Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

kapatılan konu

K

kuzeys

Ziyaretçi
efendim, site yönetimine mi seslensem yoksa özgür bilincin karşısında iki büklüm olanlara mı seslensem bilemedim.

site adminin bertaraf olduğu bir tartışmada pardon bi taraf olacak o * kral sen çok yaşa
phi gibi düşünenlerin mesajlarının yayınlanması felsefe.net için çok güzel bir manzara doğrusu..

en iyisi yazmamak susmak..

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Ne alakasi var kuzeys bertaraf falan? Ben sadece dusuncelerini paylastigini saniyordum meger savasiyormussun!

Kimseyi benim gibi dusunsun diye zorlamiyorum. Ayrica konu kapatma sebebim orada belli monaliza nin kurdugu cumlelerden oturu. Sen simdi neye kilic cekiyorsun anlamis degilim.

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Saygısızlık edenler siteden uzaklaştırılırken bazı üyelere gösterilen toleransı henüz anlamış değilim. Bu senaryo klasik oldu. Kilit.

K

kuzeys

Ziyaretçi
ben şuna kılıç çekiyorum tam 10 dk yazdım gönderdim mesajımı birde baktım puff olmuş.. Yoksa ortada savaşılacak bir konu yok varsa da temsilcileri biz değiliz zaten.

Ben Monalizayı yadırgamıyorum bile, o kendi dünyasının geçrekliğinden kendi ilkel benliğinden sesleniyor. Ve bende onu bu şekilde kabulleniyorum bir birimize öğreticeğimiz bir birimizi şekillendireceğimiz bir yerde konunun çat kapı kapatılması tarfalara haksızlıktır olduğu gibi durumdan habersiz olan mesajın gönderen insanlara daha büyük bir haksızlıktır.

İnsanlar konuşa konuşa tartışa tartışa ön yargılarını yeneceklerdir. Birbirlerini susuturarak yada bastırarak değil Phi.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Iyide ben cat diye kapatmiyorum kuzeys. Her kapattigim konudan en az dort bes post once uyarida bulunuyorum. Hakaret yada saygisizlik olmasin diye devami gelince de kapatiyorum. Yazilarinizin bosa gitmesini ben de istemem fakat kurallarda olmali. Ozgur dusunce tamam hos gorelim herkes istedigini yazsin cizsin ama siniri olsun olmadigi zaman hersey rayindan cikiyor. Yoksa ben burda despotluk namina zevkim icin bekliyorum en hararetli yerinde konuya kilit vuruyorum yada ezildim kactim en kolayi konuyu kapattim gibi dusuncelere asla girmedim girmemde. Herkesin bilgisi dahilinde birseyleri paylastigini dusunuyorum. Kaldi ki sanki her gun bir konu kapatiyormusum gibi tepki vermeniz de kirdi beni acikcasi.

K

kuzeys

Ziyaretçi
Phi, bu akşam online ve konuya müdahil olanların üyelerin çoğu eski üyeler ve hepsi belirli bir niteliğe sahip iken bence konuda monalizdan çok en çok sen sıkıştın kaldın..
Ama goruyorum ki homoseksuel olmadigi halde onlari heteroseksullerden daha cok savunanlar var. Buda ayri bir komedi zaten.
bu mesajın devamında belli ki meyil var diye bir metin dahi yazdın. şimdi silmişsin.. Ki hiç bir yerde uyarını görmedim.

Benim eşcinsel meyilim olsada sen bir yerde uyarmış olsan da müdahil olduğun anlık bir tartışmada moderasyonu yüklenmen hem çalarım hem söylerim anlayışından öte bir şey değil bence. Kendi zihnin kurtardığınca hareket edeceksen bunu bize kalın puntolarla deklare et bizde ona göre başımızı önümüze eğip kıvrılalım bir köşede.

Bir felsefe sitesinde cesurca şarkılarımızı söyleyip özgür düşünce ve özgür bilince yer bulamayacaksak duygularımızı düşüncelerimizi ifade edemeyip konuşamayacaksak bizden ne beklediğini merak ediyorum doğrusu.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Dikkatli okursan uyarimi gorursun. Ayrica yazimi ben degil Fides duzeltmis. Ben kendi dusuncelerimi dile getiriyorum kuzeys tipki senin gibi. Meyil var cumlemi neden bu kadar buyutuyorsun ki? Eger oyle birsey yoksa alinmana gerek yok varsada alinmana gerek yok cunku kurdugun cumleler zaten onlarin dili ile yazilmis cumleler. Benim gay olmam senin hayatinda neyi degistirir ki? Yani tepkilerini yersiz buluyorum acikcasi. Hem onlari savun hemde meyil var diyince karsi cik hakaret say sence bu iste bir teslik yok mu? Yani madem normal birsey olarak karsiliyorsun meyil var dememi neden hakaret olarak algiliyorsun?

K

kuzeys

Ziyaretçi
sevgili phi yine kendi ölçülerinle konuyu sınırlıyorsun, meyilim olup olmaması beni rahatsız etmiyor, ben rahatsız olduğum için değil yaklaşım tarzının objektif olmadığını düşündüğüm için belirttim bunu.. Benim cemal süreyya hayranı olduğum ve alt kültürleri her zaman savunup sahiplendiğim zaten konu müdahillerinin çoğu tarafından bilinen bir şey zaten. Ben konunun moderasyonunda ciddi bir sıkıntı gördüm ve bunu dile getirdim. Bizler felsefe.net yazarları olarak konulara nasıl müdahil olmalıyız sence.Töre, din, yasa bilimlerine mi sadık kalmalıyız yoksa toplum bilimlerine mi sadık kalmalıyız. Bir konu nasıl tartışılmalı ve nasıl derinleştirilmeli. O bunu diyecek şu şunu diyecek anlayışıyla biz nasıl düşüncelerimizi dile getireceğiz merak ediyorum. Bugün modere ettiğin konuda ciddi bir taşkınlık yok iken kontrol edilemeyecek hiç bir şey yoktu. Senden bir öz eleştiri ve özür beklemek en doğal hakkımız bence..

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
tabuları çözmek o kadar kolay olmuyor. mühür bir kere kırıldı mı içindekini kimseler tutamaz. düşünmeye engel olan tüm mühürler sökülene kadar düşünmeye ve tartışmaya açık olamadıktan sonra, saldırılar her zaman olacaktır. "şiddetin kökeni"nde ne vardır?

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Yazilanlarin ne kadarini takip edebildin an be an bilemiyorum. Ama bir cogunu sildim yada yazildiktan saniyeler sonra editledim. Senin gormediklerin olabilir bu durumda. O yuzden taskinligin boyutu hakkinda ki dusuncende bu baglamda kisitlanabilir. Benim cok mu hosuma gidiyor kisitlamak engellemek saniyorsun? Oyle bir hevesim olsa burada neden yazmana konuyu uzatmana tahammul edeyim ve cevap vereyim?

Sunuda bilmeni isterim admin sifatima guvenerek konulara cevap yazmiyorum. Konu hakkindaki dusuncelerimi sizler gibi dile getiriyorum. Birilerinin pesimden gelmesini yada tesekkur etmesini yada dusuncelerimi empoze etme gibi bir durumum soz konusu degil boyle bir beklenti icinde de degilim. Samimiyetime inanmani istiyorum.

Kartal

Yeni Üye
28 Ağu 2011
110
0
0
34
Konu kisisel hakaret ve saygisizliktan oturu kitlenmistir!
Bana karşılıklı hakaretten çok konunun içeriğinden dolayı kapatıldı gibi geldi.Yoksa ben şuan başka bir konuda başkası aleyhinde konuşsam o da bana karşılık verse, o konunun 2kişi için kapatılacağını hiç sanmıyorum.Ya o 2kişi banlanır yada konuyu başlatan banlanır.Ama bu konuda öyle olmadı maalesef.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Bana karşılıklı hakaretten çok konunun içeriğinden dolayı kapatıldı gibi geldi.Yoksa ben şuan başka bir konuda başkası aleyhinde konuşsam o da bana karşılık verse, o konunun 2kişi için kapatılacağını hiç sanmıyorum.Ya o 2kişi banlanır yada konuyu başlatan banlanır.Ama bu konuda öyle olmadı maalesef.

Bence forumu soyle derinlemesine bir gezin istersen. Konulara ve iceriklere karsi tuttumumuzu daha iyi gorebilmen acisindan.

K

kuzeys

Ziyaretçi
phi şahsen seninde felsefe.net'İnde samimiyetine inanıyorum. Zaten inandığımız için burdayız ve bu konu var. Sadece bizleri ilgilendiren konularda hele hele böyle uç konularda daha anlayışlı ve sakin olman gerekiyor. Hem adminliğin hemde yazarlığın zor olduğunu biliyorum. Yinede bu konuların tartışmaların güme gitmesine gerekçe olmamalı buna göre mekanizmalar oluşturmalısın. Yada konuları tartışma bittikten sonra temizlemelisin. Sıcağı sıcağına müdahil olduğun bir konuda beklemelisin. Neyin iyi neyin kötü olduğu insanların ilgileriyle ve yorumlarıyla ortaya çıkar. Bak bu akşam eşcinsellikle ilgili daha gerçekci ve sıcak yorumlar oluşurken sen bir sebepten bunun önüne geçtin. Halbuki bu konuyu destekleyerek bunun önünü açabilirdin. Ve hala konuyu açman gerektiğini düşünüyorum :)

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
ben de aynı görüşteyim. ancak bir farkla. bazı arkadaşlarımızın sözcüklerini seçerken dikkatli olmalarında fayda var derim.

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Iste sende az bucuk beni tanisan kapattigim konulari kapali tutmadigimi bilirdin :) Hararetin dinmesinden ve bir kac yeni konu acildiktan sonra zaten kapattigim konulari aciyorum ben kuzeys. Yinede onerilerin icin tesekkur ederim.

kestanmis

Yeni Üye
21 Tem 2011
110
0
0
33
Biri forum kurallarına uymuyorsa ilk önce uyarılsın, devam ederse de uzaklaştırılsın. Konu kapatmak çok saçma birşey...

Küfür eden adam her konuda eder nasılsa. Küfür ettiği konuyu kapatmak, onun küfür etmesini kısa bir süre önler. Hem geçici bir çözümdür hem de küfür edenle etmeyeni aynı kefede değerlendirmektir. Bundan başka birşey değil. Forumda huzuru sağlamak hiç değil. Gördüğünüz gibi daha da kargaşaya neden oluyor...

----

Bu arada kısa bir süre önce mavimor'un konuyu kapattıktan sonraki mesajı, bahsettiğiniz olaydan daha vahim. Ortada ne saygısızlık ne küfür ne de önceden uyarı var. mavimor konuyu kapatmış, öncesindede son sözü söylemiş. O zaman birşey yazamamıştım tabi, yeri geldi yazayım dedim...

http://www.felsefe.net/forumda-karsilastiginiz-sorunlar/5048-birakiyorum-3.html#post25231

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Paw9, bahsettiğin mavimorun kapattığı konu. O kişinin neyini tartışmaya açsın ki?Çöp tenekesi durumundan başka bir şey değil. Mavimor yerinde bir karar almış.O konuda tartışmanın anlamı yok fazlasıyla kısır bir konu dikkatli okuduysan.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Bir insan çıkıyor, birine dallama diyor ötekine evladım sen şöylesin gülüm sen böylesin vs..diyor,açık açık küfür ediyor..Onun bunu yaptığı konu kapatılıyor, ancak şahıs hala burada..Konuyu neden kapatıyorsunuz? Konu küfür etmiyor, cemozen denen şahıs küfür ediyor..O zaman bu şahsın yorumladığı tüm konuaları kapatın ,zira tüm yorumları hakaretten ibaret..Beril denen şahsın da ban ı kaldırılmalı bu durumda , haksızlığa uğramış oluyor çünkü..Eğer bu cemozen denen şahıs bu forumdan banlanmıyorsa kimseyi banlamayın ve banlanmış olanları da kaldırın..En azından bu adalet olur..Zaten bir müddet sonra da birilerinin anasına sövenler gelir hepten cümbüş olur, biz de zil takar oynarız beraberce...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular