Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İnanmak ve güvenmek

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Aslında pek bir fark yok kandırılmak adına ilk adımı ikisindede ehemmiyetle atmış bulunuyorsunuz.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
sen hele hiç konuşma [MENTION=469]flzf[/MENTION] ne inandığın belli ne güvendiğin atıp tutuyorsun boş boş..

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Yanlışın var ben ne inanırım nede güvenirim :) Belli olan şey bu.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
o zaman hep bir korku içinde yaşarsın..normal insanlar bir şeylere inanmak güvenmek sığınmak ister,bu en doğal insani duygulardan biridir..kendini kandırma,

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
o zaman hep bir korku içinde yaşarsın..normal insanlar bir şeylere inanmak güvenmek sığınmak ister,bu en doğal insani duygulardan biridir..kendini kandırma,

Sen kendini kandırma inanmak güvenmek denen hatayı birkez yaptım ve öldüm. İnsanlar birkez ölür be sakal :)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
iyi bir darbe almışsın etkisinden kurtulamıyorsun,oysa yaşamın sana ne getireceğini bilemezsin,bak daha dün yeni bir fırsat geldi ayağına,sımsıkı sarıl ama temkinli..bu şüpheyle yaklaşırsan her olaya işin zor be dostum..

seyrialemir

Yeni Üye
29 Eyl 2013
258
1
0
inanmak veya güvenmek arasinda cok fark yok evet, ama ayristigi durumlar oluyor bazen. Her seyden önce insan ilkin kendine güvenmeli ve inanmali, bireylere odakli inanip güvendigimz zaman hayal kirikliklarini kolay atlatamayiz. Bu yüzden kendine inancini yitirdiginizde dünyayla baglar kesilmis gibidir. Yinede hayattan gelene eyvallah edip yola devam etmek gerek. Hem tanir kimseye kaldiracagindan fazlasini yüklemez, ve deneyip yanilma yöntemiyle ögreniriz hayati.
Kablumbagalar riski göze alip baslarini kabuklarindan cikardiklarinda yol alirlar...

DüşünceliKarga

Yeni Üye
12 Eki 2013
95
0
0
İnanmak; olayın olacağını bilmek arkasında durmakdır Güvenmek; ise olayın olacağını bilmeden hareket etmek birinin olayı başaracağına inanmakdır.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
düşünüyorum şimdi?
sanırım inan daha güvenli bir duygu-daha pekişmiş;

gerçek bir güven deki hayal kırıklığı ile gerçek bir inan-daki hayalkırıklığını ölçün?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Inanmak sadece akilci duygusal ve verilen temelindedir.

Guvenmek ise, yasam ve iliskideki deneyim ve tecrube gozlem ve olmusluk temelindedir.

Inanarak guvenenin guvenci sarsilirsa, psikolojik sorun dogurabilir.

Yasayarak guvenen ise, yasadigi guvensizlikten yeni tecrubeler elde eder.

Sonucta yasayarak ya da inanarak guvenmedeki hayali sukuta ugramak; guvensizligi hesaba katmamaktir.

Halbuki guvensizligi hesaba katarak guvenmek ise, guvenli davranma tecrubesi kazandirir.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular