir çelişkinin olmaması gerektiğini görüyorum. Kendime bakmalı ve anlamalıyım, ama ne olmam gerektiğine göre değil. Bunu yapabilir miyim? Yine bunun yapılacak en zor şeylerden biri olduğunu göreceksiniz-olanı- yargılama, karşılaştırma, kabul etme ve kınama olmadan incelemek; çünkü kınadığınız an çelişkinin alanı içine girersiniz. Öyleyse siz ve ben, çelişkiyi yaratan öğeyi, kabul ya da yadsıma öğelerini araya sokmadan, şiddete bakabilir miyiz? Kendi şiddetime bakabilir miyim? Çelişkiyi ortadan kaldırarak şiddete bakan zihnin hali nedir? Yalnızca gerçekte şiddet yüklü, açgözlü, şehvetli olduğum olgusuyla karşı karşıya kalırım, değil mi? Buna bakabilir miyim?

Hakikat üzerine..Krishnamurti

efefel

Yeni Üye
13 Şub 2010
202
1
0
40
en büyük sevgiler kavga ile başlar cümlesini getirdi bu şiir aklıma.
Sokrates sevgilisini keşfetmişti.
Diğer insanlara sevgililerini haber vermekti amacı.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
eğer bu forumda üye olsaydım beni bırakır-kendini bırakır-benle uğraşmayı bırakır evrensel-insanın sevgi dolu çözümlemelerini -ben çözümlerini- ve diger cozumlemlerini okurdum-ben olsam-simdi-

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular