Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Evrim, Eğitimli Olmamızı İstemiyor mu?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bilim insanlarına göre yüksek seviyeli eğitim almaya yönelmemizi sağlayan genler son 80 yıldır daha az kullanılıyor. Doğal seçilimin, organizmanın çevreye uyumunu artırması yönünde çalışıp buna uygun mutasyonları ortaya çıkarmaya son vermesine negatif seçilim ya da saflaştırıcı seçilim deniyor. Bu seçilim, organizmanın zaten yapıyor olduğu şeyi yapmaya devam etmesini istiyor. Yani çevreye uyum sağlamak için beceri geliştirilmesine gerek yok. İzlanda'da 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, eğitimi destekleyen genleri taşıyan insanların, diğerleri gibi büyük bir aileye sahip olamadıkları görüldü. Diğer bir deyişle; "eğitim seviyesi yüksek olan insanlar, gen havuzuna daha az katkıda bulunuyor. Araştırmayı yöneten Kari Stefansson "Eğitimle ilişkili genetik faktörler, gen havuzundan yavaş yavaş siliniyor." diyor.

Popular Science - Şubat 2017

epoché

Yeni Üye
8 Eki 2016
134
2
0
Diğer bir deyişle; "eğitim seviyesi yüksek olan insanlar, gen havuzuna daha az katkıda bulunuyor.

Dao seyrini alır demişler
rsz_yin_yang.png

beyinde vejetaryenlik bilincinin gelişebilmesinin, atalarımızın et tüketimine bağlı oluşu gibi.. Doğa kendi absürdlüğünden taviz vermez :)

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
doğanın o kadar kafası çalışıyorsa insan türünü derhal yok etmelidir derim. doğa şöle yapıyor böle yapıyor hep komik gelmiştir bana. doğa organizma gibi birşey mi veya mekanik bir işleyişi mi var. sürdürülebilir olan birşey ancak akılla yapılır. doğa birşeyleri sürdürmek veya yok etmek istiyorsa aklı mı var. doğa tanrıdan da paradoksal bir kavram.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bu araştırma İzlanda ile sınırlı kalmış görünüyor, diğer ülkelerde durum farklı olabilir. Yaşam zorlaştı, nüfus artışı ve çocuk yetiştirmenin zorlukları dikkate alınırsa egitimli-bilinçli bireylerin daha az çocuk sahibi olmaları çok da şaşılacak bir durum değilmiş gibi geliyor.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Evrim varoluşa sığ bir bakıştır... belkide... neden olmasın..

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular