Çılgın Proje

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde Preatorian tarafından oluşturulan Çılgın Proje başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,413 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Çılgın Proje
Konbuyu başlatan Preatorian
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ahkâm

Preatorian

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
296
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Bir çılgınlıktır gidiyor. Başbakanın son çılgın projesi ise yeni bir boğaz yapmak. Ne hoş en az 20 milyar TL. Başbakana ve yandaşlarına göre bu proje sayesinde trafik rahatlayacak, ekoloji bozulmayacak, izmit körfezi kirlenmeyecek, aynı boğazdaki gibi çift taraflı akış olacak, gemiler buradanda geçebilecek, vs..
Anlamadığım ise şunlar:

1-Boğaz yapıcaksın, köprü yapacaksın trafik rahatlayacak nasıl yani?
2-dünyanın harfiyatını yapacaksın, doğal su akış yönelerini değiştireceksin, ekoloji bozulmayacak? normal baraj yapınca bile büyük etkiler yaratıyorsun böyle bir projede nasıl etkilenmeyecek?
3-Boğaz akıntılarında bir değişim öngörülmüyor da nasıl öngörülmüyor? Çok basit bir deney yapın iki kova arasına bir tüp koyun kovaları ters çevirin su tüpten akar. Şimdi iki tüp koyun görün ki debide azalma, akıntılarda değişim olacaktır. Ya da nasıl olmuyor?
4-Bu bölgenin değeri artacakmış, başbakan öyle diyor. Bu projenin yapılacağı araziler daha önceden akpli milletvekilleri tarafından satınalınmış mı? yoksa vatandaşlaramı ait? Bomontinin durumu belli, kentsel değişim diye bütün mahalleyi yok pahasına alanlar ve buraları büyük firmalara satanlar kimler? Acaba kimler?
5-İstanbul gibi deprem ve tsunami açısından riskli bir bölgede, bu tür bir proje risk getirir mi? yoksa götürür mü?
6-Bu kadar para ile doğu anadoluya, güney doğu anadoluya neden yatırım yapılmaz?
7-Yap-işlet-devret yolu ile yapılacak olan bu proje ki benzer projeleri biz çok gördük. Köprüde ilk yapıldığında parası çıkana dek paralı olacak dendi. Sonra o gişeler bir daha hiç kalkmadı. Kim yapacak, kim işletecek, kim devredecek?
8-Projeyi çizen, fizibilitesini yapan kimdir? Hangi gruptur? Hangi firmadır? Hangi cemaattir?

bilen birileri bunları açıklarsa sevinirim.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Bu Kasımpaşalıyı millet çılgınlık yapsın diye mi başbakan yaptı? Hangi ülkenin başbakanı: "Ben başbakanım, biraz çılgınlık yapayım." der. Ben pek sağlıklı düşünemem, düşüncelerim fantezi boyutundadır ve bu olayla ilgili düşüncem bu yeni boğaz ülkemiz için değil diğer ülkeler için. Kasımpaşalı bu yeni boğazı Ruslara satacak diyorum...
 

Preatorian

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2010
Mesajlar
296
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Kasımpaşalı bu yeni boğazı Ruslara satacak diyorum...
1994 te ne olduda bu proje meydana geldi bugün ne olduda bu proje hortladı. Rusyanın parmağı ne kadar var bu işte? 94 te bildiğiniz üzere Türkiye boğaz transit geçişlerinde bir kısıtlamaya gitti ve o zamanlar rusyanın ciddi tepkisi ile karşılaştı. Bakalım bu sefer ne oldu yakında kokusu çıkar.
 

Ahkâm

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
11 Tem 2010
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Bence tam tersi ABD için düşünülmüş bir projeydi ama pek tutmadı gibi. Boğazlarla ilgili anlaşmalara göre Karadeniz' e kıyısı olmayan hiçbir ülke orada savaş gemisi bulunduramaz ve ABD' nin dünyada giremediği yani savaş gemileriyle giremediği tek denizdir. Çünkü Ruslar böyle bir şeye izin vermezler anlaşmalara dayanarak ve haklılar da. Fakat bu boğazlardan savaş gemisi geçemez maddesini yeni bir boğaz ile bertaraf etmek istediler bence. Kanal yapılsaydı özel olacaktı kimse karışamayacaktı ve kanalın güvenliği için de asker gemi vs. gerekli olacaktı. Zaten projeyi de kesinlikle Amerikalılar yapardı satın alırlardı...
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst