Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Insanlar Neden Farklidir

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Eyvallah @sanalmanik. bir çok konuda haklısın,doğrusun. elimden geldiğince kalıpsız /ön yargısız anlamaya çalışacağım paylaşımlarını. bir kez daha emeğine kalemine sağlık.

kötü hissettim bi an ve biz nerden geldik buraya diye düşündüm
ben böyle bi çatışma türettiğim ya da her neyse uzattığım için ve belki de konuyu başka yerlere çektik taşıdık işte sanırım ve özür dilerim;

böyle bi açıklama duymak istemezdim açıkçası ben özür dilerim, üzgünüm ya da ne hissettğimi/yazacağımı da bilemedim
benim ki bazen oyuncuk ve çatışma/düşünme geliştirir anlayışı mı desem,
ya da yol arama -çeşitleme yapma;
anlatma deneyseli ve felsefe ya da anlatım geliştirme üzerien çeşitleme ve deney bile belki yazımım ben özür dilerim
bazen söz olsun diye laf dolandırım da ben ve karşılık verilmeyince ne yapacağımı bilemedim birden

--

aslında farklılıktı konu değil mi?
ağaçlar farklıdır-farklı farklı ağaçlar ve türler vardır
her neyse insanlarda da huylar-türler mizaçlar-karakteristik- aile öğrenimi koşullar-genetik biç çok şey sayılabilir -farklıdır
ağaçlar neden farklıdır? kuşlar-çiçekler-böcekler neden farklıdır ?
insan kendi içinde farklıdır-farklılık taşır? Dışarıdan bakan farklılık görmez belki,

daha önce de düşünmüştük; insanda ki farklılık iki aynı tür değil de farklı türler gibi,
iki aynı ağaç gibi bakmaz insan birbirine; Araya dağlar ve uçurumlar koyar, Biri tanrılaşır-tanrılaştırılır, biri ise yerle yeksan olur, pul olur;
Kendini de böyle yapan vardır; Diyojen olur-hiç; Neyzen olur-hiç, Pul kadar görür kendini değersiz, Bir diğeri tanrı kral ya da başka şey olur
insan türleri içindeki farklılılık dağlar taşlar gibi başka başka

--

Eğer tüm varlık sorgulamaları sonunda, sonucunda;
Salt ve değişmeyen öz/töz ya da ihtiyacı/benimsemesi bulursanız-koyarsanız
artık ne değişecek ve artık en farklılaşacak ki?

Biter işte her şey biter;
Her şey kendi içindedir; Döner dur-sonsuz ama yükselemez aşamaz;
İçinde gerçek oluşturur ve devindirir-sonsuz; bunda bi amaç ne?
Değişmesiz öz değişemezse ne öğrenecek ve ne ihtiyacı; İhtiyaç kendi içinde belirlendi;
Devinim devinmesi ve deneyim sadece, Kendi içinde

Dolu dolar mı? Öz nitelik değişir mi? değişmeyen değişir mi? (değişilmez-değişimsiz öz-sarsılamz öz)

salt ve töz ne demek
Bir saltın öz niteliği değişir mi?
ve farklılaşır mı?

,

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
[MENTION=4628]sanalmanik[/MENTION] ; ya özür dileyecek, kötü hissedecek bir şey yok. bunlar bana ters diyip geçebilirdim de ama geçmedim. bir şekilde ilgimi çeken şeyleri anlamaya çalışırım her zaman. hiç birşey olmasa da keyifli oluyor bazen işte :) takmayın böyle şeyleri lütfen:) düşünüyoruz,uğraşıyoz işte. uğraş iyidir:)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
hayır demek istediğimiz şuydu aslında, nedensellik arayışı -amaçsallık arayışı ve takıntısı
ya da sonuçları -gerçeği ve olguyu gözlemleme (bunun yerine belki)
bi şeyin nedeni nerde? bi yerde mi ve bi şeyi mi açıklar? bi şeyi açıklar mı ve neyi açıklar ki?

eğer çiçekler neden farklı diye sorarsam size -lütfen cevaplayın -düşünürsünüz
bi neden aramazsınız ve çiçeklerin farklı olmasını düşünürsünüz
doğanın deneyselliğini-nedenselliğini değil- görürsünüz-görürüz
ve çeşitliliği çeşitlemeyi güzel ve farklı bi şey olarak görürsünüz-bulursunuz sadece
ve bi köksel neden bakınımı araması ve sorgusu yapmazsınız bile muhtemelen
böyle güzel -böyle kalsın demek gelir içinizden
güzel hatta bin çiçek türü daha olsun; bin beşyüz olsun;
ağaçlar neden farklı- farklı farklı ağaçlar var işte;
bin kişiye sorduk soralım; karadenize ve norveçe'e kadar sonuç derleyelim ve eğleniriz hatta mizah olur,;
farklı işte abi ne güzel diyenler var ve olur;,

her şey bi anlam derinliği aramak- amaç aramak ve misyon yüklemek
hayır derin düşünelim; çiçek meyve müjdecisidir; ve meyve tohum saklar; meyveyi yedirir -boyar ağaç ve neslini sürdürür dağıtır;

farklı olmasa az olurdu -tek olurdu sadece

farklı olmasa farksız olurdu,
anlıyor musunuz?

insanlar neden farklı; çünkü farklı olmasa farksız olurdu ve farksız olurduk birbirimizden
ne farkım kalırdı benim senden ve senin benden dostum
bence bu her şeyi ve bir diğerini açıklıyor
bir diğeri değil!

Tüm sayfalar yüklendi.