Eksik bir şey mi var

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde tazmanyayahnisi tarafından oluşturulan Eksik bir şey mi var başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,222 kez görüntülenmiş, 36 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Eksik bir şey mi var
Konbuyu başlatan tazmanyayahnisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan gerçeği arıyan adam

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
verdiğin örnekteki çocuğun önceki yaşamını bilmiyoruz belki o da 8 yaşında bir çocuğa aynı şeyi yapmış ve iki ruh hesaplaşmak için dünyada buluşmuş yani cehennem arınmasında uzlaşma sağlayamamış olabilirler çünkü kul hakkına, karşı tarafın izni olmadan allah müdahale etmez, bu yüzden allah, "bana kul hakkı ile gelmeyin." der.

Evren yasaları tıpkı evrim yasası gibi, varlık aşaması ile beraber oluştu. Bu durumdan ne anlamamız gerekiyor? Demek ki; varlık aşamasının dinamiği bu şekilde işler yani olmazsa olmazıdır.

Evrenin olması gereken yapısı bu iken, senin için başka bir evren yapısı oluşturamazlar. Bu yasalara müdahele etmek tüm alemlerin dengesini bozar, ne kadar bencilsin böyle, sen aşk acısı çekme diye tüm evren yıkılsın gitsin mi yani? Neyin kafası bu ya. Git kendine sana değer verecek birini bul sen de, seni bilmeyene kafayı takıp sonra da tanrı'yı katma işin içine. Aristo mantığı bu mu yani, adam seni görüyorsa kahrından bir kez daha ölecek.

Ikilik prensibi sadece dünyada iyilik ve kötülük olarak işler, üst planlarda ise iyi ve kötü yoktur, acı-tatlı yoktur vb. Insan dünyadan kurtulunca zaten ikilikten de kurtulacaktır. Varoluşun temel yasasını sırf dünyada sen acı çekme diye yok edemezler, sen de aklını kullan çık üst planlara, bu kadar basit.

Neyse şimdi önemli işlerim var, çıkmam gerekiyor, biraz oku-araştır da öyle gel, böyle boş şeylerle çıkma karşıma.
:D :D :D :D :D :D
 
Son düzenleme:

tazmanyayahnisi

Üye
Yeni Üye
Katılım
20 Eyl 2017
Mesajlar
148
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Güzel güzel tartışın kavga neden birbirinize lütfen saygısızlık yapmayın özgür olmak demek baskasına hakaret anlamına gelmez..
 

Liebert

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Verdiğin örnekteki çocuğun önceki yaşamını bilmiyoruz belki o da 8 yaşında bir çocuğa aynı şeyi yapmış ve iki ruh hesaplaşmak için dünyada buluşmuş yani cehennem arınmasında uzlaşma sağlayamamış olabilirler çünkü kul hakkına, karşı tarafın izni olmadan Allah müdahale etmez, bu yüzden Allah, "bana kul hakkı ile gelmeyin." der.

Evren yasaları tıpkı Evrim Yasası gibi, varlık aşaması ile beraber oluştu. Bu durumdan ne anlamamız gerekiyor? Demek ki; varlık aşamasının dinamiği bu şekilde işler yani olmazsa olmazıdır.

Evrenin olması gereken yapısı bu iken, senin için başka bir evren yapısı oluşturamazlar. Bu yasalara müdahele etmek tüm alemlerin dengesini bozar, ne kadar bencilsin böyle, sen aşk acısı çekme diye tüm evren yıkılsın gitsin mi yani? Neyin kafası bu ya. Git kendine sana değer verecek birini bul sen de, seni bilmeyene kafayı takıp sonra da Tanrı'yı katma işin içine. Aristo mantığı bu mu yani, adam seni görüyorsa kahrından bir kez daha ölecek.

İkilik prensibi sadece dünyada iyilik ve kötülük olarak işler, üst planlarda ise iyi ve kötü yoktur, acı-tatlı yoktur vb. İnsan dünyadan kurtulunca zaten ikilikten de kurtulacaktır. Varoluşun temel yasasını sırf dünyada sen acı çekme diye yok edemezler, sen de aklını kullan çık üst planlara, bu kadar basit.

Neyse şimdi önemli işlerim var, çıkmam gerekiyor, biraz oku-araştır da öyle gel, böyle boş şeylerle çıkma karşıma.

Peki iyilik, kötülük olmasaydı olmaz mıydı bu mantığa göre? O halde kötülük gerekli midir?
Bir de hep aklıma takılmıştır: Atanamayan öğretmenler, en az atananlar kadar değerlidir çünkü onların atanmasını sağlamışlardır. Hatta belki de bu yönleriyle (yaptıkları fedakarlıkla) onlardan bile daha değerlilerdir? Bazılarının atanması için bazıları atanmamak zorundadır. Ne düşünüyorsunuz?
 

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Güzel güzel tartışın kavga neden birbirinize lütfen saygısızlık yapmayın özgür olmak demek baskasına hakaret anlamına gelmez..

hahaha :D hadi ama come on dude bırakın bu islamık masalalarıda uyanın artık.
şimdi uyanma zamanı din doonn sesi duydunuzmu?
6000 yıldır. dinlerin insanlık adına barıştan çok savas ve ayrımcılık getirdiğini görmiyormusunuz? aklı basında herkes bunu görmek zorunda kalıyor.
merak etme burda hiç kımse kavga etmez. çünku burakı herkes iyi insanlardır. hemde çok iyi insanlar tıpkı benım gibi. ama bu yeterlımı? tanrıyı anlamak için akıldan daha fazlası gerekıyor. mantık gerekıyor. frekans gerekıyor. eğitimin reeli gerekıyor. dinseli değil.
gerçek tanrının mantığıda eşşizse ozman 1 mantıgı var demektır. oda zar atmaktır. dinlere göre ama bana göre tanrı zarını atmış zaten. başlangıca gidin gizemli anahtar orada başlıyor.insanlık tarıhının baslangını yanı bilimsel ve biyolojık olarak ilk canlının nasıl? oluştugun bilmeyen birinın felsefe yapmaya hakkı yoktur. hele hele islamık felsefeye oldum olası karşıyımdır. saygılarımla
birde şunu anlamaya çalışıyorum. çok uzun yıllardır. bir insanı anlarım. içgüdüsel olarak, her zaman bir amacı vardır , bu onun doğasında vardır. bir iş yapar ve sonunda ödülünü alır. ve kendını mutlu ve gururlu hisseder. yanı bir insan ister ateist olsun ister müslüman olsun. istersede deist hiç farketmez. sonunda bir amacı olmak zorundadır. ama biz burda bir insandanbahsetmiyoruz . varsa diyorum parantez içnde olmasa bile *varsa eğer çok açık bir şekılde *hiç birşeye ihtiyacı olmayan bir varlıgın bir amacıda olması bana çok garip gelıyor hatta imkansız gelıyor. bunu tanrısal değilde insanımsı bir özellık buldum çok uzun yıllardır. ben tanrı olsam böylesine muteşem güçlerim olsaydı. bir amacım olurmuydu? ama insanlar için uydurulan bir aractır . tanrıdabir aractır. insan aklına ve mantıgına zordaolsa sıgan bir amactır. pekı yaaaaaa *tanrı için amacın ve aracın anlaamı nedir?????okey pekı daha iyi anlamanız içn bunu sentezliyelım..1: tanrı iyi değildir iyiyi yaratandır.

2: tanrı kötü *değildir kötüyü*yaratandır.*

3: tanrı *iyi ve kötüyü yarattığına göre her ikisinede ihtiyacı yoktur. yanı iyi ve kötü ihtiyacı yoktur.*

4: tanrının bir akla ihtiyacı yoktur. aklı yaratmıştır.*

5: tanrının bir amacı yoktur çünku amacı zaten o yaratmıştır..*

6: tanrı verdıgı kararı değiştiremez eger değiştirirse bir öncekı hükmu ve kararı gecersız olur.(iptal edilen*ayetler)*

tanrının gerçek anlamda ispatı demek . evrenın dışına çıkmak ve tanrıda bir parca olmak demektır. yanı bu imkansızdır.

6: evren tanrı olamaz ispatıda şu dur tanrı evrenın içindeyse zamanı kullanmak zorunda kalan bir varlık olarak evrenın işleyısı yasalarını yanı zamanı kullnamak zorunda *kalır buda ilahın ölümlü bir varlık olduğunu ispatlar.işte ispatladık panteizm diye bir inanış yoktur. kendını *kandırmak vardır.. *sevgiil panteist arkadaslar varsa onlarıda beklerım. ölüm lü bir ilaha**tapmak nasıl? bir duyguymuş hep merak etmişimdir :))))

7: *% 100 *metafizikle acıklanan bir ilahın *yani *sadece akıl *ile bulabiliceğimiz varlık. nasıl? olduda her insanın mantığında farklı bir amaç edindı????işte en krıtık soru bu busoruyu çözüldüğünde. herşeyin *bir amacı olup olmadığıda ispatlanmış olucaktır...*

şimdide çiftsel!! sentezliyicem dikaktle anlamaya calış :)

1: tanrı iyi değildir iyiyi yaratandır.( iyilik ve kötülük kavramları enerjı frekansıdır!!)
2: tanrı kötü *değildir kötüyü*yaratandır.*( yaratılış enerjı frekansı değildir mistik frekanstır)

3: tanrı *iyi ve kötüyü yarattığına göre her ikisinede ihtiyacı yoktur. yanı iyi ve kötü ihtiyacı yoktur.*(iyi yada kötü kavramlaeelizm yaratmaz.kaos yaratır)rı insancıl aklın frelanslarıdır reelizm yaratmaz.kaos yaratır)

4: tanrının bir akla ihtiyacı yoktur. aklı yaratmıştır.*(akıl frekansının üstünde ama kitap gönderiyor :D )

5: tanrının bir amacı yoktur çünku amacı zaten o yaratmıştır..*(çözulmesi imkansız)

6: tanrı verdıgı kararı değiştiremez eger değiştirirse bir öncekı hükmu ve kararı gecersız olur.(iptal edilen*ayetler)*( çok acık ve net. kararsız tanrı olması imkansız)

tanrının gerçek anlamda ispatı demek . evrenın dışına çıkmak ve tanrıda bir parca olmak demektır. yanı bu imkansızdır.(impossible )

6: evren tanrı olamaz ispatıda şu dur tanrı evrenın içindeyse zamanı kullanmak zorunda kalan bir varlık olarak evrenın işleyısı yasalarını yanı zamanı kullnamak zorunda *kalır buda ilahın ölümlü bir varlık olduğunu ispatlar.işte ispatladık panteizm diye bir inanış yoktur. kendını *kandırmak vardır.. *sevgiil panteist arkadaslar varsa onlarıda beklerım. ölüm lü bir ilaha**tapmak nasıl? bir duyguymuş hep merak etmişimdir :))))(çok basit cocuk bile anlar)

7: *% 100 *metafizikle acıklanan bir ilahın *yani *sadece akıl *ile bulabiliceğimiz varlık. nasıl? olduda her insanın mantığında farklı bir amaç edindı????işte en krıtık soru bu busoruyu çözüldüğünde. herşeyin *bir amacı olup olmadığıda ispatlanmış olucaktır...(amaclar olmasaydı evren ve bizlerde varolmazdık)
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Peki iyilik, kötülük olmasaydı olmaz mıydı bu mantığa göre? O halde kötülük gerekli midir?
Bir de hep aklıma takılmıştır: Atanamayan öğretmenler, en az atananlar kadar değerlidir çünkü onların atanmasını sağlamışlardır. Hatta belki de bu yönleriyle (yaptıkları fedakarlıkla) onlardan bile daha değerlilerdir? Bazılarının atanması için bazıları atanmamak zorundadır. Ne düşünüyorsunuz?

Kötülük ve iyilik olmadan tabii ki dünya yaşamı mümkün değil çünkü bu dünyaya tekamül için geldik, kötülük yok ve sadece iyilik var diyelim, o zaman Cennet'ten niye ayrıldık? Cennet zaten iyilik olan yer, orada kötülük yok. Dünyaya geldiğimize göre zıtlıklarla mücadele edeceğiz. Dediğim gibi ikisi birbirini tamamlıyor, Yin-Yang gibi düşünülmeli.

Atanamayan öğretmenler olmasa da, atananlar için durum değişmeyecekti. Fedakarlık yapmıyorlar ki, onlar fırsat bulamıyor atanmak için yani gönüllü bir tavır değil ancak bir böbrek hastasına, böbreğini veren kişi fedakarlık yapmıştır.

Bir kayayı parçalara böl, kimsenin umrunda olmaz ve vicdan muhasebesi devreye girmez fakat bir çocuk yolda tokatlansa, o an çevredeki herkesin vicdan muhasebesi devreye girer ve tepki verirler. O tepkinin şekli ve şiddeti önemlidir yani tokat atanı dövmek değil de, yanlış yaptığını o kişiye anlatmaktır esas olan. Çocuk ise orada kurban gibi görünse de çok büyük bir planın parçası olup, sadece insanlara bir ders vermek amaçlı görevli olabilir. Çok detaylı düşünmek gerekiyor, o yüzden resmin tamamını göremiyoruz. Bize korkunç gelen aslında bütünün hayrı için devrede fakat biz kendimizi düşündüğümüz için o an tepkimiz de büyük oluyor.
 

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Kötülük ve iyilik olmadan tabii ki dünya yaşamı mümkün değil çünkü bu dünyaya tekamül için geldik, kötülük yok ve sadece iyilik var diyelim, o zaman Cennet'ten niye ayrıldık? Cennet zaten iyilik olan yer, orada kötülük yok. Dünyaya geldiğimize göre zıtlıklarla mücadele edeceğiz. Dediğim gibi ikisi birbirini tamamlıyor, Yin-Yang gibi düşünülmeli.

Atanamayan öğretmenler olmasa da, atananlar için durum değişmeyecekti. Fedakarlık yapmıyorlar ki, onlar fırsat bulamıyor atanmak için yani gönüllü bir tavır değil ancak bir böbrek hastasına, böbreğini veren kişi fedakarlık yapmıştır.

Bir kayayı parçalara böl, kimsenin umrunda olmaz ve vicdan muhasebesi devreye girmez fakat bir çocuk yolda tokatlansa, o an çevredeki herkesin vicdan muhasebesi devreye girer ve tepki verirler. O tepkinin şekli ve şiddeti önemlidir yani tokat atanı dövmek değil de, yanlış yaptığını o kişiye anlatmaktır esas olan. Çocuk ise orada kurban gibi görünse de çok büyük bir planın parçası olup, sadece insanlara bir ders vermek amaçlı görevli olabilir. Çok detaylı düşünmek gerekiyor, o yüzden resmin tamamını göremiyoruz. Bize korkunç gelen aslında bütünün hayrı için devrede fakat biz kendimizi düşündüğümüz için o an tepkimiz de büyük oluyor.

tamamen islamık bir mantıga göre yorumlanan bir ileti :D sonra senı eleştirince kızıyorsun. peki? ne? yapalım ozaman zarmı? atalım yazı gelırse eşeltir tura gelırse sadece bu sacmalıkları izle :D senın mantıgın islam dısında calışmıyor anlaşılan .
islama göre gidersek senınle işimiz zor. :D ortak noktayı nasıl? bulucaz sevgi kardeşlık barış :D
bak şimdi sana ne? anlatıcam dikkatle anlarsan bana hak vericeksın. kıt aklını birazcık mantık sokalım
diyelımkı ben müslümanım ve çok kötüyüm öldüm cehennemde yandım. ve benim gibi
milyonlar cehenenmde 1 milyon yıl yandıktan sonra cezamız bitti. ve bizler cennette gittik biizm gibi sapık kötü ve iğrenç ruhlu manyakları cenettekıler afaroz etmezmı? sanırım alahınız bunu unutmuş olmalı. :D
dahada kötüsü şu bi cehennemde yanmamız kinimizi ve nefretimizi dahada arttırır. ruhumuz saflaşmaz aksıne dahada şeytanı oluruz.
 

Liebert

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kötülük ve iyilik olmadan tabii ki dünya yaşamı mümkün değil çünkü bu dünyaya tekamül için geldik, kötülük yok ve sadece iyilik var diyelim, o zaman Cennet'ten niye ayrıldık? Cennet zaten iyilik olan yer, orada kötülük yok. Dünyaya geldiğimize göre zıtlıklarla mücadele edeceğiz. Dediğim gibi ikisi birbirini tamamlıyor, Yin-Yang gibi düşünülmeli.

Atanamayan öğretmenler olmasa da, atananlar için durum değişmeyecekti. Fedakarlık yapmıyorlar ki, onlar fırsat bulamıyor atanmak için yani gönüllü bir tavır değil ancak bir böbrek hastasına, böbreğini veren kişi fedakarlık yapmıştır.

Bir kayayı parçalara böl, kimsenin umrunda olmaz ve vicdan muhasebesi devreye girmez fakat bir çocuk yolda tokatlansa, o an çevredeki herkesin vicdan muhasebesi devreye girer ve tepki verirler. O tepkinin şekli ve şiddeti önemlidir yani tokat atanı dövmek değil de, yanlış yaptığını o kişiye anlatmaktır esas olan. Çocuk ise orada kurban gibi görünse de çok büyük bir planın parçası olup, sadece insanlara bir ders vermek amaçlı görevli olabilir. Çok detaylı düşünmek gerekiyor, o yüzden resmin tamamını göremiyoruz. Bize korkunç gelen aslında bütünün hayrı için devrede fakat biz kendimizi düşündüğümüz için o an tepkimiz de büyük oluyor.

Bir de bizim hayır gördüğümüz şer, şer gördüğümüz hayır olabilir bizim için. Öğretmen olarak atanmak belki de o atanamayanlar için hayırlı değildir :)
 

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
bence eksik olan çok şey var. :) saygı yok sevgi yok. barış yok. anlayış yok. evrensel hukuk yasaları asla olmuyacak. böyle bir dünyada dinlerinde son durumu ve içler acınası halı ortada iken bu dünyaya yeni bir kahraman gelse ne? olcakkı. o kahramanda ölücek onu idollerı belkı 100 yıl yasıyacak daha sonra ne? olucak. dünyakı düzen tekrar bozulucak kapitalımz hortluıyacak. masonluk zırtlıyacak. ama olan hep iyi
insanlara olucak çok sevdiğim degerlı abım evrensel insan gibilere ihitiyacı var bu dünyanın aydınlara ve
gerçegı arıyanlara ihtiyacı var yoksa. 50 yıl içinde insan neslı tükenebilir. noktaya gelebilr.
su rezervleri bitmek üzere dunyadakı tüm enerjı kaynakları dogayı ve agacları katlediyor. buna seyircimi? kalalım . bize izlemek bile işkence gelıyor. bumu tanrının mantığı haaa
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
tamamen islamık bir mantıga göre yorumlanan bir ileti :D sonra senı eleştirince kızıyorsun. peki? ne? yapalım ozaman zarmı? atalım yazı gelırse eşeltir tura gelırse sadece bu sacmalıkları izle :D senın mantıgın islam dısında calışmıyor anlaşılan .
islama göre gidersek senınle işimiz zor. :D ortak noktayı nasıl? bulucaz sevgi kardeşlık barış :D
bak şimdi sana ne? anlatıcam dikkatle anlarsan bana hak vericeksın. kıt aklını birazcık mantık sokalım
diyelımkı ben müslümanım ve çok kötüyüm öldüm cehennemde yandım. ve benim gibi
milyonlar cehenenmde 1 milyon yıl yandıktan sonra cezamız bitti. ve bizler cennette gittik biizm gibi sapık kötü ve iğrenç ruhlu manyakları cenettekıler afaroz etmezmı? sanırım alahınız bunu unutmuş olmalı. :D
dahada kötüsü şu bi cehennemde yanmamız kinimizi ve nefretimizi dahada arttırır. ruhumuz saflaşmaz aksıne dahada şeytanı oluruz.

Cehennem nedir, önce onu anlaman lazım fakat nasıl anlatacağız sana hiç bilmiyorum, IQ testi yaptırıp sonuç bildir, o seviyeye göre yazmaya çalışacağım bundan sonra, zor olacak belki ama ne yapalım insan olmak böyle bir şey işte...

Cehennem'de yanmak nedir? Senin daha iyi anlaman için "Cin Ali" seviyesinde anlatmaya çalışacağım, zorla biraz kendini ya bu kadar çabayı kediye harcasam, o bile tekamül etmişti.

Diyelim ki ben şimdi öldüm.
Ruhum yukarı yükseldi.
Cehennem'den geçmek zorundayım çünkü ilk aşama o, yani Dünya'nın astral yapısının ilk bölümü Cehennem.
Beni orada rehber varlıklar karşıladı ve benim astral bedenimde tortular var yani dünyada kötülük yapmışım çok fazla ve arınmadan Cehennem'deyim.
Arınma için de iyilik, dua, meditasyon, namaz, oruç vs. gerekli ama ben yeteri kadar yapmamışım.
Astral bedenimdeki tortular özel enerjilerle yakılacak yani cehennem azabı dedikleri o an hissedeceğim vicdan muhasebesi ve acısı da çok ağır olacak çünkü o bölgede titreşim çok yüksek, daha fazla hissediliyor her şey.
Düşünce gücü ile rehber varlıklar bana telapati yollayıp, yardımcı olmaya çalışsalar da astral tortu azalana kadar kendi halimde kalıyorum ve bu süre sonsuzluk kadar çok uzun geliyor.
Tortularım gitti, rehber varlıklar beni bir üst ara plana alıyor, bu bölgede yönetici varlıklar da var.
Hayat planım gözden geçiriliyor, tekamül ettiklerim inceleniyor ve duruma göre dünyaya yeniden geliyorum ve yine bir insan olarak. Bitiremediğim dersler yeni hayat planıma ekleniyor. Mesela daha kötü bir yaşam ile doğmam gerekiyor çünkü dünya işlerine dalıp, yapmam gerekenleri tamamlamadan ölmüşüm.

Cennet'e gidebilmek için astral tortu yakılacak, şayet ara planda tekamül derecen yeterli ise bir süre bekletilir ve Cennnet'e yollanırsın fakat arınmadan Cennet'e gidilmez. Oradaki ruhlar ve boyuta uyum sağlaman gerekiyor yani Cennet'e giden ruh zaten arınmıştır, diğer ruhlar senin ruhunu kötü algılayamaz, bu sebeple isyan da çıkmaz. Onlar zaten tekamülde ileri ruhlar ve sen de onlar gibi ileri olmasan Cennet'e giremezsin. İnançlı-inançsız meselesi değil, dünyada ne kadar iyi işler yaptığın kriter. Arınma için de dinler ve dinlerin gerekleri var çünkü astral tortu en iyi dua, meditasyon, namaz gibi uygulamalar ile giderilir. İnsanlara bu durumu şart koşmak, insanların iyiliği içindir.

Cehennemde yanan tortu sonrası bilinç düzeyin de yükseliyor, daha saf oluyorsun o sebeple dünyaya bir bebek olarak geliyor ve yine çocuklar gibi saf bir yaşama başlıyorsun.

Anladın mı bilmiyorum ama Parapsikoloji oku biraz, Mısır ve Tibet'in Ölüler kitabını okursan daha kolay idrak edebilirsin belki; ama IQ her insanda eşit değil işte, bu duruma yapacak bir şey yok.
 
Son düzenleme:

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Cehennem nedir, önce onu anlaman lazım fakat nasıl anlatacağız sana hiç bilmiyorum, IQ testi yaptırıp sonuç bildir, o seviyeye göre yazmaya çalışacağım bundan sonra, zor olacak belki ama ne yapalım insan olmak böyle bir şey işte...

Cehennem'de yanmak nedir? Senin daha iyi anlaman için "Cin Ali" seviyesinde anlatmaya çalışacağım, zorla biraz kendini ya bu kadar çabayı kediye harcasam, o bile tekamül etmişti.

Diyelim ki ben şimdi öldüm.
Ruhum yukarı yükseldi.
Cehennem'den geçmek zorundayım çünkü ilk aşama o, yani Dünya'nın astral yapısının ilk bölümü Cehennem.
Beni orada rehber varlıklar karşıladı ve benim astral bedenimde tortular var yani dünyada kötülük yapmışım çok fazla ve arınmadan Cehennem'deyim.
Arınma için de iyilik, dua, meditasyon, namaz, oruç vs. gerekli ama ben yeteri kadar yapmamışım.
Astral bedenimdeki tortular özel enerjilerle yakılacak yani cehennem azabı dedikleri o an hissedeceğim vicdan muhasebesi ve acısı da çok ağır olacak çünkü o bölgede titreşim çok yüksek, daha fazla hissediliyor her şey.
Düşünce gücü ile rehber varlıklar bana telapati yollayıp, yardımcı olmaya çalışsalar da astral tortu azalana kadar kendi halimde kalıyorum ve bu süre sonsuzluk kadar çok uzun geliyor.
Tortularım gitti, rehber varlıklar beni bir üst ara plana alıyor, bu bölgede yönetici varlıklar da var.
Hayat planım gözden geçiriliyor, tekamül ettiklerim inceleniyor ve duruma göre dünyaya yeniden geliyorum ve yine bir insan olarak. Bitiremediğim dersler yeni hayat planıma ekleniyor. Mesela daha kötü bir yaşam ile doğmam gerekiyor çünkü dünya işlerine dalıp, yapmam gerekenleri tamamlamadan ölmüşüm.

Cennet'e gidebilmek için astral tortu yakılacak, şayet ara planda tekamül derecen yeterli ise bir süre bekletilir ve Cennnet'e yollanırsın fakat arınmadan Cennet'e gidilmez. Oradaki ruhlar ve boyuta uyum sağlaman gerekiyor yani Cennet'e giden ruh zaten arınmıştır, diğer ruhlar senin ruhunu kötü algılayamaz, bu sebeple isyan da çıkmaz. Onlar zaten tekamülde ileri ruhlar ve sen de onlar gibi ileri olmasan Cennet'e giremezsin. İnançlı-inançsız meselesi değil, dünyada ne kadar iyi işler yaptığın kriter. Arınma için de dinler ve dinlerin gerekleri var çünkü astral tortu en iyi dua, meditasyon, namaz gibi uygulamalar ile giderilir. İnsanlara bu durumu şart koşmak, insanların iyiliği içindir.

Cehennemde yanan tortu sonrası bilinç düzeyin de yükseliyor, daha saf oluyorsun o sebeple dünyaya bir bebek olarak geliyor ve yine çocuklar gibi saf bir yaşama başlıyorsun.

Anladın mı bilmiyorum ama Parapsikoloji oku biraz, Mısır ve Tibet'in Ölüler kitabını okursan daha kolay idrak edebilirsin belki; ama IQ her insanda eşit değil işte, bu duruma yapacak bir şey yok.

woww muhtesem bir mantıgın var :D resmen imana geldım. artık mantığımı ve aklımı kulanabilcem sankı sihirli bir degnek degdı bana yeniden dogdum :D
hele o anlatısın yokmu? ilham verdı bana :D koptum şu an astral boyutundayım ucuyorum. :D artık cehenneme gitsem bile sayende hiç tortu bırakmıyacagım
:D yaniii anlıyan anladı. şu tortu meselesını . se neymişsin yahuu bundan sonra sana tapıcam tanrılar vızz gelır bana :D
seni biryerden tanıyor gibiyim senın yotube hesabın varmı? hanı şu astral seyahat veya cakrasal
ruhanı meditasyonu anlatan kadın senmısın? yoksa ..


 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
woww muhtesem bir mantıgın var :D resmen imana geldım. artık mantığımı ve aklımı kulanabilcem sankı sihirli bir degnek degdı bana yeniden dogdum :D
hele o anlatısın yokmu? ilham verdı bana :D koptum şu an astral boyutundayım ucuyorum. :D artık cehenneme gitsem bile sayende hiç tortu bırakmıyacagım
:D yaniii anlıyan anladı. şu tortu meselesını . se neymişsin yahuu bundan sonra sana tapıcam tanrılar vızz gelır bana :D
seni biryerden tanıyor gibiyim senın yotube hesabın varmı? hanı şu astral seyahat veya cakrasal
ruhanı meditasyonu anlatan kadın senmısın? yoksa ..
Benim video çekecek vaktim yok olsaydı emin ol büyük fark yaratabilirdim ama sosyal medya ile harcayacak vaktim olmuyor senin gibi. Sosyal medyayı hiç sevmem, tek üyeliğim Felsefe forumlarında var. Amacım da kimseye ders vermek değil ama arada algı kapasitesi düşükler çıkınca, yanlış bilgilendirme olmasın diye detaylı yazmak zorunda kalıyorum.

Ne oldu forum ve nik yazacaktın, korktun mu? Tahmin ettiğim gibi boş bir balonsun. Ne eğitimin var ne de yazacak niklerin.
 
Son düzenleme:

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
woww muhtesem bir mantıgın var :D resmen imana geldım. artık mantığımı ve aklımı kulanabilcem sankı sihirli bir degnek degdı bana yeniden dogdum :D
hele o anlatısın yokmu? ilham verdı bana :D koptum şu an astral boyutundayım ucuyorum. :D artık cehenneme gitsem bile sayende hiç tortu bırakmıyacagım
:D yaniii anlıyan anladı. şu tortu meselesını . se neymişsin yahuu bundan sonra sana tapıcam tanrılar vızz gelır bana :D
seni biryerden tanıyor gibiyim senın yotube hesabın varmı? hanı şu astral seyahat veya cakrasal
ruhanı meditasyonu anlatan kadın senmısın? yoksa ..
Benim video çekecek vaktim yok olsaydı emin ol büyük fark yaratabilirdim ama sosyal medya ile harcayacak vaktim olmuyor senin gibi. Sosyal medyayı hiç sevmem, tek üyeliğim Felsefe forumlarında var. Amacım da kimseye ders vermek değil ama arada senin gibi algı kapasitesi düşükler çıkınca, yanlış bilgilendirme olmasın diye detaylı yazmak zorunda kalıyorum.

Ne oldu forum ve nik yazacaktın, korktun mu? Tahmin ettiğim gibi boş bir balonsun. Ne eğitimin var ne de yazacak niklerin.

dedimya sen istedıgın kadar detaylı yaz. sana acıdıgım için alttan alıyorum.istesem senın

2 ayetle yerin dibine sokarımda dua et ben vicdanlı ve onurlu bir adamım. yazık olur sana kıyamam. burda rezil olmanı istemem.
yoksa seni yaşamdan bile soğutucak kadar bilgi ve erdem sahibiyimdir. ayetleri öyle bir bükerimki ruhun bie duymaz çünkü kapasiten belli :D :D
:cool::cool: :D akıllı ve zekı insanlar kısa ama öz yazarlar. sen uzun yazıyorsun. ama mantık yok. zırcahılsın. :D mantığın evrımmleşince tekrar görüşelım. :D
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
dedimya sen istedıgın kadar detaylı yaz. sana acıdıgım için alttan alıyorum.istesem senın

2 ayetle yerin dibine sokarımda dua et ben vicdanlı ve onurlu bir adamım. yazık olur sana kıyamam. burda rezil olmanı istemem.
yoksa seni yaşamdan bile soğutucak kadar bilgi ve erdem sahibiyimdir. ayetleri öyle bir bükerimki ruhun bie duymaz çünkü kapasiten belli :D :D
:cool::cool: :D akıllı ve zekı insanlar kısa ama öz yazarlar. sen uzun yazıyorsun. ama mantık yok. zırcahılsın. :D mantığın evrımmleşince tekrar görüşelım. :D

İki üniversite mevzunu ( Psikoloji Felsefesi ve Bilgisayar Donanımı ) ve eski bir basketbolcu ( sporcu ahlakından da yoksun biri olarak tarihe geçeceksin) nasıl olur da hem Türkçe'yi bu kadar kötü kullanır hem de üslup bu kadar bozuk olabilir? Bu durumun analizini yapmak da benim işim, çünkü ben bir iletişimciyim.

İletişim hatalarını yazmaya sayfalar yetmez fakat ilk etapta şu dikkatimi çekti, hiç çalışmadığın ve baba parası ile asalak bir hayat sürdüğün için toplumdan uzak bir yaşamın var, insanlarla nasıl iletişim kuracağını hiç bilmiyorsun.

İkinci ve en önemli problem de; basket oynarken kafana almış olduğun top darbeleri sebebi ile geçirdiğin travma. Bu açıdan baktığımız zaman senin içine düştüğün bu karmaşayı anlayış ile karşılayabiliyorum.

Ayet bükeceğim derken, büküle büküle geldiğin hale bak. Neyse, konu dağılmasın.

Senin hayatındaki eksiklik ne peki? Aslında her şey eksik olduğu için tam olan hiç bir şey yok, işte tüm mesele bu. Bu konuda kendini geliştirmen, en azından tek bir alanda uzmanlaşman gerekiyor ki, bu yaşamda bir varlık gösterebilesin.

Kızmak yok, dostça-kardeşçe birbirimizi eleştiriyoruz sadece...
 

Liebert

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
27 Ocak 2018
Mesajlar
40
Tepkime puanı
0
Puanları
0
woww muhtesem bir mantıgın var :D resmen imana geldım. artık mantığımı ve aklımı kulanabilcem sankı sihirli bir degnek degdı bana yeniden dogdum :D
hele o anlatısın yokmu? ilham verdı bana :D koptum şu an astral boyutundayım ucuyorum. :D artık cehenneme gitsem bile sayende hiç tortu bırakmıyacagım
:D yaniii anlıyan anladı. şu tortu meselesını . se neymişsin yahuu bundan sonra sana tapıcam tanrılar vızz gelır bana :D
seni biryerden tanıyor gibiyim senın yotube hesabın varmı? hanı şu astral seyahat veya cakrasal
ruhanı meditasyonu anlatan kadın senmısın? yoksa ..

dedimya sen istedıgın kadar detaylı yaz. sana acıdıgım için alttan alıyorum.istesem senın

2 ayetle yerin dibine sokarımda dua et ben vicdanlı ve onurlu bir adamım. yazık olur sana kıyamam. burda rezil olmanı istemem.
yoksa seni yaşamdan bile soğutucak kadar bilgi ve erdem sahibiyimdir. ayetleri öyle bir bükerimki ruhun bie duymaz çünkü kapasiten belli :D :D
:cool::cool: :D akıllı ve zekı insanlar kısa ama öz yazarlar. sen uzun yazıyorsun. ama mantık yok. zırcahılsın. :D mantığın evrımmleşince tekrar görüşelım. :D

Bana Netoçka Nezvanova'daki kemancıyı hatırlatıyorsun. Üzülüyorum :(
 

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Bana Netoçka Nezvanova'daki kemancıyı hatırlatıyorsun. Üzülüyorum :(

bu yaşamda hiç kimseyi örnek almamaya çalış, kendi gibi olmayı becerebilirsen.seninde ünlüerden bir farkın kalmaz.çünkü onlar orjınal halıyle ünlü olmuşlardır. burada kısas ünlü olmak değil. asıl zor olanda ünlü olmadan kendin olabilmektir.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
bu yaşamda hiç kimseyi örnek almamaya çalış, kendi gibi olmayı becerebilirsen.seninde ünlüerden bir farkın kalmaz.çünkü onlar orjınal halıyle ünlü olmuşlardır. burada kısas ünlü olmak değil. asıl zor olanda ünlü olmadan kendin olabilmektir.

Kimseyi örnek aldığım falan yok, bu yorum da bana ait değil, seni kemancıya benzeten ben değilim, yorum sahibine söyle, benim yapmadığım yorumu, ben yapmışım gibi niye gösteriyorsun?
 

gerçeği arıyan adam

Üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
101
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Kimseyi örnek aldığım falan yok, bu yorum da bana ait değil, seni kemancıya benzeten ben değilim, yorum sahibine söyle, benim yapmadığım yorumu, ben yapmışım gibi niye gösteriyorsun?

kusura bakma lefty iyide sakamı? bu yaaaaa ben senden alıntı yapmıyorum ama senın ismın çıkıyor. sanırım rıya görüyorum.. :O:O:O:O:O:O:O ben liebertin... yazısını alıntı yapıyorum senın ismın çıkıyor... hiç birşey anlamadım.. :O:O neler? oluyor yahuu..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst