Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Herseyi sorgulamalı miyiz?

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Gecen gün bir sandviç yemek için bir yere gittim . Hemen herkes icecek tercihini ayran olarak kullanıyordu bense kola aldım . Benden sonra sipariş veren kisiler De ayran ismarlayinca şaşırtan bir durum oldu. Garson a sordum neden ayran tercihi böyle ki bu ayran bildigimiz market dolaplarında satılan ayranlardan olmasına rağmen neyse garsonun cevabı bilmiyorum oldu!!!
Sonuçsuz bir sorgulama
Bazen De kullanılan et vs güvenli mı nerden alıyorsunuz diye sorduğum oluyor ama genelde pek cevap alamıyorum
Ben yanlış mı yapıyorum ?

nirvana

Yeni Üye
15 Mar 2009
60
0
0
45
sorulan soru karşıdakinin öncelikleri arasında yer almıyorsa tısss mısss şeklinde cevaplar alınır normal bu.
birde şu var ye gitsin ne soruyon kardeşim diye bir içsel cevap mutlaka veriliyordur duymasanda bilgin olsun :))

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
onun icinden gecenlerden o suclu bosverelim
ama ben de ne benim icimden ne gececek bilmek isterim:)

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
iuflsfozkn, kola asitli bir içecek ve midesine biraz dikkat edenlerin ayran tercih etmesi nedenini öğrenmek istediğin sorunun cevabı olabilir: )

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Olabilir ama o zaman yağda kızarmış seyler neden yesinler ki? Demeyeyim . Ben yine her gittiğim yerde her şeyi göze alıp sorayım diyorum . En azından icim rahat olsun . Afiyet olsun

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Mide problemi olan biri olarak pizzayı pek severim : ) Bilirim sosis,sucuk,kızartma vs. gibi şeylerden uzak durmam gerektiğini. Bu kuralı ihlal edince asitli içecek içmeyerek midemi daha fena hale getirmeyeyim diye yanında ayran içerek zararı minimize etmeye çalışırım. Birisinden vazgeçmek gerekiyorsa bu kola olmalıdır bence.
Onlar da yağda kızartılmış bir şeyler yerken/canları çekerken kola içmeyerek zararı minimize etmeye çalışmış olabilirler. Kızartmaya göre asitli içecekler daha fena bir tahribata yol açıyor : )

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
bazen de insan sistemleri sorgular sorgular ama içinden bir türlü çıkamaz...araştırmaya söz verir unutur ve sonra yne karşılaşır ve yine çözemez işte bazen bana olur bu..
mesela kaç zamandır uçakların iniş kalkış uçuş olayı nasıl gerçekleşir düşünür dururum bi kez olsun gidip öğrenmeyi başaramadım...bunu sorgulamak ne kadar dogru bilmem..

sonra başka bir sorun da ipod um...adam ipod u oyle uretmiş ki resmen ezber bozmuş..bir mekanik alette veya dijital bir alette yani fabrikasyon bir üründe nasıl olur da vida veya içini açabileceğin bir kapak bulunmaz..ipod a baktım tek çare kırmak gibi duruyor hani bozulsa ne olacak merak ediyor ama hiç cvp bulamıyorum
işşte böyle bir sürü soru

22 Şub 2009
426
0
0
54
[FONT=&quot]Eğer sorguladığında bir yararı olacağına inanıyorsan ve inandığını uyguluyorsan evet sorgulamak güzeldir. Ancak; sorgulayıp doğru olduğunu görsen de işin kolayına kaçıyorsan sorgulayıp kendini yormanın bir anlamı yok. Sorgulayıp gerçeği biliyor görüyor hatta yazabiliyorsun ama yaşamda buna anlam kazandıramıyorsan, sadece yazıp kendini tatmin ediyorsan kendine yalan söylüyorsun demektir. Sorun yok hiç kimse bilmiyor nasıl olsa doğruları yazmak kolaydır. Kimse hayatta nasıl yaşadığını bilmiyor. Sorun kimseye yalan söylemiyorum sadece kendimi mi kandırıyorum gerçeği biliyorum ama yaşam buna engel olmuyorsa çelişkiler yumağı hep içini kavuracaktır sorgula sorgula dur.[/FONT]

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
şehrin yabancısı
anlattığınız durumu can alıcı şeklide tasvir etmişsiniz.hatta sanrım hepimiz bundan bir pay almış olduk .peki insan iradesini kullanarak sizin dediğiniz çelişkiden kurtulamıyorsa yani iradesini kullanamıyor durumdaysa nasıl bir destek bulmalı nasıl kendinden kacabilmeli???

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
herşeyi sorgulamalıyız aslında bunu bize felsefenin kendisi öğretti.hayatı tümüyle,fikirleri,ideolojileri, insan yapımı herşeyi sorgulayalım..empedokles hayatın anlamını anlamadan yaşamak farkında olmadan yaşamak diyor.ölü gibi yaşamak.sorgulayalım didik didik edelim.gerektiğinde parçalayıp atalım hak edenleri yalnız bir şartla yenisini ortaya koyduktan sonra parçala .yıkıp sadece yıkmış olma üret yenisini..yoksa yırtıcı bir hayvandan beter olarak niteleneceksin.faydacı bir yaklaşımın böyle olması gerek tabi şehrin yabancısının dediği gibi sana bir şeyler kazandıracaksa sorgulamalısın.
evet ölümü sorgulasak !!! ölümden sonrasına gecmeden sadece ölümü salt ölüm ne demek? ölümsüz isteklere sahip bir canlının ölmesi mümkün mü? ölüm beden ve cisim icin mi gecerli? ölüm belki de yanlış bir isimlendirme!!
kim ne derse desin ölüm dünya hayatına kapıyı kapatıp çıkmaktır.ölüm sadece bedenin ölmesi olsa da ruh da bundan payını almakta.ölüm bir son olduğu kadar bir başlangıç aslında hem de bu dünya için ..ölümü düşünerek yaşayan insan hayatını rastlantılara bırakamaz.bırakmaz.ölüm bize zamanı planlamayı öğreten bir araç .ölüm hayatın ızdırabından bir kurtuluş .ölüm yeni doğanlara bir yer açma.ölüm kaçışı mümkün olmayan cellat.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Birşeyi sorgulamadan önce onun sorgulanmaya değer olup olmadığınını sorgulamalıyız ki ama yapacağımız sorgulamayı sorgulamanın sorgulamaya değer olup olmadığını sorgulamak beraberinde başka sorgulamaları getireceğinden dolayı sorgulamayı sorgulamak dışında herşeyi sorgulayabiliriz ama illaki sorgulamayı sorgulayacak ve beraberindeki sorgulama zincirini kabul edeceksek herşey sorgulanabilir.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
Peki sorguya çektiğimiz seyin sorguya deger olup olmamasına karar verirken hangi degerler ölçütünü referans alacağız?
Diyelim ki okuldayiz yemek sırası var ve biz en sondaki kisiyiz ve beklemeye tahammülü olmayan biriyiz . Hadi en one doğru yavastan hissettirmeden kayalım . Doğru mu yaptık? Bence doğru .!!!?

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
bilmem neden ?
ama nedense çoğu insan hala tanrı var mıdır? yok mudur? sorusuna kafa yoruyor!!!
neden boşuna yoruluyorsunuz ...tanrının varlığını anlamak için bilimsel bir deneye gerek olmadığı gibi yokluğunu ispat etmek de mümkün değil..bir grup insan hala inançları zayıf olmasından ya da hiç olmadığından olsa gerek inanan veya inanmaya yüz tutmuş insanların kafalarını kurcalayıp onlara zehir zemberek süslü laflar satıyorlar.tanrı yoksa sana ne ! hayatına bak sen !tanrının yokluğu sana ne kazandırmış insani değerlerin ne kadar farkında yaşıyorsun gündelik hayatını...diyelim ki tanrı yok !!! e ne olmuş yani yok olunca işler daha mı kolaylaşıyor!!ruhi bunalımlarımızı , aç kaldığımızda sabretmeyi değil de başkasının ekmeğine el uzatmamayı, karnımız tok iken aç olan komşumuzun da acısını açlığını hissetmeyi vs vs kimden öğreneceğiz..kendi içimizdeki sesi dinlesek yeter mi diyeceğiz?içimizdeki ses ancak ve ancak kendimizi güvene almak üzre kurulmuştur onun ufkunu enginleştirmek ,evrenselleştirmek eğitim ile disiplinle olur...hangi kanunlarla disiplin edeceksin peki? işler ne kadar karmaşıklaşıyor...demeye çalıştığım şeyi anlatamadıysam yunan mitolojisini okuyun orda da tanrı anlayışı var ama aslında onlar tanrı değil sadece insanların olayları açıklamada kullandıkları semboller...
inanmak acizlik miş??!!!!.hadi ordan ....acizlik nedir ?sen önce git onu öğren....inanan insan tam tersi çok güçlüdür...korkusuzdur....inanmış insan kendine yeten ,itminana ulaşmış insandır fakat imanındaki eksikleri nedeniyledir onun hafakanları,ümitsizlikleri ve bazen dünyaya tapmaya başladığının farkında olmamasıdır onu zayıflatan acizleştiren....
alışkanlıklar, sabit kanunlar, bulutlardan sonra yağmurun yağması,geceden sonra gündüz gelmesi vs vs hepsi bir düzen içinde değil mi? tanrı yoksa bana bunların nasıl düzene tabii olduğunu söyle...bana sınıfta öğretmenin 30 çocuğu düzene koyamaması ile aksine akılsız makro ve mikro varlıkları düzende tutan gücü anlat...
akıl diye kendisine taptığın o şeyin nasıl oluştuğunu bana anlat...delidekinden ne farkı var senin beyninin ?senin delirmeyeceğin ne malum?bana neden tüm akılların işleyiş tarzının benzer olduğunu anlat? bana her dilde aşkın adı farklı olsa da aşkı her dilde yaşabilmenin evrenselliğini anlat!!
ölümü anlat bana...tanrı yoksa ölüm neden var!!!biyolojik nedenlerle mi açıklayacaksın ölümü...900 yıl yaşayan insanların insan olmadığını mı söyleceğiz? ölüme sebep olan virüsü anlat o şeye kim hükmediyor da o şey tüm insanlığın soyunu tüketmiyor!!!!hadi herşeyi geçtim !!!aklın alıyor mu ?senin gibi basit bir varlığa bunca imkanı doğanın sana vereceğine aklın evet diyor mu?aklın delininkinden farklı çalışmıyorsa belki evet dersin.............

ayşenur

Yeni Üye
25 Ağu 2010
236
0
0
33
Arayış, mütemadiyen batıllar manzumesi boyunca terakki diyor Necip Fazıl
ve şöyle devam ediyor:
Felsefe bir boşluktan çıkıp hakikatı arama fakültesidir. Halbuki bunun karşısında din var.
Din vahy ile Allahın bildirdiği mutlak.
Felsefenin bir büyük faydası vardır, muazzam bir fayda...Bizim rejimimizde, üniversitede felsefe okutulmaz değil, yalnız kapısına bir yafta konur: Dünyada kaç tane batıl olduğunu anlamak için okutulan ders... Felsefeciler daima birbirinin yanlışını çıkartmıştır. Bugün bilinen felsefe tarihinde işi, eski Yunandan alırsak bugüne kadar felsefe hep evvelki mezhebin yanlışını ortaya çıkarark yeni bir mezhep meydana getirmiştir.
Fakat farkında değildir ki; gelecek olan da onun yanlışını çıkaracaktır
Demek ki başıboş arayıştır, felsefe...
İslam bundan hazzetmez, islamın tefekkürü namütenahidir...
Felsefe değildir o, hikmettir.

Dünya Bir İnkılap Bekliyor'dan

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
sorguluyorum!!!!
kendini ifade etmek adına süslü,tumturaklı,makyajlı laf salatası yapanları!!! ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ,görünür şahsın rütbe-i aklı eserinde...bana ne anlatmaya çalıştığından değil anladığımdan sorumluyum ve haberdarım peki senin bundan haberin var mı??

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Peki sorguya çektiğimiz seyin sorguya deger olup olmamasına karar verirken hangi degerler ölçütünü referans alacağız?
Diyelim ki okuldayiz yemek sırası var ve biz en sondaki kisiyiz ve beklemeye tahammülü olmayan biriyiz . Hadi en one doğru yavastan hissettirmeden kayalım . Doğru mu yaptık? Bence doğru .!!!?

Doğru ya da yanlış. Bu sıraya kaynama muhabbetini hergün yemekhanede yaşatıyorum. Önüne kaynadığım çömler sizden özür dilemiyorum çünkü yanlış bir şey yapmıyor(muş)um.

iuflsfozkn

Yeni Üye
8 Ocak 2011
641
0
16
39
.

Keşke sadece düşünebilsem ama özel olduğuma inanıyorum. İşin ilginci şunu yaptım, bunu yapabiliyorum bu sebeplerden dolayı özellim deyip kibirlenecek birşeyim de yok. Peki, ben bir soru sorayım: Size bu soruyu sorduran nedir?
Ozel biri oldugunuza inanmanız benim size o soruyu neden sorduğumu anlatmamı engelliyor... Basarilar

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular