Her şey bir oyun olabilir mi?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde lyng tarafından oluşturulan Her şey bir oyun olabilir mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,900 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Her şey bir oyun olabilir mi?
Konbuyu başlatan lyng
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan düşüncesizce

Vicdan

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
18 Ocak 2011
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Bu soruda sadece mantık yürütebiliriz, şu anki bilgilerimize dayanarak. Gerçeği öldükten sonra öğreneceğiz.
 

AlperCADIROGLU

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
26 May 2011
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Diyelimki oyun eee ne olacak !!
Diyelimki gerçek eee yine ne olacak !!
Farz edelimki öldük cehenneme gittik sonusuza dek orda yaşayacaz eee bu da saçma !!
Farz edelim öldük cennete gittik ruhumuz sonsuza dek mutlu yaşayacak - eee tek başımıza yine sıkılırız !!
Demek istediğim bizim Allah'ın yapısına katılmaktan başka bir çaremiz yok gibi geliyor bana...
Yoksa sonsuza dek yaşamayı ben is-te-mi-yo-rum.
 

düşüncesizce

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
22 Haz 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
@AlperCADIROGLU bilim adamları, doktorlar herkes hep insan yaşamını uzatabildiği kadar uzatmak istiyor. Bu boşa bir uğraş olamaz demek ki insanın içinde sonsuzluğa olan bi istek var. Niye hep masallar sonsuza dek.. diye biter? Çünkü bizim ulaşamadığımız ama hep ulaşmak istediğimz şeyler masallarda yer alır. Bunlar kahramanlardan tut olaylara, düşüncelere kadar böyle. Ayrıca dini boyutunda bakarsan cennette yalnız yaşayacağına dair herhangi bir şey yok. Orada sevdiklerinizle istediklerinizle beraber yaşayacaksınız diyor. cehennemde de yalnız olmıcaksın orada da senle aynı dertten muzdarip insanlar olacak. sen sürekli bi yok oluş peşindeysen bu heycandan dolayı olmalı ki Allah en kötü azap biçimini sürekli yok ederek vercektir. Sen düşün baban hapise mi düşüsn bildiğin bi yerde mi olsun yoksa dünyadan silinsin, ölsün mü istersin? eğer hapiste olursa bilirsin orda olduğunu arada bi gidersin. Ama yok olursa bütün şansların tükenmiş demektir. O yüzden bu hiççilik akımından bu kadar etkilenirken bunları da bi düşün derim ben.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Truman Show başlığında da yazmıştım ( http://www.felsefe.net/sinema/3665-truman-show.html )

"Modern insanin en saf halini (her iki anlamda da) yansıtmasi ve bir kültürel tüketim nesnesi olarak yaşamlarımızın gerçekligi yanında, kurmaca öykülerin hayli kısır kalmasıdır.. Çünkü nesne yani Truman; gerçektir,yaşadıkları gerçektir.. en usta oyuncunun başaramayacağı bir dogaçlamayı sergilemekte; en maharetli yönetmenin bile biçimleyemeyecegi mükemmellikteki bir rolü; bizatihi kendisini oynamaktadır.. Bundan daha iyi ‘şimdi ve burada’ örnegi bilen varsa söylesin.. Bu saflığı pekiştiren hatta daha da derinlestiren sey ise onun (senin,benim) kuşatılmışlığıdır.." (Erdinç Metin)

Bize sunulan doğruyu kabulleniriz.. Ya çevremizdeki herkes varsayiyorsa? Ya aşk, dostluk, ev ve kariyer, hepsi birer aldatmacaysa? Ya hayatimizin her anı milyonlarca insan tarafından seyrediliyor ve eleştiriliyorsa? Ya bir insan tanri kaderimizi belirliyorsa? Ya hayatimizin 30 yilini böyle geçirdiysek ve sahneyi degiştirmek istiyorsak?
 

düşüncesizce

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
22 Haz 2011
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Sahneyi değiştirmek istersen ölüm şeklini değiştirmeyi dene ki bundan daha uçukça bi fikir üretmemiştim daha önce :) Bir insan-tanrı yerine şöyle dersek : zaten Tanrı bütün istediği her şeyi yapmaya gücü yetiyor o zaman bi insana da istediğini yaptırır sonuçta bi insanın tanrı olması yerine bütün insanlar hatta bütün alemler tanrının bir parçasıdır. Bu parçalarda Allah'ın gücü karşısnda da nacizane bi örnek olursa insanın uzayan tırnağı kadar olamaz. Ev, kariyer, eş, dost hepsi birer aldatmacanın yanısıra seni yaşama bağlayan şeylerdir. Her şeyin bi aldatmaca olduğunu düşünürsen 'aldatan eş boşanır.' misali onları hayatından çıkarman gerekir ki bi bakarsın, ölmüşsün :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst