İnsan Gerçekten Var mıdır?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde Ümit Zafer Bağcı tarafından oluşturulan İnsan Gerçekten Var mıdır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,645 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı İnsan Gerçekten Var mıdır?
Konbuyu başlatan Ümit Zafer Bağcı
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ümit Zafer Bağcı

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni katıldım ve bu açtığım ilk konu. İnşallah gerçekten felsefe üstüne kafa yoran arkadaşlarla bir felsefe serüvenine girebilirim. İlk kafamı kurcalayan düşünceyle başlıyorum... Nihilistlerden olmadım genellikle. Ama insan var mıdır, biz gerçek miyiz diye sorarsanız şüpheye düşmeden edemem. Varlık yoktur demiyorum, evet bir varlık var ama biz de o var olan varlık grubuna giriyor muyuz bunu çözebilmiş değilim. Var olmak illa maddi bir varlığa sahip olmak anlamına gelmiyor, şuan maddi bir bedenimiz olduğu için ben varım diyemiyorum çünkü maddi bedenimin yok olacağını biliyorum. Ama maddi bedenin arkasında ki beni bulmakta güçlük çekiyorum. Bazen düşünüyorum şuan biz var mıyız? Bu konu üzerinde düşünen arkadaşlar varsa fikir alışverişine bekliyorum.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Maddi bedenin ardında varlığını sorgulayan bir ben var ve o ben bu konuyu açmış bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü insan var diyebiliriz diye düşünüyorum.
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Şimdi baktığımızda şuan ki maddi bedenimiz de var ve bunun ardında hakiki hayatımızda bize beden olmaya devam edecek ruh dediğimiz hologramik beden de var. Ama bu iki bedende çok önceleri yoktu. Ve bu bedenleri yaratan isterse tekrar yok edebilir. Bizi yaratanın sonsuz bir hayatının olduğunu biliyoruz, ama biz farklı dönemlerden geçirilip, aklın alamadığı bir yolculuk yapıyoruz. Bu yolculuk bilinç altında saklı olsa da şuan biz bu yolculuktan hiçbir şey hatırlamıyoruz. Acaba, bütün evren: hani bedenimiz, ağaçlar, çiçekler, dünya, yıldızlar, galaksiler vb hepsi sadece bir varlık olamaz mı. Bizi bunlardan ayrıymışız gibi hissettiren ise aklımız olamaz mı? Yani biz bizi yaratanın hayalinde düşünme yeteneğine kavuşmuş hayali yaratıklar olamaz mıyız? Mesela şuan siz hayalinizde farklı kişiler düşünüp, onlara güç vererek yeni karekterler kazandırabilirsiniz. O hayalinizde ki karekterler sizin hayalinizin dışında yoktur ama hayalinizde onlar düşünür, birbiriyle konuşur canlı bir varlık olarak yaşarlar. İşte biz de bir yaratıcının hayalinde ki bu varlıklardan olamaz mıyız?
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst