Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Felsefe dersinin bir yıl verilmesi doğru mu?

fides

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,694
5
38
Soru başlığına cevaben: ya ne olsaydı 4 sene verselerdi de tinerci mi olsalardı:)
valla 1 sene verseler ona da şükür yeterki bu derse din hocaları ya da tekstil vs alakasız sektör de çalışan vekil öğretmenler falan gelmese. Bence ilk başta öğretmenlerin atama durumları ele alınmalı.işin ehli hocalarla 1 yılda sorman gereken soruların yöntemini gayet temelden öğrenirsin.temel diyorum bakın felsefenin bir yılda bitmeyeceğini zaten biliyoruz. E zaten felsefe de sorular cevaplardan önemliyse oooo kapmışız bu işi hocam:)

P

Pyramos

Ziyaretçi
İnsanların düşünmemesi liderler için ne büyük şans. Adolf Hitler

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Liselerde "Felsefe yapmak" öğretilmiyor, "Temel Felsefe Bilgisi" öğretiliyor. Ama Kant: "Felsefe değil, felsefe yapmak öğrenilir." demiş, bunu önemseyen yok. Aslında öğrenmek istemeyene de bir şey öğretilemez ki! Öğrenciler felsefeye 160 soruluk YGS'deki 9 Felsefe sorunu yapmak için yaklaşıyor. Felsefeyi sevmek zorunluluk değil, tercih olmalıdır. Yoksa yılların pek önemi yoktur.

Mad_Kimblee

Yeni Üye
9 Nis 2012
14
0
0
32
Bu kadar verildiğine de sevinmek gerek. Seçmeli de yapılabilir. Herkes düşünmek zorunda değil, felsefe bilmek zorunda değil de denebilir.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Felsefeyi 1 yılda olsa koymaları bence iyi.En azından benim gibi birileri çıkar.Eskiden bende düşünmeye üşendiğim için bana da saçma geliyordu.

Ben de bu sebepten yanlış şekilde uygulansa da felsefe dersleri destekliyorum. Sizler, bizler gibilerin çıkmasına yardımcı oluyor. Bizler denizlerdeki inciyiz :)

mavimor

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,456
3
38
46
Şöyle de bir gerçek var; Türkiye'de çok iyi okullar dışında da felsefe derslerinin ben çok çok sıkıcı geçtiğine inanıyorum. Nitekim ben lisedeyken felsefe dersine ait sadece suratsız bir hoca hatırlıyorum. Yani felsefe dersinin her yıl verilmesinin düşünen insan kalıbına bir faydası olacağını düşünmemekteyim. Bir sene verilsin ama moda mod anlatının dışına çıkılsın derim.

Üniversitede reklam yönetimi diye seçmeli bir ders vardı. Tam bana göre dedim, yazarım çizerim vs.. Sınavda falan hoca vaka verir reklam yaratırız diye hayal ediyordum. Sınavımız boşluk doldurmaydı.. İyi bi anıydı:)

fef elif

Yeni Üye
10 Şub 2012
10
0
0
33
Liselerde verilen felsefe dersi değil,felsefenin belli başlı filozoflara dayandırılarak anlatılan kısa tarihidir. Zaten o da en çarpıtılmış şekilde verilmekte. Öğrenciler felesefeden kaçar hale geliyor bu derslerin sonunda. Eğer bir felsefe dersinden bahsediceksek ya doğru düşünce dersleri verilmelidir ya da felsefe saptırılarak basit bir paragraf sorusundan ibaretmiş gibi anlatılmamalıdır.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular