Kalpten kalbe gizli bir yol vardır

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde Müzisyen tarafından oluşturulan Kalpten kalbe gizli bir yol vardır başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 731 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 3 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Kalpten kalbe gizli bir yol vardır
Konbuyu başlatan Müzisyen
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Müzisyen

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Ağu 2016
Mesajlar
6
Tepkime puanı
4
Puanları
3
Her şey düşünce duygu .İçinden başka birşey düşünerek kelime ses olarak birşey dedin mi duyulmuyor.Yalnızca somut olan değilsin çünkü.Sen var soyut bir sen var.Bu hakikatin gerçek sesin.Bu ruh işte bu sensin.

Her şey, kendi içinde duyguları toplama işiymiş. duygu düşüncelere göre iletişim süreci işliyor.Kullanılan kelimeler sesle iletilirken aynı zamanda bilinç altına bir ağ atıyor.o kullanılan kelimenin oluşturduğu ses ile karşıdaki kişi o sesin dili ırkı ne olursa olsun o ses altındaki duygu düşünce bilinçaltına iletiliyor karşıdaki kişi bilinçaltı biliyor ve bilinçaltı hissettiriyor bilince.
 

kana

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Ara 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
6
Puanları
3
Konum
-
aynı duygu düşüncelerin birbirinden bağımsız, iletişimsiz insanlar tarafından hissedilmesi, düşünülmesi beni de çok etkilemiştir. açıkçası ben buna mistik bir anlam yüklemiyorum. bence aklın ve vicdanın ortak bir sesi var. bunları dinleyen insanların birbiriyleriyle hiç görüşmemiz, tanışmamış, konuşmamış bile olsalar aynı paydada buluşabileceklerini uzlaşabileceklerini düşünüyorum. aynı dili konuşmalarına bile gerek yok, aklın ve vicdanın ortaya koyduğu değerler dilleri, sözleri aşkın değerlerdir bence.

bilim aklın tüm insanlar için ortak bir değer olduğunu ortaya koyuyor. bugün matematiğin, mantığın, geometrinin ortaya koyduğu kanunlara, tespitlere kimse itiraz etmiyor. bence aynı şey vicdan için de geçerli. tabi ki vicdani değerlerin formülü yazıp matematiksel ispat gibi ispatını yapamıyoruz ama sağduyulu, samimi insanlar için bu vicdani değerlerin de evrensel olduğunu düşünüyorum.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yaşanan olumsuz olaylarda çoğu insanın ortak bir paydada buluşması ya da uzaktan tanıdığın ancak davranışlarını kendine yakın bulduğun kişilere duyduğun sempati bu anlama gelebilir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst