İntihar Eden Şairler

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kültür ve Sanat kategorisinde MonaRosa tarafından oluşturulan İntihar Eden Şairler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,189 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kültür ve Sanat
Konu Başlığı İntihar Eden Şairler
Konbuyu başlatan MonaRosa
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ls2

MonaRosa

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Ağu 2008
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
ANNE SEXTON
Anoreksiya ve depresyon sebebiyle pek çok başarısız intihar girişiminden sonra 1974'te yaşamına kendi kararı ile son vermiştir.

ATTİLA JOZSEF:
Şizofreni teşhisi koyulan Jozsef 1937 yılında kendini bir trenin altına atarak intihar etti

COMTE DE LAUTREAMONT:
24 yaşında bir otel odasında intihar ederek, yaşamına son verdi.

GERARD DE NERVAL:
Aşık olduğu kadını, eşi ve çocuklarıyla mutlu bir aile tablosu sergilerken görünce bunalıma girer ve kendini asar.

NİLGÜN MARMARA:
13 Ekim 1987'de henüz 29 yaşındayken "yaşama karşı ölüm" dedi ve intihar etti.

PAUL CELAN:
Tahmini olarak 20 Nisan 1970'da Paris'te kendini Seiné Irmağı'na atarak yaşamına son verdi

SYLVIA PLATH:
11 Şubat 1963'te, ikinci kattaki odalarında uyumakta olan çocuklarının yanına süt ve kurabiye bıraktıktan sonra, odalarının kapısını da içeri gaz girmeyeceğinden emin olmak üzere bantlayarak kapattı ve kafasını fırının içine sokarak intihar etti

SERGEY YESENİN:
Sergey Yesenin, psikolojik bir rahatsızlık yaşadı ve hastaneye yatırıldı. Kısa bir süre sonra hastaneden çıktı. 27 Aralık 1925'te İngiltere Oteli'ndeki odasında bileklerini keserek intihar etti.

ONURSAL YAKUPOĞLU:
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi sanat tarihi bölümünde okurken 07 ocak 2006 cumartesi günü intihar etmiştir. 3 senedir "intihar eden şairler", " edebi intiharın ebedileşmesi" gibi başlıklarla araştırmalar yaptığı ve yazılar yazdığı bilinmektedir.

KAAN İNCE:
'' ölümün yalnızlığı yoktur ama;
ölüm bir başına yalnızlıktır...''
22 yaşındaki genç şair, kaldığı otelin 5. katından atlayarak intihar etmiştir.

VILADIMIR MAYAKOVSKI:
Silahla kendini vurmuştur.

ÖZGE DİRİK:
26 yaşında, oturduğu apartmanın 10. katından atlayarak intihar etmiştir. (Vasiyeti ise, yazdığı şiirlerin bir kitap halinde basılıp, mezarına konulmasıydı.)

ve daha isimsiz bir sürü şair...
 

Fairy

Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Nis 2009
Mesajlar
111
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
Ynt: İntihar Eden Şairler

Tüğlerim diken diken oldu.Düşünmeyen mutlu çok düşünen mutsuz insandır.Mutsuz insan mutluluğu arar bi gün bi yerde bulma umuduyla onun burada olmadığını anladığındaysa da gitme kararını kendi elleriyle verir....
 

gölge

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
haydi yüregim!..
bu gece bir şair öldürelim senle...
ay ışıgıyla deşelim şiirlerini,
ellerimizle bogazlayalım hecelerini,

topraga düşü
suya sesi degmesin...

yaşı, kırkı doldurmamış olsun mesela...
serin sabahlarda güneşe dokunmamış,
yüregindeki aşkı hiç bir alfabeye sıgdıramamış,
ve gögsünün zulasında bir yar yarası olsun...

Haydi yüregim
buda senin son suç ortaklıgın olsun
bu gece bir şair öldürelim birlikte...

gölge
 

Süreyya Önal

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
16 Nis 2010
Mesajlar
469
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
''ömür boyu…
müebbet
kafeste tutsak
can kuşu
eceline,
susamış
ölesiye,
yorgun

bir nefesçik...koyverilse,
gitse
ötesi...alabildiğine
özgürlük ''
mü acaba!?

: (
 

gerdel

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
30 Ağu 2010
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
GERARD DE NERVAL'in ki çok kötüymüş. Nasıl kötü bir bunalım yaşamıştır kimbiliir, sevdiği kadının mutluluğunun çektirdiği acıyla ölmek. Aşık olurken dikkat etmek lazım, nasıl edeceksek artık.
 
F

faust

Ziyaretçi
(Diğer İntihar Eden yazar ve düşünürlerimiz)
Walter Benjamin:
Alman edebiyat eleştirmeni, düşünür, kültür tarihçisi ve estetik kuramcısı. Yazıları nedeniyle polisle başı beladaydı. En son tutuklanacağını anlayınca intihar etti. Öldüğünde 48 yaşındaydı

Heinrich Von Kleist:
Alman şair ve romancı. Bir sonbaharda Wannsee nehri kıyısında tabanca ile önce sevgilisini ardından kendini öldürdü. İntihar mektubunda şunları söyledi. 'Yeryüzünde artık öğrenip edineceğim hiçbir şey kalmadığı için ölüyorum. Elveda! '

Ernest Hemingway:
Amerikalı romancı ve gazeteciydi. Hayatının sonlarına doğru herşeyin boş olduğuna dair fikirleri oluştu. 62 yaşında babası ve annesi gibi av tüfeği ile kendini vurarak yaşamına son verdi. Nobel ve Pulitzer Ödülü sahibiydi.

Harry Martinson:
1974 Nobel Edebiyat ödülüne layık görüldü. Nobel ödülü aldıktan 4 yıl sonra intihar etti.

Beşir Fuad:
Ateistti. Kaderin insanın elinde olduğunu kendisine kanıtlamak için bileklerini keserek intihar etti. Öldüğünde 45 yaşındaydı.

Zafer Ekin Karabay:
Akademisyendi. Üniversitedeki odasında kendisi asarak intihar etti. Tek kitabı ölümünün ardından yayınlandı. ' Hayatın neresinden dönülse kardır' dizeleriyle bir veda mektubu bıraktı.

Gilles Deleuze:
Hastalık ve yaşlılıktan düşkün duruma düşmesi ve artık yazı yazamaması sonucunda 70 yaşında girdiği bunalım sonucu pencereden atlayarak intihar etti.

Jerzy Kosinski:
Musevi asıllı Amerikan yazar, üretemediği ve yazamadığı için bir süre bunalım geçirdi. 58 yaşında evinin banyosunda kafasına naylon poşet geçirerek hayatına son verdi.

Arthur Koestler:
Kanser olduğunu öğrendikten sonra hastalığın kendisini yavaş yavaş öldürmesine tahammül edemedi ve yaşamına son vermeye karar verdi.Bu kararında eşi kendisi yalnız bırakmadı ve 82 yaşında eşiyle beraber hayatına son verdi.

Jack London:
Tüm zamanların en çok okunan romancısı olarak kabul edilir.'Dişisine kötü davranan tek hayvan insandır' sözünün sahidir. Yazdığı kitaplardan çok para kazanmasına rağmen 40 yaşında ilaç içerek yaşamına son verdi.

Virginia Woolf:
İngiliz edebiyatının en önemli kadın yazarıydı. Feminist çıkışları ile dikkat çekti Bir görüşe göre üvey babasının oğlunun tacizlerine dayanamayıp intihar etti. Buhranını şu sözlerle anlatır: 'Yaşamak neden böyle içler acısı, neden bir uçurumun yanı başından geçen daracık bir yol gibi'

Richard Brautigan:
Zor bir çocukluk ve gençlik dönemi yaşadı. Şizofren teşhisi konuldu.Kaliforniya’daki evinde ölü bedeni 1 şişe alkol ve 44 kalibrelik bir tabancanın yanında bulundu. Brautigan’ın intihar ettiği varsayıldı.

Carlo Michelstaedter:
Carlo, zengin İtalyan-Yahudi ailenin dört çocuğundan en küçüğüydü. 1910 yılının son baharında son eserini bitirdiği günün gecesi odasına kapanıp 23 yaşında intihar etti.

Arthur Adamov:
Rus ve Ermeni asıllı yazar 30 yaşlarında girdiği bunalım sonucunda bir süre yazmayı bıraktı. Daha sonra yazı hayatına tekrar devam eden yazar, 1970 yılında intihar ederek yaşamına son verdi.

Tadeusz Borowski:
Rus yazar 1950 yılında Ulusal Edebiyat Ödülü'nü aldı. 1951 yılında gaz sobasından, gaz solumak suretiyle, 28 yaşında intihar ederek yaşamına son verdi.

Romain Gary:
Dünya çapında tanınan bir yazardı. Eski eşi Jean Seberg'de tutkuyla bağlıydı.Eşinin ölümden bir yıl sonra 65 yaşında Paris'te yaşamına son verdi. Ardından bıraktığı notta 'çok eğlendim. Hoşçakalın ve teşekkürler' yazıyordu.

John Kennedy Toole:
ABD'li yazar.Kitabının yayıncılar tarafından basılmaması sonucunda depresyona girdi ve 39 yaşında intihar etti.Ölümünden sonra kitabı basıldı Pulitzer Ödülü'nü kazandı

Kurt Tucholsky:
Alman gazeteci ve yazar. Özel yaşamında geçirdiği çalkantılı dönemler, faşist Almanya'nın gidişatından duyduğu üzüntüler sonucunda bunalıma girdi ve 35 yaşında hayatına son verdi.

Sarah Kane:
İngiliz oyun yazarı. Uzun yıllar boyunca depresyon tedavisi gören Kane, 28 yaşındayken King's College Hastanesi'nde kendisini asarak intihar etti.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
Ölüm korkusu ya da ölüm bilgisiyle yaşadığımız sürece ölümlüyüz. Öldüğümüz takdirde ölümden muaf tutulacağız ve ölümsüzleşeceğiz. İntihar, yüceliğin yüceliğinde kalıcılığı sağlamaktır!
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Küçük bir dize intihar eden Nilgün Marmara'dan

"cinnet koyun erdemin adını
maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın
hepiniz mezarısınız kendinizin... "
 

Sindella

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
51
Tepkime puanı
1
Puanları
8
Nilgün Marmara

"Burada daha ne kadar öleceğim?
yeryüzüyle gökyüzünün acısı olarak bulutu haraca kestiğiniz yerde?
Ben size alışamam."

"Ülkem yok, cinsim yok, soyum yok, ırkım yok; ve bunlara mal ettirici biricik güç, inancım yok. Hiçlik tanrısının kayrasıyla kutsanmış ben yalnızca buna inanabilirim, ben."

Cezmi Ersöz, Nilgün Marmara'nın ölümünün ardından şu sözleri söyledi;
"O dokunulmaz güzelliği ve ağzının kenarında ışıldayan masum kanla kendisini boşluğa bıraktı. Tanıklar söylüyor, yere düşerken hiç çığlık atmamış"
 

esekherif

Filozof
Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
907
Tepkime puanı
5
Puanları
18
40 yaşıma kadar hep intiharı düşündüm, ama 40 yaşımdan itibaren insanların intihar etmeye değmeyeceklerini düşünmeye başladım. Bana göre intihar, geride kalanlara yönelik ağır bir suçlamadır. Bu mesajı verebileceğin tıynette insan olmadığını düşününce de intihar etmiyorsun.

İsmet Özel
 

Mara

Üye
Yeni Üye
Katılım
18 Ocak 2016
Mesajlar
219
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yumuyorum gözlerimi, yıkılıp ölüyor dünya.

Sylvia Plath
 

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
İnsan niçin intihar eder? kendini değiştiremediği için..

**
kim söylemiş hatırlamıyorum ama iyi bir özet..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst