Edebiyatimizi Öldürüyorlar

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde OnlyBlack tarafından oluşturulan Edebiyatimizi Öldürüyorlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,053 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Edebiyatimizi Öldürüyorlar
Konbuyu başlatan OnlyBlack
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

OnlyBlack

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
11 Eyl 2015
Mesajlar
67
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Wattpad diye bir sosyal paylasim sitesi var ne kadar iyi biliyorsunuz bilmiyorum :) Simdi genc yazarlarin kullandigi kitap yazdiklari bir site..Ben yazarlik unvanini hak ettiklerini dusunmuyorum ne yazik ki.Hak edenler olsa bile.çok az.Ve ben edebiyatimizi öldürdüklerini dusunuyorum bazilarinin.. artik yayinevleri önüne gelen kitabi basiyor işin hicbir heyecanı kalmadı acikcasi :/Genclik asklari anlatmalarini birsey demiyorum ama cok kucuk yasta sacma sapan aliskanliklar anlatiliyor popülerliğe,psikopatliga özendiriliyor.Eski genclik kitaplari nerede kaldilar Calikusu mesela en guzel genclik anilari,genclik aski orneği.Ama simdiki kitaplari gorseniz dizilere,filmlere kapilip gidiyoruz.Bizi biyerlere sürüklüyorlar yabancilara onlarin rahatligina kapilip gidiyoruz kimse farkinda degil mi ?
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
neyi önemsediğimizdir önemli olan ve kalıcı olmayanlara yakarmak onlara gereksiz değer yüklemek olmaz mı? isteyen istediği gibi yazsın, bunda bir sakınca görmüyorum; tam tersine kısıtlanmış -şekil ve içerik- olmanın zararı var diye düşünürüm...
 

Melodram

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Bir dönem aynı sitemkar tavır bende de mevcuttu, hala zaman zaman bu sitemimi dillendiririm ama artık işi biraz da şakaya vurdum. Evet, yazılan her şeyin edebi anlamda bir değeri olmayabilir fakat bu kişinin yazdığı şeylere verdiği değeri görmezden gelme hakkı vermemeli bize. Hem böyle şeylerle edebiyat ölmez, koskoca edebiyattan bahsediyoruz, sadece dallara ayrılır. Şu an isyan ettiğimiz şey daha çok dizüstü edebiyatı ve bu alanda kendini ispatlamak daha cazip geliyor insanlara, biraz da teknoloji ve ulaşılabilirlik cezbediyor. Wattpad kullanan ve Ocak'ta kitabı çıkacak olan bir arkadaşım var, daha ilk başladığında bana zorla okuturdu fikrimi almak için, yazdığı şeyler bana bir şey katabilecek şeyler değildi belki de ama farklı bir hikayeyi gözümde canlandırabilmeme sebep olduğu için okuyordum, çoğununki bir heves, çoğu da yazar olarak görmüyordur kendini veya görüyorlardır, boş vermeli. Birçok genç yaşadığı dönemsel sıkıntıları farklı yollara başvurarak unutmaya çalışıyor, kötü alışkanlıklar ediniyor, keşke hepsi yazsa da, biz de o yazılara maruz kalsak. Edebiyatı edebiyat yapan nice yazar bile yerden yere vuruluyorken, 3-5 yazısı olan kişileri yazar gibi görüp fazla değer yüklememek lazım, biz kimiz ki aslında edebiyatı öldürelim.
 

OnlyBlack

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
11 Eyl 2015
Mesajlar
67
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Sizde haklisiniz ama cok saçmalamalari ve yazarim diye gecinmeleri çok sinir bozucu olmuyor mu bazilarinin.İnsanlari kötü yola sürükleyen ve özendiren tanidigim o kadar çok kitap var ki...Bunlarin olmasi yerine gercekten okunmaya deger kitaplar olsa ,yayinevlerinin wattpad araciligiyla ayda 10 kitap yerine 1kitap ama degerli bir kitap basmasi daha yararli olmaz mi?Edebiyatimiza bir zarari olmayabilir.Tabiki efsaneler ölmez :) yanlis bir soylem oldu edebiyatimiz ölüyor demek onun farkindayim ama bu kitaplar sayesinde tanidigim onlarca arkadaşım yoldan çıkıyor sanki iyi bir seymis gibi algiliyorlar ve üzücü yani da bu :(
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Iste buna populer kultur diyoruz. Cozumsuz gozuken bir konu, maalesef.
 

OnlyBlack

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
11 Eyl 2015
Mesajlar
67
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Nedense arama motorlarina popülerlik yazinca nasil popüler olunur diye söylemler çıkıyor hatta nasil popüler olucam diye sarilip ağlayan bir arkadasim simdi popüler oldu ki bu zor değil .O zamanki acizliğini hatirliyorum da o kadar teselli ettiğim bi insan simdi yolda gordüğünde yanindaki popüler gruptan destek alarak bana laf atmasi daha bi komiğime gidiyor.O kadar değişmiş ki kendini harcamiş resmen.(popülerlik deyince aklima geldi)İnsan popüler olunca bu kadar aciz olabilir mi anlayamiyorum..
 

Melodram

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2011
Mesajlar
60
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Bu biraz müzik kültürüne döndü, çerez kitaplarla dolu raflar şu an ama zevklerin ya da merakların önüne geçilemiyor ne yazık ki. Nasıl ki her gün yeni bir popçu çıkıp, sözlerinin bir değeri olmayan şarkılarla popüler oluyorlarsa ve biz kendimize göre daha güzel olan şarkıların değerinin azaldığını düşünüyorsak kitaplarda da aynı şey geçerli. Teknoloji kocaman bir dünya ve neresinden tutup hayatına sokacağı da insanın kendi bileceği iş. Kimisi faydasını görür, kimi okuduklarıyla izledikleriyle zararını. Yaşıtlarına oranla daha çok ileriyi düşünüyorsun veya zamanın farkındasın bu belli oluyor ama önüne geçemeyeceğin bazı şeyler için de canını sıkmaya inan değmiyor. En güzeli sen kendine doğru gelen ve inandığın şeyin peşini bırakma, sana doğru gelen şeyler bir başkasına yanlış gelebilir ama bu seni yolundan çevirir mi? Şu an senin yanlış olarak nitelendirdiğin şeylerin devamı geliyorsa, sen de doğrunun peşinden giderek mücadele et, en güzeli bu. Artık okulun en popüler çocuğu olmak yetmiyor kimseye, milyonlara hitap etme imkanı varken.
 

meyelan

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ağu 2013
Mesajlar
785
Tepkime puanı
26
Puanları
28
Bu serzenişe fotoğraf sanatını da katmak istiyorum.Artık kafamı çevirsem yazara çarpıyorum,adım atsam fotoğraf sanatçısına.İrreversbl gidişat.Kendime Tek diyebildiğim koru kendini,kabuğuna çekil.
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Teşekkürler konu güncel
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst