Devletlerin kapitalizmi/parayı koruması engellenmeli

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde Prens Ernak tarafından oluşturulan Devletlerin kapitalizmi\/parayı koruması engellenmeli başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 865 kez görüntülenmiş, 13 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Devletlerin kapitalizmi\/parayı koruması engellenmeli
Konbuyu başlatan Prens Ernak
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Leonardo18

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
Sonuç işte bu:



Buyurun devletler parayı korumasa bu adam bu ahlaksızlığı yapabilir miydi, devlet parayı korumasaydı bu kız paranın büyüsüne kapılmaya gerek duyar mıydı?
 
Son düzenleme:

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Asparagas haber denilen bir şey var.

Ruslar Türkleri "abaza" bildikleri için böyle haberleri aktarıyor olmalılar.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
@Leonardo18

Haber doğru olmasına doğru fakat bu cidden rezalet bir durum...
İnsanların şu düştüğü ve düşürüldüğü hale bakın! Para ve lüks uğruna küçülen bir kadın ve bunu fırsata çeviren başka bir zavallı ayrıca aracılık eden ve yine kazandığı paraya bakan diğer zavallılar...
Öncelikle para veren adamın, akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğuna hiç ihtimal vermiyorum. Kim bilir bu adamcağız ne yaşadı da bu saçmalığı yapacak kadar aklını-şerefini ve her şeyden önce insanlığını kaybetti? Nasıl bir çaresizlik içinde ki bu iğrençliğe ortak olabiliyor?

Para, bu örnekte de görüldüğü üzere insanları karakter sahibi yapmaz ve trilyonlar içinde insana yakışır şekilde yaşayamadan ölüp giderler.

Bu tarz sitelere ve bu tip durumlara asla izin verilmemesi gerekiyor. Bu örneği gören ve kendi de bu işe kalkışan başka birileri daha çıkabilir. Küçücük kızlar bu şekilde birilerine satılmaya kalkışılabilir ki yapıyorlar zaten.

İnsanları lüks içinde yaşamak için her türlü rezalete özendiren bir sistemin kurbanıyız ne yazık ki...

 
Son düzenleme:

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
- Okudum, evet.

Benim itirazım şu: Bu tür şeyler olduğu zaman (Rusya'da filan) genelde 100 $'a 500 $'a gidiyor kızların bekareti ve bu kişi o yola girmiş oluyor. Asıl parayı daha sonra indiriyor.

Adamın durumu: Bu kapitalizmin bile suçu değil. Psikolojik bir durum var herhalde. Kızları bu şekilde açık artırmaya çıkartmak ilginç bir fikir. Çünkü 1 Milyon doları olup da o parayla ne yapacağını bilmeyen insan çok. O tartışmaya gireceksek mesela bizim buralarda lüks araba yarışı var. Hepsi ithal. Adam parayı önemsiyor. Mesela yoğurt ile besleniyor. Ama o mersedesi / cipi bir şekilde alması gerekiyor.

Bu da doğulu zihniyeti. Almanya Türkiye'den daha zengin bir ülke. Ama mukayese yapılsa Türkiye'deki lüks araba sayısı Almanya ile eşit veya daha fazladır.

Neyse: Ben o işe girmezdim. Bunlar kıza tecavüz edip, öldürüp cesedi kaybedecek kişiler de olabilir.

Şule Çet olayını hatırlayalım. O yüzden ben çalışsam kendime aklı başında bir pez... bulup mümkün olduğu kadar normal müşterilere denk gelmeye çalışırdım. O tür işlerde en büyük risk: Sağda solda ölüp gitmek, psikopata / sapığa denk gelmek filan. O yüzden ben önce o meseleye dikkat ederdim (herhalde yani / Allah kimseyi de düşürmesin).

Adamlar da normal değil diye düşünüyorum. 1 milyon Euro'ya gerek yok. Ciddi "bakire" merakı varsa, 1000 avro harcayarak Marmaris'te filan tanışabilir.
 

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
Çok da abartılacak bir haber değil. Fahişelik çok eski bir meslek, insanların ihtiyacını karşılıyor ve bu ihtiyacı karşıladığı için genel kanı "ahlaka aykırı" olduğu yönünde olsa da her zaman kendisine müşteri bulmayı başarıyor.

Adamın psikolojik sorunlu olduğunu düşünmüyorum, satıcının rızası dışında bir istekte bulunmamış. Ayrca para güç getirir, güç de insanın ahlaka bakış açısını değiştirir.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
- Ben sorun olabileceğini düşünüyorum.

Bizde erkek tarafı özellikle ilk dönemlerde, iyi huylu bazı kadınlara gider hatta buna teşvik edilir. Müslüman ülke sonuçta, bir şekilde öğrenmesi lazım.

Da sonraki dönemler için bir garanti yok. Ciddi biçimde ahlaksız biri de olabilir. Hatta bu tür şeyler o insan için bir nevi tecavüz etme yöntemi haline de gelmiş olabilir.

O kadar parayı "bakire" birine veren kişi bence sağlam değildir. Riskli bence.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Kızların başlık parası ile evlendirilmesini kınarken dünyada böyle çirkinliklerin yaşanması ve bunun özgürlük kabul edilmesi, bence çok büyük saçmalıktır. Bu kadın ve bunun gibiler maalesef para uğruna bazı fırsatçı kişilerin aklına iş düşürüyorlar.

Adamın aklı başında olamaz ve kesinlikle ruh sağlığı bozuk birisi olmalı. Para ona güç vermemiş, tam tersi para ile güçlenmek yerine daha da küçülmüş.

İşte alın size bir sosyal medya trajedisi daha... Bu sitelere izin verilmese bile Deep Web-Dark Web üzerinden yine devam edeceklerdir yani yasalar yetersiz kalıyor, bu olacak iş mi? Nereye kadar böyle devam eder ki? Bugün böyle bir satışa şahit olduk, yarın başka nelere şahit olacağımızı kim bilebilir? İnsanların organlarını ya da kendilerini de satmaya başladıklarında, bu duruma kim engel olacak?
 
Son düzenleme:

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Bu bir çeşit köle satışı gibi. Öyle görmek lazım. 90'lı yıllarda da videoya çekip Taylantlı / Sudi Arabistanlı iş adamlarına satarlarmış. O da olmadı kermes düzenleyip bir yerde karıları satarlarmış. Liam Neson'un "taken" filmini izlemediniz mi?


Yani kız açısından diyorum. Uyuşturucu piyasası ile iç-içe mafya tarafından da alınmış olabilir.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
emily-ratajkowski.jpg


Bi de bu Emily Ratajowski.

91 Doğumlu ABD'li manken.
 
  • Beğen
Tepkiler: ls2

elbisss

Kahin
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
1,322
Tepkime puanı
266
Puanları
83
Herşeyin temel faktörü özentiden devamında ise kısa yoldan gelir elde etmeden geliyor sadece bu konu için değil genel olarak söylemek istedim

İnsanın bu tarz konulara girmesinin bir çok sebebi olabilir bu sebeplere girersek sayfalarca yazı en azından ben yazabılırım bu detaylara gırmeden kısa olarak sunu söylemek ısterım ki...

Bır cok degısım surecı ıcersındeyız dunya ınsanları olarak hıc bır topluluk ınsanlıgını ayırmıyorum degısım sureclerı ıcerısınde ne yazık kı ahlakı degerlerımızı gun gectıkce yıtırmeye devam edıyoruz ve böyle durumları görünce hepimiz mutlaka üzülüyoruz devletlerin kapitalist sistemde parayı eşit dağıtmadığı fikrine katılabilirim fakat kapitalist sisteme alternatif bir yeni düzen oluşturamadığımız için eldeki sistemin çatırdamaya başladığını görebiliyoruz

Sistemlerin daha işlevsel hale gelmesi için yeni bir çalışma var bu çalışmada aslında uzun yıllar önce başladı kısa bir ipucu vermem gerekirse gelecekte kagıt paralar olmayacak şuan bu kagıt paraları goren belkı son nesıl ınsanlar olabılırız bızden sonrakı degılde onlardan sonrakı nesıller gelecekte DIGITAL PARALAR kullanacak ve bır cok gırdıler cıktılar bır sıstem uzerınde toplanacak bu konuda DIGITAL PARALAR geldıgınde Kapıtalıst sıstemın duzenıde ısleyısıde halıyle degısecek bır cok yazı sayfalarca yazabılırım fakat sadece bu kadarını sıze verebılırım...

Şunu söylemek ısterım kı...

Gelecek Çağ ROBOTIC ÇAĞ olaacak ve değişime gelişime ayak uydurmak ve gelişmek zorundayız başka alternatıfımız ve seçimimiz yok yaa gelişicez yada gelişicez başka yol yok..

Böyle.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Gelişen teknoloji ve lüks yaşam takıntısı, insanları birer köle haline getirdi. Sabahtan akşama kadar bir işte çalışıp kazandıkları her kuruşu da borca yatırmaktan başka bir şey yapamıyorlar ve hal böyle olunca da bazıları kısa yoldan nasıl para kazanabilirim derdine düşmüş durumdalar. Doğal yaşam ya da sadelik bazı insanları artık tatmin etmiyor çünkü etrafta parası ile şov yapan milyonlarca örnek var. Onlara benzemek istiyorlar. Genç kızların çoğu artık bir meslek edinmeyi hayal etmiyor, sadece çok güzel olup zengin bir eş bulmaktan başka hedefleri yok.

Sabah yürüyüşten dönerken karşımdan yaşı 70 civarında birisi geldi, Sırtına uzun saplı temizlik fırçalarını yüklemiş ve dükkanların kapısından satış yapmaya çalışıyordu. Soğuktan üşümesi bir yana fırçaların ağırlığından iki büklüm olmuştu ve görünce çok üzüldüm. İnsanların açlık çektiği, para bulamadığı bir dünyada bu görgüsüzlerin yaptıklarının hiçbir mazereti olamaz ve iyi ki öteki dünya var yoksa bu zavallıların yanına kalacaktı bazı şeyler...
 
Son düzenleme:

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
26 aile 3.5 milyar insanın gelirine sahip, ama dünya sosyal adalete gebe. Ya dünya sosyal adalet devrimini gerçekleştirecek ya da doğa kanunları topluma hakim olmaya devam edecek.

Bütün bu 3.5 milyarı dünyaya dağıtalım demiyoruz, ama birkaç ailede toplanan bu para ile refah seviyesi düşük insanlara hayatlarını insanca idame ettirecekleri bir hayat kurulabilir.

Alın teri yaptığı iş basit olsa da emekçide olur, senin bahsettiğin alın teri kapitalizmin alın teridir, yani senin bahsettiğin alın teri eşittir zekadır, eğer öyle olmasaydı emekçiler en zengin olanlar olurdu.Bir kişinin doğuştan getirdiği zekası kendisine prestijden başka maddi bir üstünlük getirmemeli, sosyal adalet meselesini herkesin aile geçindirdiğini düşünerek değerlendirmeliyiz.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
Benim fark ettiğim şöyle de bir şey var:

- Bir çok insan mantıklı olmayı, bu tür konulara rasyonel yaklaşmayı ret ediyor. Çevre konusu da öyle. Shell gibi büyük petrol şirketleri küresel ısınmanın etkilerini gayet iyi biliyor (çünkü bilimsel araştırmalar yapıyorlar) 20 sene önce 2000 yılında halen "küresel ısınma yoktur" diyorlardı. Şimdi 20 sene sonra daha yeni yeni "evet küresel ısınma vardır" demeye başlıyorlar.

Yani insanın hayvani bir yönü var. Ama bir insanda hayvanı yönler mantığa hizmet etmelidir. Platon bunu söylüyor (Platon'da insan üç unsurdan oluşur küçük insan (mantık), Aslan (irade) ve Hydra canavarı (İnsanın içgüdüleri / duyguları vs.); Küçük adamın görevi Aslanı evcilleştirip Hydra'yı yenmektir; Yani mantık ve irade bir olup dürtü ve duygulara hakim olmalıdır).

Medenileşme süreci de bu zaten. Türkiye'de bu pek anlaşılmıyor. Benim "medeniyet" kelimesinden anladığım mesela kadın, çocuk, fakir, özürlü insanlara ne kadar iyi davranılıyor? Bence en iyi gösterge budur.

Tamam yurt dışında da fakirlerin işi zor. Ama bir ülke ne kadar gelişmiş ise, orta sınıfın gücü o kadar artıyor. Gelişmemiş / medenileşmemiş ülkelerde orta sınıf yok zaten. Tabiattaki gibi 1) aç gezenler 2) parayı ne yapacağını bilemeyenler var.

Marks böyle bir dönemde yaşamıştır. Onun Sınıf savaşı / Proletarya diktatörlüğü gibi fikirleri de böyl, mesela çocuk işçiliğinin Batıda bile çok yaygın olduğu bir dönemde gelişmiştir. Marks yine de büyük bir düşünürdür.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst