- 7 Ara 2013
- 6,615
- 504
- 113
Eyvallah @sanalmanik. bir çok konuda haklısın,doğrusun. elimden geldiğince kalıpsız /ön yargısız anlamaya çalışacağım paylaşımlarını. bir kez daha emeğine kalemine sağlık.
kötü hissettim bi an ve biz nerden geldik buraya diye düşündüm
ben böyle bi çatışma türettiğim ya da her neyse uzattığım için ve belki de konuyu başka yerlere çektik taşıdık işte sanırım ve özür dilerim;
böyle bi açıklama duymak istemezdim açıkçası ben özür dilerim, üzgünüm ya da ne hissettğimi/yazacağımı da bilemedim
benim ki bazen oyuncuk ve çatışma/düşünme geliştirir anlayışı mı desem,
ya da yol arama -çeşitleme yapma;
anlatma deneyseli ve felsefe ya da anlatım geliştirme üzerien çeşitleme ve deney bile belki yazımım ben özür dilerim
bazen söz olsun diye laf dolandırım da ben ve karşılık verilmeyince ne yapacağımı bilemedim birden
--
aslında farklılıktı konu değil mi?
ağaçlar farklıdır-farklı farklı ağaçlar ve türler vardır
her neyse insanlarda da huylar-türler mizaçlar-karakteristik- aile öğrenimi koşullar-genetik biç çok şey sayılabilir -farklıdır
ağaçlar neden farklıdır? kuşlar-çiçekler-böcekler neden farklıdır ?
insan kendi içinde farklıdır-farklılık taşır? Dışarıdan bakan farklılık görmez belki,
daha önce de düşünmüştük; insanda ki farklılık iki aynı tür değil de farklı türler gibi,
iki aynı ağaç gibi bakmaz insan birbirine; Araya dağlar ve uçurumlar koyar, Biri tanrılaşır-tanrılaştırılır, biri ise yerle yeksan olur, pul olur;
Kendini de böyle yapan vardır; Diyojen olur-hiç; Neyzen olur-hiç, Pul kadar görür kendini değersiz, Bir diğeri tanrı kral ya da başka şey olur
insan türleri içindeki farklılılık dağlar taşlar gibi başka başka
--
Eğer tüm varlık sorgulamaları sonunda, sonucunda;
Salt ve değişmeyen öz/töz ya da ihtiyacı/benimsemesi bulursanız-koyarsanız
artık ne değişecek ve artık en farklılaşacak ki?
Biter işte her şey biter;
Her şey kendi içindedir; Döner dur-sonsuz ama yükselemez aşamaz;
İçinde gerçek oluşturur ve devindirir-sonsuz; bunda bi amaç ne?
Değişmesiz öz değişemezse ne öğrenecek ve ne ihtiyacı; İhtiyaç kendi içinde belirlendi;
Devinim devinmesi ve deneyim sadece, Kendi içinde
Dolu dolar mı? Öz nitelik değişir mi? değişmeyen değişir mi? (değişilmez-değişimsiz öz-sarsılamz öz)
salt ve töz ne demek
Bir saltın öz niteliği değişir mi?
ve farklılaşır mı?
,