Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cansızlıktan Canlılığa...

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38
Cevap: Cansızlıktan Canlılığa Geçiş

Bunun bize dusundurmesi gereken nedir, o kisiden kisiye degisir. Ben kendi fikrimi soyleyecek olursam; canlilar doganin birer maskarasidir.

Bence kişiden kişiye değişmez bilimsel olarak düşündürmesi gerekenler daha kısıtlıdır ki felsefi açıdan sormuyorum zaten deney çok daha basit canlılar üzerinde yapılıyor çünkü hızlı olarak nesiller gözlemlenebiliyor oysa ömrü daha uzun canlılar için de hesaplandığında nasıl olacak basit hesap 20 yılda 50,000 nesil ya canlı 10 yıl yaşasaydı sadece 2 nesil 25,000 kat daha fazla zaman gerekicekti bu açıdan bakarsak evrim dediğimiz şey başlamış olsa bile birkaç farklı noktadan başlamış olmalı bence.

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Bence kişiden kişiye değişmez bilimsel olarak düşündürmesi gerekenler daha kısıtlıdır ki felsefi açıdan sormuyorum zaten deney çok daha basit canlılar üzerinde yapılıyor çünkü hızlı olarak nesiller gözlemlenebiliyor oysa ömrü daha uzun canlılar için de hesaplandığında nasıl olacak basit hesap 20 yılda 50,000 nesil ya canlı 10 yıl yaşasaydı sadece 2 nesil 25,000 kat daha fazla zaman gerekicekti bu açıdan bakarsak evrim dediğimiz şey başlamış olsa bile birkaç farklı noktadan başlamış olmalı bence.

Ama sunuda goz onunde bulundurmamiz lazim, bilimsel cevaplar bize evrimin oldugunu ve mekaniklerini gosteriyor gostermesine ancak gosteremedigi de bircoklari var. Mutasyonlar neden nasil oluyorlar, bu konu mesela kuantum fizigine kadar gider. Eninde sonunda kaosun onumuze koydugu bir tesadufilik var. Bunun onune gecilmedigi surece yorum farklari olacaktir. Bana gore, sana gore, ona gore ler hep olacaktir. Ben bunlari yadirgamiyorum, verileri carpitma noktasina gelmedigi surece.

Evrim oluyor, ama niye oluyor. Ben soyledigim gibi, bunun bir maskaralik oldugunu dusunuyorum. Siz boyle dusunmek zorunda degilsiniz. Iste veriler ortada, buradan ne cikariyorsaniz odur.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

Evrim bir yandanda deney tezini düşündürüyor bana sanki bir tanrı yada tanrılar varmışta bilmediklerini hayat denen bu deneyle tamamlıyor uzaktan seyredip öğreniyorlar gibi.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Video linki yenilenmiştir. İzlemeyenler için tavsiye ederim.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular