Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Fedakarlık üzerine

Thurgood

Yeni Üye
10 Eki 2012
124
34
28
40
Bugün minibüsle çarşıya indim. Hava birden karardı yağmur yağacağı belliydi. Minibüsten indiğim kısa bir süre olduki istasyon girişinin başında tekerlekli sandalye üzerinde dilenci kadın bana seslendi ve kendisini eliyle işaret ettiği yere kadar götürmemi istedi. Bunda bir sıkıntı görmedim birazdan yağmur yağacağı için çaresiz bırakmak istemedim. Gideceğimiz yolun 3 te 1 ine varmışken yağmur yağmaya başladı. Öyle bir zamana denk geldiki etrafta sığınacak yer yok. Yolu yaralıyınca sığınacak bir yer bulduk ve 15 dakka kadar orda kaldık. Yağmur dinince yola devam ettik. Teyzeye şunu dedim. Ah be teyze bu kadar uzun yol yağmur yağacağını bilemedin mi. Oda bana orda kalsaydım sonra Nasıl gelecektim dedi. Bir an hak verdim. Gideceğimiz yere varmamız bekleme haricinde 15-20 dakkayı buldu. Bense iyi niyetle yaklaştığım o ilk an en fazla 1,2 dakkamı alır diye düşünmüştüm. Vardığımız yerde küçük bir kamyonet içinde heralde kocası kestiren bir adam. Orada onları bıraktım ve şunu düşündüm yağmur yağdıktan sonra bu adam onu almaya gelemez miydi şimdi de şu cevap aklıma geldi kamyonet sahibi birinin fakir olduğu düşünülemez o nedenle bu kadar iş yeri çevresinden uzak duruyor ve oraya böyle yaklaşmak istemiyorlar. Sonuçta ben havuza düşmüş kadar ıslak bir halde minibüse binip tekrar eve geldim. Şuanda yatağımda bunları yazıyorum. İyi mi yaptım kötü mü yaptım çelişki içindeyim. tabiki bu kadar uzun yol gidileceğini bilsem bu işe girişmezdim.
İyi miyim? Enayi miyim? Yoksa iyiler enayi midir? Birde şunu yeni öğrendim enayi "en iyi" den geliyormuş.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Olaylara ve kişilere iyi niyetli yaklaşımımı koruyorum, herşeye rağmen bunu kaybetmek istemiyorum (ki zaten otomatikmen ilk başta böyle oluyor ve bu iyi) ama aklımızın bir köşesinde kötü olasılıkları da daima yaşatalım. böylece kötülere iyi davranmayıp, iyiliğin gücünü ve üstünlüğünü korumuş oluruz.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
iyiliğin anlamı olması için iyilik yaptığın kişininde gerçekten iyi olduğu ispatlanması gerekir, yoksa
iyiliğin anlamı olmaz.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
kötülere iyilik yapmak yada iyilere kötülük yapmak için hem iyi hemde kötü düşünmek gerekir demekki
gerçek tanrıda iyi ve kötülüğü yarattığına göre bir insana gerçek kötülüğü kötü olan insan değil, kötülüğü yaratan tanrı yapmış olur.

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
turgut bey ben size forum kuralları gereği enayisiniz diyemem ama şunu rahatlıkla! diyebilirim.
enayi olduğunuzu inanın bundan daha iyi ispatlıyamazdınız.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Olaylara ve kişilere iyi niyetli yaklaşımımı koruyorum, herşeye rağmen bunu kaybetmek istemiyorum (ki zaten otomatikmen ilk başta böyle oluyor ve bu iyi) ama aklımızın bir köşesinde kötü olasılıkları da daima yaşatalım. böylece kötülere iyi davranmayıp, iyiliğin gücünü ve üstünlüğünü korumuş oluruz.

iyiliğin üstün gücü yada ilahi gücü yoktur bu masalların hepsi teistlerin uydurdugu terimlerdir. aksine yaşamdakı katı kurallar bize;
aksini ispatlamıştır, tarih boyunca her zaman kötüler otoriteyi ve kuralları belirleyen
sahıslar olmuştur, iyilerde her zaman köle yada basit tüccarlar olmuştur. 6000 yıl önce
firavun mısır halkını köle olarak kullandıysa aynısı şimdide oluyor akpnin lideride
tıpkı firavun gibi halkı sömürüyor ve yok ediyor.
tarih tekerrürden ibarettir, birileri gelir kötü düşüncelerle bir sistem kurar ve bu kuralları
uygulaması için her türlü kötülüğü yapar. şimdiki mafyalar 6000 yıl öncekı köle tücarlarıdir .
yaşam varolduğu sürece her zaman kötüler kazanıcak iyiliğin ilahı gücüde kaybedicektir.
bunların en büyük nedenide, tanrının iyiliğe ve kötülüğe karşı eşit mesafede davranmayışından kaynaklanmaktadır.
tanrı yaşamda her türlü kötülüğe izin verirken oluşturduğu fiizksel kurallarla kötülüğe zemin hazırlamıştır. halbıkı tanrı fiizksel güçle değilde sevginin gücüyle evrenı yaratmış olsaydı bu seferde her zaman iyilik kazanıcaktı.

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
iyiliğin üstün gücü yada ilahi gücü yoktur bu masalların hepsi teistlerin uydurdugu terimlerdir. aksine yaşamdakı katı kurallar bize;
aksini ispatlamıştır, tarih boyunca her zaman kötüler otoriteyi ve kuralları belirleyen
sahıslar olmuştur, iyilerde her zaman köle yada basit tüccarlar olmuştur. 6000 yıl önce
firavun mısır halkını köle olarak kullandıysa aynısı şimdide oluyor akpnin lideride
tıpkı firavun gibi halkı sömürüyor ve yok ediyor.
tarih tekerrürden ibarettir, birileri gelir kötü düşüncelerle bir sistem kurar ve bu kuralları
uygulaması için her türlü kötülüğü yapar. şimdiki mafyalar 6000 yıl öncekı köle tücarlarıdir .
yaşam varolduğu sürece her zaman kötüler kazanıcak iyiliğin ilahı gücüde kaybedicektir.
bunların en büyük nedenide, tanrının iyiliğe ve kötülüğe karşı eşit mesafede davranmayışından kaynaklanmaktadır.
tanrı yaşamda her türlü kötülüğe izin verirken oluşturduğu fiizksel kurallarla kötülüğe zemin hazırlamıştır. halbıkı tanrı fiizksel güçle değilde sevginin gücüyle evrenı yaratmış olsaydı bu seferde her zaman iyilik kazanıcaktı.

Üstün güçten kastım; kimsenin kötülüğü açıktan savunamamasıdır. demek ki iyilik üstündür, kötülerde iyi rolu oynamak zorunda kalıyor yani.

neden iyiyi tercih etmeliyiz? veya iyi ve kötünün ayrımı elbet tartışılır. ama kastım yukarda belirtiğimdir.

şahsi olarakta; iyi ve kötünün; tarihi,zamansal,evrensel ve felsefi tartışmalardan ayrı bir biçimde içimizde varolduğunu düşünüyorum. yani yaptığımız eylemin iyi ya da kötü olduğunu hissederiz. hislerde birbirine karışabilir diyebilirsiniz, ama çoğu zaman biri baskın çıkar. ve sonunda insan baskın çıkan şeye dönüşür..

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58
Üstün güçten kastım; kimsenin kötülüğü açıktan savunamamasıdır. demek ki iyilik üstündür, kötülerde iyi rolu oynamak zorunda kalıyor yani.

neden iyiyi tercih etmeliyiz? veya iyi ve kötünün ayrımı elbet tartışılır. ama kastım yukarda belirtiğimdir.

şahsi olarakta; iyi ve kötünün; tarihi,zamansal,evrensel ve felsefi tartışmalardan ayrı bir biçimde içimizde varolduğunu düşünüyorum. yani yaptığımız eylemin iyi ya da kötü olduğunu hissederiz. hislerde birbirine karışabilir diyebilirsiniz, ama çoğu zaman biri baskın çıkar. ve sonunda insan baskın çıkan şeye dönüşür..

mantık derki:etkili eylem kapalı iken daha etkildir. çünkü eylemın kapalı olması her zaman
bir avantajdır. 2. yarı oyuna giren gizemli oyuncunun teknigi gizemlı oldugu için onu çözmek çiddi anlamda çok zor olucaktır onu çözünceye kadarda o gol kralı olucaktır. iyiler kötülük eylemını algılıyamaz. kötülerde iyilik eylemını algılıyamaz
onlar sadece kaderi geregi iyi ve kötü rölü oynamak zorundadır. yani özgür irade yoktur.
sen iyiliği tercih edebilirsin, fakat tanrının senin için bir planı yoksa yaptıgın iyilik er yada geç
yok olup gidicektir.
geçici iyiliğin bir anlamı yoktur fakat geçici kötülüğün anlamı vardır. ölünceye dek kazanırsın.. sen hayal görüyorsun seni uyandıralım yarın sabah uyandığında şöyle bir etrafına bak.
yaşadığın şehri gez inanki.. tüm kötülerin güçlü olduğunu tüm iyilerinde zayıf ve köle ve fakir olduğunu görüceksin.
..kötülerin tüm yerleri işgal ettiğini tanrının yarattıgı toprakları para ile sattıgını görüceksın.
iyilerinde bu toprakları almak için nasılda? ömrünü feda ettiğini görüceksin.
demekki iyiler olmasa kötülerde olmaz yada kötülüğün gücü yada kudreti olmaz.
tanrı buna denge diyor iyiler köle oluyor kötülerde kral sırtlan canlı canlı keçiyi yerken
tanrı diyorkı hişşşttt karışmayın bu benım dengem ve bu denge muıhtesem bir dengedir. diyor.

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
mantık derki:etkili eylem kapalı iken daha etkildir. çünkü eylemın kapalı olması her zaman
bir avantajdır. 2. yarı oyuna giren gizemli oyuncunun teknigi gizemlı oldugu için onu çözmek çiddi anlamda çok zor olucaktır onu çözünceye kadarda o gol kralı olucaktır. iyiler kötülük eylemını algılıyamaz. kötülerde iyilik eylemını algılıyamaz
onlar sadece kaderi geregi iyi ve kötü rölü oynamak zorundadır. yani özgür irade yoktur.
sen iyiliği tercih edebilirsin, fakat tanrının senin için bir planı yoksa yaptıgın iyilik er yada geç
yok olup gidicektir.
geçici iyiliğin bir anlamı yoktur fakat geçici kötülüğün anlamı vardır. ölünceye dek kazanırsın.. sen hayal görüyorsun seni uyandıralım yarın sabah uyandığında şöyle bir etrafına bak.
yaşadığın şehri gez inanki.. tüm kötülerin güçlü olduğunu tüm iyilerinde zayıf ve köle ve fakir olduğunu görüceksin.
..kötülerin tüm yerleri işgal ettiğini tanrının yarattıgı toprakları para ile sattıgını görüceksın.
iyilerinde bu toprakları almak için nasılda? ömrünü feda ettiğini görüceksin.
demekki iyiler olmasa kötülerde olmaz yada kötülüğün gücü yada kudreti olmaz.
tanrı buna denge diyor iyiler köle oluyor kötülerde kral sırtlan canlı canlı keçiyi yerken
tanrı diyorkı hişşşttt karışmayın bu benım dengem ve bu denge muıhtesem bir dengedir. diyor.

mantalitenizin dayanağı olan düşünceleri koyulaştırdım.

özgür irade yoktur düşünceniz dogru bilgi mi? veya kesin bilgi mi? veya hayatın içinden sağlam dayanakları var mı? cevap HAYIR.

''tüm kötülerin güçlü olduğunu tüm iyilerinde zayıf ve köle ve fakir olduğunu görüceksin''

bu ise zaten tam bir hezeyan. uzatmadan hayat tecrübemle tek cevap vereyim; birçok fakir ve kötü , zengin ve iyi insan biliyorum.

dostum darmadağın düşünüyorsun..düşüncelerine dayanak aldığın şeylerin temeline objektif bakmaya çalışmalısın..

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

özgür irade yoktur düşünceniz dogru bilgi mi? veya kesin bilgi mi? veya hayatın içinden sağlam dayanakları var mı? cevap HAYIR.

''tüm kötülerin güçlü olduğunu tüm iyilerinde zayıf ve köle ve fakir olduğunu görüceksin''

bu ise zaten tam bir hezeyan. uzatmadan hayat tecrübemle tek cevap vereyim; birçok fakir ve kötü , zengin ve iyi insan biliyorum.

dostum darmadağın düşünüyorsun..düşüncelerine dayanak aldığın şeylerin temeline objektif bakmaya çalışmalısın..

boşver şimdi özgür iradeyi, anlaşıldı sen benım ne kadar? zeki olduğumu algılıyamıyorsun, ama şimdi sana garanti veriyorum benı tam olarak anlıyacaksın..dostum :) sana daha vahim birşey ispatlıyacağım, iy dinle beni :)
müslüman bir ülkede yaşıyoruz, islama göre 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan insana karşı müslümanlar çok şiddetli ve nefret dolu eylemlerde
bulunur. örnegin (allah belanı versin nasıl? kıydın o masuma sana idam az cehennemde
yanıcaksın allah seni cehenennemde mahfedicek seni dogduguna pişman edicek
genelde toplum olarak tecavüzün iğrenç birşey oldugunu düşünürüz?

(78/NEBE-33: (Onlara hizmet vermek için orada) çarpıcı, genç ve yaşıt kızlar (vardır).) / Kadri Çelik (78/NEBE-33: Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.)

şimdi benmi? haklııym yoksa 1 milyar müslümanmı? haklı sen karar ver.
bu ayette açık açık belirtmiş eyyyy müslümanlar ben sizin allahınızım ben ölen her erkeğe
cennette 12-13 yaşında memeleri yeni tomurcuklanmış huriler vericemki istediğiniz kadar
sapıklık ve cinsel tatmınınızı maximum derecede gerçekleştirin .. yani allak diyorki
ben size bu bebeleri verdim istediğin kadar tecavüz et helaldir diyor.

şimdi allah böyle diyor ve ayet yazıyor, 1 milyar müslümanda allahın ayetlerini reddediyor ama hala müslüman oldugunu düşünüyor. madem müslüamansın madem allaha iannıyorsun
o zaman kabul ediceksin benim allahım emrediyor, tecavüz etmek helaldir diyeceksin
gerçekçi olucaksın gerçeklerden kokmuyacaksın, islamı bilmeden müslüman olmuyacaksın
müslümanların % 79 u kuranı hiç okumadan müslüman olduğunu iddia ediyor.
şimdi söyle bakalım sence asıl problem kimde? tecavüzü helal kılan allahtamı? yoksa
tecavüzü haram kılan cehalettemi? :)

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

hahaha :D tabiki kesin bilgi var, özgür iraden olsaydı ama bak ben islamın tanrısı için
özgür irade olmadığını sana ispatlıyacagım gerisi sana kalmış, :)
islamın allahı diyorki ben senın bedenını yaratmadan önce ruh olarak yarattım.
sonrada sana et ve kemik giydirdim.
şimdi bunu itiraf ediyorsan, o zaman şunuda itiraf etmek zorundasın ben allahım
sana hiç sormadan ruhunu yaratabilirim, ama sana sormadan bilincin yerinde iken
yani ruh iken san sormadan seni et ve kemik giydiriyorsam zaten sana sormadan
seni yaratmışım demektir.yanı bunu allah ispatlamış zaten özgür iraden bile benım elimde demiş. yani ayetler bile birbiriyle çelişmiş neden? çünkü islam bastan sona yalan oldugu için.
insan aklı olduğu için tanrı aklı kitap yazmaz yazdırmaz.
hahaha :D zaten özgür iradeyi anlasaydın .. ruh kavramının imkansız oldugunda anlamış olucaktın. ruh kavramı bildiğin tanrıdır. ben ruh olucaksam neden? yaratılmak istiyımkı
neden? kendımı riske atımkı nasıl? olsa ruhum cennet ve cehennemede ihtiyacım yok
karnım açıkmıyor vergı vermek zorunda değilim. öyle değilmi? şimdi anladınmı allah yok dinler yalan sadece bilmedigimiz bir gerçeklık var oda evrenı yaratan bir güç oldugu gerçegı.
onun dışında herşeyin anlamsız oldugunu anlamaya çalış tıpkı matrix gibi.

Son düzenleme:

kahin

Yeni Üye
1 Ağu 2018
1,152
4
38
58

senin fakir olarak gördüğün kötüler iyi insanlardır, sistem kötü olduğu için onlar fakir olmuştur. ama maddi durumları iyi olsaydı onlar vicdanıyla kötülük yerine iyilik yapıcaktı.
onlar kötülük yapıyorsa aç kalmamak için yapıyordur. gelelım gerçekten kötü insanlara
onlar zenginde olsa yine kötülük yapan insanlardır. örnegın mafyalar örnegın siyasetciler
siyasetciler bana göre mafyalardan bile daha kötü insanlardır. siyaset demek yalan demektir iyilerin onuruyla dalga geçmek demektir.
iyi insanları kötülük yaptıran şey kötü sistemlerdir. iyi insanlarda vicdan vardır.
gerçekten kötü insanlarda vicdan yoktur. zengin olurlar ama herşeyi kontrol etmekten çok hoşlanırlar ,halbuki evrensel hukuka göre toplum üzerinde sistem kurmak zaten kötülük yapmakla eşdegerdir.

gelelim zengın ama iyi insanlara bu tür insanlar sistem kurmaz sadece bilegının hakkıyla çalışarak zengın olur.ben bunlara zengın diyemıyecegım çünkü en zengını bile aylık geliri 10 milyarı geçmez aylık 10 milyar alam kişide zengın değildir. fakat zengın kötüler sistemı yarattıgı için herşeyi kontrol etmeyı çok sever.
hatta bu forumu bile admınler değil onlar kontrol etmeketdır. domaın aldıgın yer bile onların kontrolundedır.
iyi insanlar zengin olamaz iyi insanlar paraya ve şöhrete değer vermez vicdana ve ahlaka deger verir. gerçekten iyi biriysen bunu ispatlamak çok kolaydır. sana biri 10 trılyon para verıcem derse bunu sana helal ettim derse alırsın ama gel benım kölem ol derse almazsın çünkü iyilik mantıgın agır basarak onurun ve gururun el vermiyecek ve bu teklifi reddedicektır.

Son düzenleme:
T

Togepi

Ziyaretçi
Ee iyi bari. Kamyonetin yakınına gelince kalkıp yürümeye başlamamış.

sahte-dilenciler-asil-dolandiricilar.jpg

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
Kötü yapmışsın be Turgut... O teyzeyi orada bırakıp yağmur altında ıslanmasını izleyebilirdin.

(Dilenci teyze için) Oh ne güzel hayata bak ya, hem gel bana karşılıksız para alıyorsun hem de yüzsüz gibi başkalarından istekte bulunuyorsun.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular