- 19 Ağu 2008
- 3,589
- 179
- 63
- 61
- Konbuyu başlatan
"Eşek hoşaftan ne anlar; suyunu içer, tanesini bırakır. "
../.
hoşafı insan yapar, anlamasını bekler eşekten...
../.
hoşafı insan yapar, anlamasını bekler eşekten...
sevgili Talha.CAN yılan konusunda senle uzlaşamadık. olsun. yazdıklarından şu söz geldi aklıma "it ürür kervan yürür"
sayın evrensl-insan,
yorganı hep birileri yaparsa elbette hep kısa kalacaktır. o zaman "kendi yorganını kendin yap ve kısa olmasın" diye değiştirmek sence nasıl?
yorgan bu söylediğiniz kanaviçeli olandan olsaydı eğer zaten söz konusu etmeyecektim. bu yorgan kaneviçesiz bir yorgan...
bunu yaşıt sayıldığımıza gör bilmen gerekirdi; ancak bilmiyorsun! genç kuşakların bilmemesini beklerdim.
konuyu aştık ya söyleyeyim, kaneviçe, kenar süsü olarak oya işlemesidir. her oyanın bir dili vardır ayrıca...şimdi oyalar ve diline geleceğiz neredeyse...
Ayagini yorganina gore uzat.
Vucudunun olcusunde yorgan al.
sayın evrensel-insan siz yanıtınızda gerçek yorgan ve yorgancılardan söz ettiğiniz için söz kaneviçelere geldi. espriydi...
Ayağını yorganına göre uzat..
Yorganın yok ise neylesin ayak?
Anladim, sagol. Peki sence "ayagini yorganina gore uzat" taki "yorgan mecazi bir anlamda mi kullanilmis?, eger oyle ise bu kullanimdaki yorgan, sence neyi ifade ediyor?
Yorgan paradır more..Benim gibi brüt maaşını arcayanların ayacıkları epten dışarıda kalır..![]()