Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İftara Kuzu Gerdan

Bora

Yeni Üye
3 Nis 2015
16
1
3
40

İftara Kuzu Gerdan yaptım :tongue::smile:
- 2 yemek kaşığı köy tereyağı.
- 600 gr. Kuzu Gerdan
- 4 Ad. Patates
- 1 Su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı maydonoz
- 1 yemek kaşığı Gaziantep Biber Salçası.

Bora

Yeni Üye
3 Nis 2015
16
1
3
40
tarifi uzun diye üşendim yazmadım hocam :)

asil

Yeni Üye
9 Nis 2015
522
0
0
Ama olmaz ki şefim,çok lezzetliydi,mutlaka özel sırları olmalı bu işin.

Hadi kıskanma da yaz yahu :)

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Mudur, bu gidisle Alper intihar eder kahrindan.. Adam ugras ugras salata zor yapıyor :))

Eline saglik, masallahin var..

Bora

Yeni Üye
3 Nis 2015
16
1
3
40
Ama olmaz ki şefim,çok lezzetliydi,mutlaka özel sırları olmalı bu işin.

Hadi kıskanma da yaz yahu :)

Kuzu gerdan kemikli et olduğu için düdüklüde 40 dk. pişiriyoruz. pişirmeden önce etimizi mühürlüyoruz. ilk önce ;

bir tavada etlerimizi yüksek ateşde pişiriyoruz. yüksek ateşe maruz kalan etimiz suyunu içine hapsedecektir. önlü arkalı 10 dk. pişirdiğimiz etimizi bir tahtanın üstüne alıyoruz. yüzü pişmiş gibi gözüksede içi pembemsi olacaktır bu etimiz çok fazla ateşde maruz bırakmıyoruz düdüklüdede pişeceği için düdüklüye ortalama 2 lt kadar su dolduruyoruz. etlerimizi içine bırakıyoruz. yanına 3-4 patates bölüyoruz biraz irice doğranması gerekir. bu yemeğin özelliğidir. ince doğradığınız patates aksi takdirde eriyecektir. ve tabağınızda hoş görüntü bırakmaz. bunun yanına 2 adet de havuç doğrayın ben bulamadığım için tarife yazmadım. 1 yemek kaşığı biber salçasıda atıp karıştırın yemeğimizin suyunu güzel verecektir. kapağı kapatıp 40 dk pişmeye bırakın. pişdikden sonra doğradığınız maydonozları üstüne serpiştirin. afiyet olsun. :)

Mudur, bu gidisle Alper intihar eder kahrindan.. Adam ugras ugras salata zor yapıyor :))

Eline saglik, masallahin var..

@X benim anne tarafı Gaziantepli olduğu için gurmelik var.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular