İtaat ve Toplum

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Benim Felsefem! kategorisinde BayNietzsche tarafından oluşturulan İtaat ve Toplum başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 664 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Benim Felsefem!
Konu Başlığı İtaat ve Toplum
Konbuyu başlatan BayNietzsche
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan BayNietzsche

BayNietzsche

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
3 Kas 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
Kıbrıs
Bütün bir insanlık itaat etmeye, emirler almaya, çoban takip etmeye ve böylece kendini küçük düşürmeye ne kadar istekli! Çoban neden istenir? Bireyin aklını kullanma cesaretinin olmaması mı, yoksa kör olması mı? Otorite olmadan, bağımsız ve hür yaşamı istemeyen ve hatta bunu aşağılama girişiminde bulunan topluma nasıl ayak uydurulur? Ah, gözlerini açan kişi ayak uydurmaya çalışmaz ki, onlardan düpedüz nefret eder!
Sürü, her zaman hezeyanlarda bulunudu; “Geleneklere, töreye, kanuna, kurala bağlı kalmalıyız” Ve bu saçma düşünceler insan özgürlüğüne ve aklına bir küfür oldu. Olması gereken tek değer özgür olmak değil midir? Aklını kullanan insan, var olan hangi geleneği onaylayabilir? Budalalar için hayatın anlamı olan bu safsatalar gerçekten de beyninizi köreltebilir. Amaç da bu değil mi zaten? Bu kimlerin hoşuna gidebilir? Tabii ki otoritenin. Otoriteler zirvede kalmak için bunu yaparlar. Sürüyü anlamsız değerlere bağımlı kılmak ister. Bu bakımdan otorite hakikaten büyük ve kötü bir canavardır. Nerede otorite varsa orada aşağılanma vardır. Ben derim ki bu canavarı yenin. Gözlerini açan ve gerçeğe korkmadan ilerleyen birey bu putları yıkmak ister. Hiç sorgulanmadı yalanlar ve fark edilmedi gerçek. Ben gerçeği biliyorum mu diyorum? Hayır, amacım sizin putlarınızı yıkmaktır. Yalan söylediğinizi gün yüzüne çıkarmaktır. Bunun dışında bir gerçek var mıdır? Put dikmek değil, yıkmaktır amacım. Ben sadece yıkmayı öğüt veririm, zira yıkmayı arzulayan aklını kullanmaya cesaret edin kişidir. Doğduğumuz anda bir dolu safsata beynimize zorla sokuldu. Bunu yapan sürünün üremesini sağlayan ailedir. Aileler birer otoritedir, bu yüzden onlarında pek çok sevimsiz yanı vardır. Sözgelimi, ailenin isteği nasılsa çocukta öyle olsun istenir. Çocuk, henüz entelektüel cevap verecek zihinsel olgunluğa ulaşamadığı için inanır yalanlara. Ailenin yalanları çok kötüdür. Onlar inanç, ahlak, milliyetçilik, devletçilik yalanını aşılar. BuBunlar kabile düşünceleri değil midir? Neden ısrarla geriye gitmek istiyoruz, maymunluk daha mı çekici gelir sürüye? Evet, onlara bu yüzden sürü diyorum. Onlar önlerine ne konulursa onu yiyorlar. Putlara ve safsatalara kanıyorlar, ve hala bunun farkında değiller. Farkında olsalar bile bundan vazgeçecek cesarete sahip midir o iğrenç benlikler? Hayır, çünkü onlar gerçekten korkarlar. ? Evet, ileriyi ve gerçeği görmeye gayesi mutsuzluk, yalanlara inanmakta mutluluk verir. Sürü yalanları tercih etmiştir. Sürüden ayrılan münzeviler ve münafıklar, sizler cesursunuz. Vazgeçmeyin davanızdan!
Toplum düzelmeyecektir dostlarım, bu yüzden kendinizden başka değer ve değer yaratıcısı aramayın. Sizler, asi ve isyankar tavrını sürekli devam ettirmelisiniz. Çünkü bütün dünyaya olan bu savaşınızda kaybetseniz bile bu sizin yararınıza olur. İtaat etmektense ölün daha iyi.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: phi
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst