Kamu Calisanlari TC Trihinde Ilk Defa Toplu Olarak Grevde

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Kamu Calisanlari TC Trihinde Ilk Defa Toplu Olarak Grevde başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,150 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Kamu Calisanlari TC Trihinde Ilk Defa Toplu Olarak Grevde
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan rainbow64
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Toplu sozlesmelerde hukumet ile masaya oturan kamu calisanlari, ulkenin bu agir ekonomik yasam ve gecim sartlarinda iki senelik 8+8 oranindaki zam istemlerine karsilik, kendilerine onerilen 3+3 hakli olarak reddettiler. Bu konuda pazarliklar devam etti ve kamu calisanlarini 7.5+7.5 una karsi hukumet en son 3.5+3.5 onerdi. Gecim ve yasam olarak kabul edilmesi mumkun olmayan bu teklif karsisinda kamu calisanlari yetkilileri direnince, hukumetin en son teklifi 3.5+4 olarak aciklandi.

Bu son teklif uzerine kamu calisanlari TC tarihinde 2 milyon calisani kapsayacak sekilde, ortak olarak ulasim, egitim, hastahane ve postahane calisanlari olarak bugun (23/o5/2012) ulkenin 3 buyuk sehri basta olmak uzere bir cok sehrinde isi birakma ve grev karari alarak yuruyusler duzenledi.

Hastahane saglik calisanlari da acil servis disinda calismalarini durdurarak bu grev eylemine katildi.

Oyle gorunuyor ki "ben ne verirsem ona razi olacaksiniz" dusunceli iktidar mantiginin ulke calisanlarini emek karsiligi olarak ummetlestirme ve cemaatlestirme cabalarina yasam ve gecim haklarini koruyarak karsi koymak durumunda.

Bazi illerde polisin biber gazi ve insanlikdisi muamelesi ile karsi karsiya kalan calisanlardan her zamanki insanlikdisi goruntuler temelinde gozaltilar gerceklesti.

Bu arada 3 aydir maaslarini alamayan iscilerin eyleminde anneler cocuklari ile katilim sagladi. Ayni insanlikdisi polis muamelesi burada dagoruldu ve cocuklarin da bulundugu bu eylemlerde bir annenin elinden cocugunun zorla cekilip alinarak annenin gozaltina aldigi goruldu.

Toplumun cocuklarinin boyle bir sahne ile karsilasmasi ve bizzat bu sahneyi yasamasinin, bu cocuklarin gelecek yasamlarinda nasil bir psikolojik sorun yaratacagi dusuncesini de sizlere birakiyorum.

Mayis ayi 1 Mayis, 19 Mayis ve 23 Mayis olarak ulke toplumu gencligi ve calisanlari ve de onlara destek verenler adina eylem ve yuruyusler ve talepler olarak bayagi yogun gecti.

Ulkenin toplumsal sorunlari azalma ve cozume yonelme soyle dursun; gitgide belirli bir ivme kazanarak ve de kitlesel olarak artisa gecmis gozukuyor.

Cunku ulke oyle bir iktidar ile karsi karsiyaki; artik karsisina almadigi toplumun hic bir kesimi kalmadi.

Eylemsel gozaltina paralel olarak bir de potansiyel goz altilar iktidarin yeni bir korku felsefesi yaymasi adina B.Arinc'in bir universiteyi ziyaretinde gerceklesti.

Konu ile ilgili dusunce yorum ve fikirleri sizlere birakiyorum.
 

glsezinrs

Kahin
Yeni Üye
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
1,358
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
Konu ile ilgili dusunce yorum ve fikirleri sizlere birakiyorum.

Katılımın yoğun olmasına katılımcılar adına sevindim, mağduriyetini seslendiren bu kadar çok insanın olması bakımından, ülkem adına üzüldüm.Bir toplu taşıma aracında şöyle konuşmalara tanık oldum:
-Ben olsam hepsini işten atardım..Bütün gün yatıyorlar, 2.000 TL maaş alıyorlar..
-Bu kadar işsiz varken, adam parayı beğenmiyor..
Vb...Uzadıkça uzadı, kimse ağzını açıp da birşey söylemedi..Ben dahil..Ateş kusanların işsiz, müflis ya da borç batağında olduklarını sezip,ve sayıca ne kadar çok olduklarını görüp çenemi tuttum..Türkiye'de ne zaman sevinilecek bir şey olsa, gölgelerin efendisi hemen "buradayım" diyor..
İçim acıdı..Artık yatan memur filan yok..En azından İstanbul'da... bir memur 3-4 kişinin yerine istihdam ediliyor..Örgü örüp fasulya ayıklayanlar eski zamanların "olacak o kadar"larında kaldı..Bu nasıl nefrettir, nasıl yoksulluktur ki, memur maaşı bile göze batmaya başlamış..Kötü...-)
 

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Tc tarihinde ilk defa bu kadar yüzsüzlük yapılıyor demek ki .
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst