Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hayat Insanlara Karşıda Acımasız Mi?

Thurgood

Yeni Üye
10 Eki 2012
124
34
28
40
Geçenlerde yırtıcı bir kuşun yavrularını öldüren bir karga'nin videosunu izledim.

Doğa çok acimasiz hayvanlara karşı.
Peki insanlara karşıda hayat bu kadar acımasız mi?

Bugün tek suçları Ukrayna'da doğmak olan çocuklar öldürülüyor.
Tek suçları afrika'da doğmak olan çocuklar açlık ve hastalıktan kıvranıyor.
Tek suçları Filistin'de doğmak olan insanlar 40 yıldır esaret altindalar.
Tek suçu yetim olmak olup arkası olmadığı için köle durumundaki insanlar...

Farklı hayvan türleri nasıl birbirine karşı dusman olabiliyorsa milletlerde birbirini yok etmek, köle yapmak niyetindeler.

Hayvanlar bunu doğası gereği yapıyor da insan bunu doğası gereği yapmıyor mu?

bu düşmanlık hayvanlar gibi insanın doğasında mi var yoksa sadece cehennemlik denilen insanlar mı böyle davranmaktadir?

Thurgood

Yeni Üye
10 Eki 2012
124
34
28
40
Bu soruya cevabı olan varsa memnun olurum.
insanoğlunun çoğu cehennemlik olduğu icin mi böyledir dünya?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Soruya -geniş ve açık asıl- cevabım -henüz- ilgi görmediği için es-geçtim ama hayır..
Realite bu/böyle yani olan bu, doğal kader gibi bir şey.
Ne iyilik ne kötülük yüklemeye gerek yok. En basiti bir köpeği ısırdığı ya da kendini yönetemediği için suçlayamaz ya da yargılayamayız. İnsan varlığınında varoluşu karşısındaki durumu bu...
Spesifik bir yanıt aranıyorsa birleşememe ve ayrışma gibi bir yorum uygun. Kabaca, özelcilik, seçkinclik, bireycilik vs . Oysa bunlarda insana aşılanmıştır. İnsan suçlu değil. En azından tek suçlu o değil..

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
12 Şub 2022
950
148
43
Geçenlerde yırtıcı bir kuşun yavrularını öldüren bir karga'nin videosunu izledim.

Doğa çok acimasiz hayvanlara karşı.
Peki insanlara karşıda hayat bu kadar acımasız mi?
Evet.
Bugün tek suçları Ukrayna'da doğmak olan çocuklar öldürülüyor.
Tek suçları afrika'da doğmak olan çocuklar açlık ve hastalıktan kıvranıyor.
Tek suçları Filistin'de doğmak olan insanlar 40 yıldır esaret altindalar.
Tek suçu yetim olmak olup arkası olmadığı için köle durumundaki insanlar...

Farklı hayvan türleri nasıl birbirine karşı dusman olabiliyorsa milletlerde birbirini yok etmek, köle yapmak niyetindeler.

Hayvanlar bunu doğası gereği yapıyor da insan bunu doğası gereği yapmıyor mu?
İnsanların hayvanlardan neden bir farkı olsun ki?
İnsanlar da bu doğada yaşamak ve hayatta kalmak uğruna mücadele ediyorlar. Her canlı, önce kendini düşünür. Doğanın kanunlarından birisi budur ve tüm canlılar için geçerlidir.
Evet, doğduğun yer bir bakıma tüm hayatını ve geleceğini şekillendiriyor. Buna şans mı dersin, kader mi dersin, sınav mı dersin...o sana ve inancına kalmış bir şey.

bu düşmanlık hayvanlar gibi insanın doğasında mi var yoksa sadece cehennemlik denilen insanlar mı böyle davranmaktadir?
Bilhassa dindar kesim, hayvanları ve insanları birbirinden ayrı tutmaya çalışıyor ki tamamen yanlış bir şey. Her canlı, doğanın bir parçası. İkisinin ayrı kulvarlara konulması, anlamsız. Ayrıça düşmanlık yanlış bir kelime, çünkü kimse alınmasın, her canlı (hayvan veya insan farketmez) önce kendini düşünür.

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
12 Şub 2022
950
148
43
Demek insanların çoğu suçlu yani?:)
Peki, suçları neymiş?

Dünya´da nerede doğduğumuza kendimiz karar vermiyoruz. Bu durum, dünyadaki her canlı için geçerli. Haliyle Kuzey Kutbunda doğan bir canlının hayatı, Afrika´nın çöllerinde doğan bir canlıdan farklı olacaktır. Bunu bilmek için, uzman veya çok zeki olmaya gerek yok.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular