- 1 Kas 2012
- 3,434
- 1
- 0
- 70
Öğrencilerini bir odaya tıkıp döven idareciler, elleri dayaktan moraran gencecik kızlar, öğretmen döven veliler ve öğrenciler. Okullarda şiddet sınır tanımıyor.
HASAN KÜÇÜK MERSİN, KONYA DHA
İleri Ortaokulu’nda okuyan 6 kız öğrenci beden eğitimi dersinde su savaşı yaptı diye müdür yardımcısı tarafından feci şekilde dövüldü. Öğrencilerden ikisi fenalık geçirdi. Okula ambulans çağrıldı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün savunması da dehşet verici: Öğrencilerimiz iyi, ne kalbi duran var ne de gözü görmeyen!
KONYA: Öğrencisinin oturduğu yeri değiştiren öğretmen, okul koridorunda öğrencinin annesi ve teyzesi tarafından tekme tokat dövüldü. Öğretmen iş göremez raporu aldı.
ELAZIĞ: Kaymakamın öğretmen eşi, 9 yaşındaki öğrencisini dövdü. Öğretmenin anneye yaptığı açıklamadaki özrü kabahatinden büyük: “Ben hepsini dövdüm. Senin kızın hassas.”
Dayak atan öğretmenler, dayak atılan öğretmenler, öğrencisini döven öğretmenler, öğretmen döven veliler, öğretmen döven öğrenciler... Okullardaki artan şiddet artık sınır tanımıyor. Veliler, evlatlarını korkarak okula gönderiyor, eğitimciler ise her an bir dayağın kurbanı olmaya aday. Önceki gün Elazığ’ın Ağın İlçe Kaymakamı’nın öğretmen eşine 9 yaşındaki öğrencisini dövdüğü gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. Dün de Konya ve Mersin’den benzer haberler geldi. Konya’da sınıf öğretmeni H.Ç.D., derste sürekli rahatsızlık verdiği öne sürülen 7. sınıf öğrencisi B.D.’nin oturma düzenindeki yerini değiştirince okulun koridorunda öğrencinin annesi H.A. ve teyzesi tarafından tekme tokat dövüldü. Diğer öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Araya diğer öğretmenlerin girmesi üzerine kavga sona ererken, olay yerine polis çağırıldı. Hastaneye giderek iş göremezlik raporu alan öğretmen H.Ç.D.’nin şikâyeti üzerine öğrenci velisi H.A. ve kız kardeşi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, son dönemlerde öğrenci velilerinin, öğretmenlere karşı şiddetli davranışlarında artış olduğunu belirtti.
KAPIYI KİLİTLEDİ, ÖĞRENCİLERİ DÖVDÜ
Okullardaki şiddetin dünkü bir diğer adresi ise Mersin oldu. İleri Ortaokulu’nun 6-A sınıfında okuyan 12 yaşındaki 6 kız öğrenci, iddiaya göre son dersleri olan Beden Eğitimi’nde su savaşı yaptı. Erkek öğrencilerden biri kızların yaramazlık yaptığını, okulun kadın müdür yardımcısına şikâyet etti. Duruma öfkelenen bayan müdür yardımcısı N.K., iddiaya göre 6 kız öğrenciye odasında dayak attı. Bu sırada öğrencilerden ikisi fenalık geçirdi. Bunun üzerine okula ambulans çağrıldı. Ambulanstaki görevlilerin ilk müdahalesinin ardından öğrencilerden Z.N.B. Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne, C.Ç. ise Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayı duyan veliler ise okula gelerek duruma tepki gösterdi. Dayak yediği öne sürülen 4 kız öğrenci, ifadelerinin alınması için karakola götürülmek üzere polis aracında bekletildikleri sırada gözyaşlarını tutamadı. Kız öğrencilerden biri ise polis aracından inerek gelen annesine sarılıp gözyaşı döktü. Polis merkezine götürülen N.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
NE KULAĞI KOPAN VAR, NE KALBİ DURAN!
Okuldaki olayla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Abartılı şeyler. Burası bizim okulumuz. Ben aslında soruşturma da açtım. İncelenecek. Öğrencilerin hepsinin sağlığı sıhhati yerinde. Ne kulağı kopan var ne kalbi duran var. Ne gözü görmeyen var. Öyle bir sıkıntı yok” diye konuştu.
meydangazetesi.com.tr