Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Felsefi bir münazara konusu , düşüncelerinizi bekliyorum.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Nasıl yok ? Kıta denizin dibine çökmüş son tufanda yani Nuh Tufanında. Şu an pasifik adaları ve oradaki diğer ada kalıntıları Mu kıtasına ait. Bunlar belgeli zaten tabletler de belgeli. Jeoloji bilmi kıtanın varlığını inkar etmiyor ki. Su altında var olan antik yer altı şehri ve kalıntılar ne oluyor bilimsel kanıt değil mi? Kapsamlı bir araştırma yapın bence internet üzerinden doğru kaynaklara ulaşmayabilirsiniz.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Su altında atik kalıntılar var ise bu bir kıtanın varlığına mı işaret eder? Siz hep başka başka şeylerden bahsediyorsunuz ve bunları Mu başlığı altına istediğiniz şekilde alıyorsunuz. Ne belgesi? Belge nerede ? Bu belgeyi gösterin mesele hallolsun.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Su altında atik kalıntılar var ise bu bir kıtanın varlığına mı işaret eder? Siz hep başka başka şeylerden bahsediyorsunuz ve bunları Mu başlığı altına istediğiniz şekilde alıyorsunuz. Ne belgesi? Belge nerede ? Bu belgeyi gösterin mesele hallolsun.

Tamam kaya kalıntısı hepsi haklısınız ben de uydurdum yazdım. Belge için müzelere başvurur size yollarım hatta meksikaya giderim daha kesin bilgi aktarmış olurum.

Bilim dışı yazılar yazdığımı düşünüyorsunuz madem tüm yorumlarımı silebilirsiniz. Ben yoruldum artık kimseyi bir şeye inandırmaya da mecbur değilim. Herkes araştırmasını kendi yapsın.

Benim tüm yorumlarımı silin lütfen bilim platformunda bilim dışı yorumlar yapmışım çok üzgünüm.

Bilim hergün kendini yeniliyor fakat zihniyetler yerinde sayıyor. Bu yüzden bu kadar sabit fikirli kişilere ne anlatmaya çalışıyorum diye düşünmeye başladım. İnernetten bilgi taraması yapıp, kitapları popüler olmak için yazılmış sayıp, insanların emeklerine hiç saygınız yok. Mu kıtası var mı yok mu bunu internette search yaparak mı netleştirdiniz?

Parapsikoloji bilim değildir, Kur'an bilimsel veri içermiyor, Mu kıtası diye bir kıta hiç olmadı, kadim metinler ve benzerlikleri önemsiz, arkeologlar bilim insanı sayılmaz, tabletler uydurma olabilir, kitap yazanlar kar amaçlı yazmıştır, Tv programı yapan adamlar popüler olmak isteyen bir şarlatandır.

Bilgi paylaştıkça çoğalır fakat internette search yaparak ya da bilim dışı bu kanıt yok deyip bunca araştırmayı çöpe atmak şahsen insanı düşündürüyor sadece.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Mu kıtası ve uygarlığının var olduğu sadece bir iddiadır. Bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir veri yoktur bu kadar basit. Tıpkı Kuran'ın şifrelenmesi meselesi gibi bu da gerçelik kazanmış bir iddia değildir. İnternette search yaparak netleştirmedim. Bu konu yeni bir konu değil. Bununla ilgili bir çok program yapılmış ve makale yazılmıştır. Benim Mu mevzusuna özel bir ilgim olmadı çünkü gerekli görmedim. Bu konu ile ilgili televizyon yayınlarından ve Bilim ve Ütopya dergisinin konu ile ilgili makalesi vasıtasıyla erişmiş olduğum bilgilerden hareket ediyorum.İkincisi, bilimsel gelişim konusunda uzman olmasam da bir şekilde gelişmeleri takip etmeye çalışırım. Mu kıtasının varlığı gerçeklik kazanacak ve doğru dürüst kimsenin bundan haberi olmayacak öyle mi? Jeoloji bilimini derinden etkileyen bir gelişme olurdu bu buluş. Yani insan oğlu Ay'a ayak basacak ve bundan yalnız bir azınlık haberli olacak, bilimsel camiadan çıt çıkmayacak. Böyle bir şeyin ne kadar mantık dışı olduğu açıktır. Sıradan insanlardan değil, bilim camiasından bahsediyorum. Eğer jeoloji yahut başka bir bilim dalının uzmanları böyle bir kıtanın varlığına dair kanıt yoktur diyorsa ki diyorlar, böyle bir kanıt yoktur. Ben diyelim ki bu konuda zır cahil olayım, yine de Mu kıtası ve uygarlığı gerçeklik kazanmaz çünkü işin ehli olan kimseler, sizin iddia ettiğiniz sözde belgelere itibar etmemekte ve bu kıtanın varlığına kanaat getirmemektedirler.

Bilimin hergün kendini yeniliyor oluşu, sizin söylentilere "bilimsel gerçekliktir" demenizin paravanı değildir. Bu kadar da basit değil. Ya Mu söylentisini kabul edeceğiz ya da zihniyetimiz yerinde sayıyor olacak,sabit fikirli olacağız.Geçelim bunları.İlerleme, gelişim, yenilenme vs. bu kavramların içini boşaltıyorsunuz.

Kendi bilinç yapınızı düşünmenizi tavsiye ederim.Ben değil, "Jeologlar" bu kıtaya ilişkin blimsel bir kanıt yoktur diyorlar. Siz de bilim camiasını es geçiyor,üstüne bir de bilimsel olmaktan, bilimsel zihniyetten, ilerleyişten, benim sabit fikirliliğimden falan bahsediyorsunuz.Ben bu bilim inslarının uzmanlık alanı olan konularda onlardan daha iyi bildiğimi iddia edecek kadar haddini bilmez bir kimse değilim. Bu şekilde de komik duruma düşmekten herzaman kaçınmaya çalışırım. Bilimsel olana saygı da budur.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Mu kıtası ve uygarlığının var olduğu sadece bir iddiadır. Bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir veri yoktur bu kadar basit. Tıpkı Kuran'ın şifrelenmesi meselesi gibi bu da gerçelik kazanmış bir iddia değildir. İnternette search yaparak netleştirmedim. Bu konu yeni bir konu değil. Bununla ilgili bir çok program yapılmış ve makale yazılmıştır. Benim Mu mevzusuna özel bir ilgim olmadı çünkü gerekli görmedim. Bu konu ile ilgili televizyon yayınlarından ve Bilim ve Ütopya dergisinin konu ile ilgili makalesi vasıtasıyla erişmiş olduğum bilgilerden hareket ediyorum.İkincisi, bilimsel gelişim konusunda uzman olmasam da bir şekilde gelişmeleri takip etmeye çalışırım. Mu kıtasının varlığı gerçeklik kazanacak ve doğru dürüst kimsenin bundan haberi olmayacak öyle mi? Jeoloji bilimini derinden etkileyen bir gelişme olurdu bu buluş. Yani insan oğlu Ay'a ayak basacak ve bundan yalnız bir azınlık haberli olacak, bilimsel camiadan çıt çıkmayacak. Böyle bir şeyin ne kadar mantık dışı olduğu açıktır. Sıradan insanlardan değil, bilim camiasından bahsediyorum. Eğer jeoloji yahut başka bir bilim dalının uzmanları böyle bir kıtanın varlığına dair kanıt yoktur diyorsa ki diyorlar, böyle bir kanıt yoktur. Ben diyelim ki bu konuda zır cahil olayım, yine de Mu kıtası ve uygarlığı gerçeklik kazanmaz çünkü işin ehli olan kimseler, sizin iddia ettiğiniz sözde belgelere itibar etmemekte ve bu kıtanın varlığına kanaat getirmemektedirler.

Bilimin hergün kendini yeniliyor oluşu, sizin söylentilere "bilimsel gerçekliktir" demenizin paravanı değildir. Bu kadar da basit değil. Ya Mu söylentisini kabul edeceğiz ya da zihniyetimiz yerinde sayıyor olacak,sabit fikirli olacağız.Geçelim bunları.İlerleme, gelişim, yenilenme vs. bu kavramların içini boşaltıyorsunuz.

Kendi bilinç yapınızı düşünmenizi tavsiye ederim.Ben değil, "Jeologlar" bu kıtaya ilişkin blimsel bir kanıt yoktur diyorlar. Siz de bilim camiasını es geçiyor,üstüne bir de bilimsel olmaktan, bilimsel zihniyetten, ilerleyişten, benim sabit fikirliliğimden falan bahsediyorsunuz.Ben bu bilim inslarının uzmanlık alanı olan konularda onlardan daha iyi bildiğimi iddia edecek kadar haddini bilmez bir kimse değilim. Bu şekilde de komik duruma düşmekten herzaman kaçınmaya çalışırım. Bilimsel olana saygı da budur.

Ben Mu kıtası vardır diye iddia etmiyorum bunu jeoloji ve arkeoloji söylüyor zaten. Ayrıca size çok değerli bir kanıt sundum fakat es geçtiniz. Yunan alfebesinin tamamı yan yana getirildiği zaman Mu kıtasının batış öyküsünü anlatıyor. Bu nasıl bir tesadüftür ? Bu yazıtları ben değil arkeologlar buldu. Ayrıca Kur'an da yer alan ve sırrı çözülemeyen ayetlerin cevabının yine Mu alfabesinde karşılığı olması başka bir tesadüf müdür?

Ta-Ha suresi ; Mu dilinde Ta; yıldızlar / Ha: su anlamına geliyor.

Ya -sin Suresi ; Mu dilinde Ya; yas, elem / Sin; saha-mıntıka demektir.

Lam - Mim - Ra
Lam ; Mu dilinde batma, suya gömülme anlamına gelir.

Mim; Mu dilinde Mu kıtası demektir.

Ra; Mu dilinde Güneş - Tanrı anlamına gelir.

Amerika - Uxmal Mabedi'nin duvarlarında, bu mabedin Mu Medeniyetine ait olduğuna dair yazılar bulunmuştur.

Eflatun - Kritias eserinde Atlantisten açıkça bahsetmektedir mesela. İncelerseniz göreceksiniz.

Mu kıtası ya da X kıtası mesele bu değil. Bulunan bu yazıtlar ve ölüdeniz yazmaları mesela tüm bunlar farklı bölgelerde bulundukları halde hep aynı bilgileri içeriyor.

Piramitler, Stonehenge v.b bu kadar bilgi varken halen ispat edilemedi yoktur demek de bana mantıksız geliyor. Belge değil de nedir tüm bunlar?

Benim Mu kıtasını kabul ettirmeye çalıştığım falan da yok sadece bildiğim ve emin olduğum bir şeyi inkar da edemiyorum. Efsane bunlar denmesi de tabii ki kabul edilemez benim için.

Ülkemizde kimin umurunda ki Mu kıtası, kim kapsamlı bir araştırma yapabilmiş bir tek Atatürk o da çalışmalarını tamamlayamadan ölüp gitti maalesef o yüzden yok kabul etmeye devam edebilirsiniz, büyük bir çoğunluk sizin gibi düşünüyor zaten o yüzden sorun yok, saygı duyuyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular