Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
Bu bir realite. çok konuşuyorlar işte! zorlamayalım bence bu durumun felsefesi yok..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
sağol,
ben de var olduğuna inanıyorum...
olmasaydı, bu değerlendirmeler nasıl yapılabilirdi ki;
sen gibi, siz gibi, onlar gibi...

meyelan,
konuşma ve suskunluk konusunda daha önce yazdıklarımı anımsamış olmalısın...yazdıklarına katılıyorum ve fakat bu forumdaki kadına yönelik konuşma olgusunun çarpıtılmasına karşı en güzel örnek Keje olduğu için bu örneği sundum...

Bu forumda kadına yönelik konuşma olgusunun çarpıtılması derken geçmişe yönelik hangi tartışmaları kastettiğinizi bilmiyorum fakat ben "dırdır eden kadınlar-erkekler" konusunda ısrarcıyım.

Dünya çapında bazı kadınların gereksiz yere söylenme konusunda erkeklerden çok daha başaralı oldukları bir gerçek. Kendilerini ifade etmek için niye sürekli söylenmek zorunda olduklarını anlayamayan çok sayıda insan var.

Çevremde çok örneğini görüyorum. Bu zamanla alışkanlık haline gelip tekrarlandıkça da karşı taraf için dayanılmaz oluyor.

Anneler, kayınvalideler, görümceler, gelinler, kız arkadaşlar, eşler v.s. derken dırdır etmeyi alışkanlık haline getirmiş çok sayıda kadın ve az sayıda erkek tanıyorum. Bu ayrımcılık değil sadece genele yaydığımızda böyle bir tablo ortaya çıkıyor. Siz bu tarz insanlarla karşılaşmadığınız için çok şanslısınız.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
sizin tanımladığınız olguya sizin gibi tanım koymadığım için farklı açılardan bakıyoruz demektir. önceki ve başka forumlardaki tartışmaları taşımak için değil sadece kastımın anlaşılır olabileceğinden dolayı belirtmiştim...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
sizin tanımladığınız olguya sizin gibi tanım koymadığım için farklı açılardan bakıyoruz demektir. önceki ve başka forumlardaki tartışmaları taşımak için değil sadece kastımın anlaşılır olabileceğinden dolayı belirtmiştim...

Anlıyorum, yaşanmışlıklar objektif yorum yapmamda engel olabilir, genelleme yapmadığımı yinelemek isterim.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
teşekkür ediyorum ve biliyoruz ki öznellik her yerde var olacaktır; bunu anlayabilmek önemlidir.

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Bu fıkrayı kadınların yanında anlatmaki sana domates fırlatmasınlar :))

meyelan

Yeni Üye
25 Ağu 2013
785
26
28
@Dijital bu konuda bir çözümleme denemesi yapabilseniz keşke,yöntem şu olabilir.Dırdır ettiğini düşündüğümüz bir hanımın 3 dakikalık konuşmasını ses kaydedici bir alete kayıt ediniz.Sonra sakin bir zamanda tekrar dinleyip ,hatta not alıp o an ve konularla bağını inceleyiniz.Bakalım sizin için bitmiş olan konu onun için hangi minvalde dönüyor.

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
son 2-3 yılda 5 tane yakın arkadaşım evlendi hepsi hanımlarının uydusu oldular. hani erkek egemen toplum diyoz ya hiçte öyle değil resmen kadın egemen ya evliliğe. yani aileye.yani sosyolojik olarak en büyük kuruma. yani topluma.

ve bu egemenlikteki en büyük silahları net biçimde; dır dır :):):):O:redface::mad::confused::cool:;):)

durdurulamaz ve yok edilemez müthiş bir silah :))))

Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular