Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cansızlıktan Canlılığa...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43
Cevap: Cansızlıktan Canlılığa Geçiş

Aaaa yanlışlıkla yazdım dememi bekleme. O da dil alanında bilim adamıdır. Kaçıncı yüzyılda yaşadığının ne önemi var? Sonuçta hepsi bilim adamı ve islami görüşü savunuyorlar. Hemen pes etme belki birşeyler yaparsın...
Üstelik soytarı filan olmuyor. Ben bu sitede size karşı saygımı bozmadım karşılığı beklerim...

Ümitçiğim saçmalamaya devam mı edeceksin, yoksa bu tavrını artık değiştirip birşeyler öğrenmeye çabalayacak mısın? Benden değil, en azından senin görüşüne sahip abilerinden. Elbette sana soytarı denmesi hoş değil; ancak senin de soytarılığı bırakmanın zamanı geldi. Bunu yönetici sıfatımla yazıyorum.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Sen kacinci yuzyilda yasiyorsun? Bunlari buraya komik olsun diye mi astin, yoksa daha beteri ciddi ciddi mi? Kasgarli Mahmut ha...

Iyi eglendirdin beni sabah sabah, soytari seni...

Bana havale ediyorsunuz ama, cocuk Kasgarli Mahmut diyor, benim buna yapabilecegim birsey yok.

vallahi işiniz zor... şimdi konu biyolojinin evrim kuramı olunca; yani, 'kaşgarlı mahmut' gibi bir 'otoriteye' karşı kim ne diyebilir... bence, siz de 'havale edecek' bir arkadaş bulup bir an önce yakanızı kurtarın... :) ...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Kaşgarlı Mahmut iyiymiş.Neresini beğenemediniz? Batının uşağı olmuşsunuz demek ki.

19 Kas 2012
233
0
16

Şimdi sizin hepinizdeki sorun algılama yeteneği. Heralde psikolojide vardır bu. Ben size islamın her alanda bilim adamı yetiştirdiğini göstermek istedim. Astronomi, matematik, edebiyat, felsefe... her alanda hem islamiyet hem bilimin yapılabileceğini anlatmaya çalıştım ama siz yine algı eksikliğinden sınıfta kaldınız. Ben başa Biyoloji Alanında İslam Bilginleri diye birşey yazdım mı? Kendimde edebiyatçıyım, Kaşgarlı Mahmut'u tanımayacak kadar düşük olamam. Yani o kadar soru yazıyorum, ama siz hiçbirinin cevabını vermiyorsunuz. Hep aradan birşeyler çıkarıp olayı kaynatıyorsunuz. Ferdinan Abi, üstelik sitede bir ayrım söz konusu olduğunu gözden kaçırmadım. Beni tek cümlem yüzünden banladınız ama alpine'nin bana etmediği hakaret kalmadı. Bir de Marx'ın Devlet anlayışını savunacaksınız. Siz daha her fikre açık bu sitede eşitliği savunamıyorsunuz ben daha size ne diyeyim.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

flzf, şimdi şu konuda haklısın eğer evrim varsa bile muhakkak bir yaratıcının rızasıyla gerçekleşmiştir. Zaten insanlar topraktan gelmedi mi?
Ama bilim şuan evrimi kanıtlayamıyor, hiçbir ara geçiş yok. Adnan Oktar bana ara geçiş getirene on trilyon vereceğim diyor, eğer gerçekten ara geçiş fosili olsaydı Dawkins çoktan Adnan Oktar'ı susturmak için ortaya çıkarırdı. Biz asla ve asla bilime karşı değiliz, islam ve bilim asla çelişmiyor. Aslında Kur'an'ı doğru yorumlamayı becerebilsek belkide herşey çözülecek. Şimdi ben neden islamı savunuyorum? Bir çıkarım mı var? Hayır. Para mı alıyorum? Hayır. Beni savunmam için zorluyorlar mı? Hayır. Eee eğer evrim varsa, bilim bunu kanıtlıyorsa ben neden yalanlayayım. Şimdi akla en mantıklı olanı bir tanrının olmasıdır. En küçük örnek kıl kökleri bile, o kadar mucizelerle dolu ki insan aklı bunu alamıyor. Şöyle demişsin, fakat öyle bir irade varsa neden kötülükler ve dinler var? Şimdi değerli kardeşim, eğer kötülük olmasaydı iyilik denen şeyin önemini kavrayamazdık. Yani uzun olmasaydı kısa denen birşeyde olmayacaktı Kısa olsa bile onun kısa olduğunun bir önemi olmayacaktı. Çünkü onu kısa yapan ondan uzunların olmasıdır . Herkesin iyi olduğunu düşünsene, öyle olsaydı dünya'da sınavda olmazdık . Bu cennet müjdesidir. Yani Allah herşeyi zıttı olacak şekilde yaratmıştır. Sadece Allah'ın zıttı yoktur ve işte bu özelliğide ona inanmamızda bize güçlük çektiriyor. Bizi sınama noktasında çeldiriyor. Sen tahtadan bir karekter yarat, Senle o bir misiniz? Aranızda çok fark var ve onun düşünebildiğini farz et, tahtadan yaptığın o şey senin hakkında yorumda bulunabilir mi? Hayır. Çünkü senin özelliklerin onda yok. İşte bizde Allah hakkında yorum yapamıyoruzz
Şimdi neden dinler var. Çünkü Allah Rahman Ve Rahim sahibidir. Adaletlidir. Eğer dinler aracılığıyla sana yol göstermeseydi, sen onun isteklerini nereden öğrenecektin? İsteklerini bilmediğinden yerine getirmediğini için direk cehenneme atılsaydın, ama ben bilmiyordum demez miydin? İşte Allah elçileriyle bunu bildiriyor. Evet bu konu insanı çok tereddüte düşürüyor. İnanki bende hep sorguluyorum ya nasıl oluyorda Kitap gönderiyor insanlara vb. Bu yalandır olabilir mi gibi? Ama dinde iman esastır. Eğer Allah'a inanıyorsan buna da inanacaksın. Bu dinlere inanmanın farklı açıklamalarıda varda zamanım yok Allah'a emanet ol...

Sevgili kardeşim Bilim evrim teorisini ne kanıtlıyor nede kanıtlamıyor. Aksini idda edersen boş gevezelik etmiş olursun bilim kanıtlasa zaten teori değil bilimsel yasa halini alır ha bu olay bilimsel olmasa hipotez teori halini almaz. İslam ve bilim çelişir demek için islamda bilimsel bilgi olması gerekir ki hiçbir dinde yada dogmatik bilgi kalıbında bilimsel herhangi bir veriye rastlanmaz.Belki felsefi kuramlar vs şeyler olabilir. Nasıl bir salak mahlukat yada tanrı olmalıdırki yorumlayamadıkları anlamadıkları metinleri kullarına yada yarattıklarına göndersin bu şuna benziyor Bir üretici firma türkiyede patent alıyor ürünü üretiyor türkiyedede pazarlıyor kullanma klavuzunuda papuayeniginece yazıp veriyor Akıl mantık alıyormu söylediğinde az mantık olsun Sen neden islamı savunuyorsun annen baban doğduğundan beri sana ne dayattı din bu dedi bunu savunacaksın dedi ondan.Evrim varsa bilim bunu kanıtlıyorsa neden yalanlayayım diyorsun çünkü özendiğin kendince bilgili alim dediğin kimseleri bilim adamı sanıyorsun söylediklerini bilim sanıyorsun Bilim zaten tanrı varsa onun kurallarıdır bilim insanları senden benden çok tanrıya hizmet ediyor eğer bir tanrı varsa yani. Ve bir bilim adamı kendi teoremini herkesten çok yıkmaya çalışır ki doğruya ulaşabilsin Anştayn newtonu yalanladımı hayır üstat düşüncelerin doğru fakat şunlar daha doğru dedi ne şekilde yaptı çelişen şeyleri düşündü ''hareket'' mesela kulağa çok basit gelen aslında çok çok karmaşık olan bir kavramdır zenon paradokslarını incele mesela.
Şu dediğine katılıyorum akla yatkın olan bir tanrının varlığıdır benim içinde öyle fakat tanrının yokluğu içinde bir sürü sebeb var.İnsanı tereddüte düşüren şeyleri tarafsız bir şekilde düşünmeden bana akıl vermeye kalkma kendi aklın sana yetmiyor demektir.Kabüllenip yoluna bakıyorsundur senin gibi düşünen insanların olmasını ve bu insanlar tarafından itibar görmek istiyorsundur şunu bilki bazen 99 kişi yanlış düşünürken 1 kişi doğruyu söylüyordur ve o doğru asla değişmeyecek olandır vede ben kutsal diye birşey varsa budur derim. Kısaca şunu söylüyorum birilerini sözleri tabi düşün ama hiçbirşeye iman etme Aklının Vicdanının sesini dinle sorgula

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

İçinde gerçeklik barındırmayan bilimsel teori olmaz. Evrim, bilimsel bir gerçeklik olduğu için teorileşmiştir. Teorinin güçlü ve zayıf olduğu noktalar vardır ki ayrı meseledir. İzafiyet Teorisi ispatlanmamış birşey midir? Hayır değildir, ispatlanmıştır, ancak teori olarak anılmaktadır.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

Yaşam tesadüfen oluşmuş olsaydı bebek tecavüzlerinin vicdani bir boyutu olabilirmiydi bir takım atomların başka atomlara değmesi yer değiştirmesi sonuçta.Yada yeryüzünde olan katliamların ne önemi vardıbir takım atomlar yer değiştiriyor sadece ne olucak.Kim neden vicdan diye birşey koydu insanlara acı çektirmek içinmi ? Belkide tanrı kötüdür kötülükten hoşlanıyordur neden olmasın.Kimse hayatından memnun değil herkes şikayet ediyor sonuçta herkes acı çekiyor ama mutlulukta var o zaman tanrı iyi mi neden olmasın :) Umarım vardır ve iyidir.

Bilimden anlamayan dogmalara inanan insanların yaptığı hatalara kendini bilim otoritesi yerine koyan arkadaşlarda düşüyor ordan yazıyor mesela sayısız ara geçiş forumu var evrim gerçek ulan bi dur hani nerde var göster desen aha şurda fotoğrafı yada müzede sergileniyor bak sanki gitmiş konunun erbabı müzede incelemiş Ayrıca sayısız ara form olsa ne olucak tanrı onlarıda aynı anda yaratmış olamazmı sonuçta birbirine benzeyen bir sürü canlı var üstelik şöyle bir olaymı var benim bilmediğim gelişmiş bi tür canlı var onun bir üst türü var ve bilimsel yollarla müdahalelerle bu canlı türü bir üsttekine labaratuvar ortamında evrimleştiriliyormu bilimsel bir kanıt olarak değerlendirilecek olay budur bence kalkmış yüzyıllar önceki iskeletlerin fotoğrafından ahkam kesen bilim insancıkları sizlere sözlerim yada ne yaparsınız bir mikrobun bile değil virüsün genetiği bozulur aha bak evrimleşiyor dersiniz :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

İçinde gerçeklik barındırmayan bilimsel teori olmaz. Evrim, bilimsel bir gerçeklik olduğu için teorileşmiştir. Teorinin güçlü ve zayıf olduğu noktalar vardır ki ayrı meseledir. İzafiyet Teorisi ispatlanmamış birşey midir? Hayır değildir, ispatlanmıştır, ancak teori olarak anılmaktadır.

Sözlerimi tercüme ettiğiniz için teşekkür ederim :)

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Bilimden anlamayan dogmalara inanan insanların yaptığı hatalara kendini bilim otoritesi yerine koyan arkadaşlarda düşüyor ordan yazıyor mesela sayısız ara geçiş forumu var

Evet var.

evrim gerçek ulan bi dur hani nerde var göster desen aha şurda fotoğrafı yada müzede sergileniyor bak sanki gitmiş konunun erbabı müzede incelemiş

Evet inceledim.

Ayrıca sayısız ara form olsa ne olucak tanrı onlarıda aynı anda yaratmış olamazmı

Olabilir. Siz yatacinin binlercesi bulunan butun ot turlerini tek tek yarattigina inaniyorsaniz, inaniyorsunuzdur. Bilimi dinlemek gibi bir zorunlulugunuz oldugunu kimse soylemedi. Bilimsel olarak bunlar evrimsel yolla ortaya cikmistir.

sonuçta birbirine benzeyen bir sürü canlı var

Kesinlikle, ve siz tanrinin herseyi tek tek yarattigi bakis acisindan bakarak burada bir gariplik gormuyorsaniz, gormuyorsunuzdur.

üstelik şöyle bir olaymı var benim bilmediğim gelişmiş bi tür canlı var onun bir üst türü var ve bilimsel yollarla müdahalelerle bu canlı türü bir üsttekine labaratuvar ortamında evrimleştiriliyormu

Evet, ornekleri var.

bilimsel bir kanıt olarak değerlendirilecek olay budur bence kalkmış yüzyıllar önceki iskeletlerin fotoğrafından ahkam kesen bilim insancıkları sizlere sözlerim yada ne yaparsınız bir mikrobun bile değil virüsün genetiği bozulur aha bak evrimleşiyor dersiniz :)

Tavsiyem konu hakkinda yorum yapmadan once konuyu biraz arastirmaniz.

Zaten mevzu kimin neye inandigi degil burada. Isterseniz buda yaratti deyin, bu kimseyi ilgilendirmez. Ama siz tutup bilimsel verileri carpitmaya calisirsaniz, e orada bir zahmet duracaksiniz. Bilimsel olmak gibi bir zorunlulugunuz olmadigini, bilimin disinda bir hayatinda mumkun oldugunu gormek lazim. Bilimsel bilgi herkesin harci degildir, once bunu kaldirabilecek bir kapasite gerektirir, mumkun mertebe duygulardan arinmis bir mantik gerektirir. Hem tanrinin varligina kayitsiz sartsiz iman edip hemde ben bilimi anlayacagim diyemezsiniz. Yani bir koltukta iki karpuz tasinmaz.

19 Kas 2012
233
0
16

alpine, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bazen çocuklaşmıyor musun? Evrimi öyle bir savunma mekanizman var ki, sanki bilim evrimi kanıtlamış ve bunu sadece sen biliyorsun. Evrim hala sadece bir teori, sen bilinç altında onu kanıtlanmış olarak görebilirsin ama gerçekte daha kanıtlanmadığını herkes biliyor.
Tamam, savunabilirsin kimsenin görüşüne sözümüz yok ama ilk önce sen savunduğun şeyi kavrada öyle savun. Evrim bir teori de ama ileride kanıtlanınca görürsünüz filan de ama kanıtlandı deyip, kendini kandırma...

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

alpine, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bazen çocuklaşmıyor musun? Evrimi öyle bir savunma mekanizman var ki, sanki bilim evrimi kanıtlamış ve bunu sadece sen biliyorsun. Evrim hala sadece bir teori, sen bilinç altında onu kanıtlanmış olarak görebilirsin ama gerçekte daha kanıtlanmadığını herkes biliyor.
Tamam, savunabilirsin kimsenin görüşüne sözümüz yok ama ilk önce sen savunduğun şeyi kavrada öyle savun. Evrim bir teori de ama ileride kanıtlanınca görürsünüz filan de ama kanıtlandı deyip, kendini kandırma...

Evrimin kanitlanmadigini Kasgarli Mahmut'tan mi okudun yoksa Sabuncuoglu Serafettin'den mi?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

Sayın Bilim insanı müzeye gidip fosil inceleyecek kadar bu iştesiniz madem size hocam da diyebilirim. Bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim muhakkak engin bilgileriniz ile aydınlanmak isterim. Şayet sizin ön yargılı ve şüpheci OLMAYAN ifadeleriniz bulanık olan şeyleri netmiş gibi izah şekliniz adnan oktar gibi insanlardan çok farklı değil.

Mesela evet inceledim dediğiniz fosili ve ne incelediğinizi, ve labaratuvar ortamında birbirine dönüşen gelişmiş canlı türlerini biraz açabilirmisiniz. Bunları normal bir dille anlatırsanız minnettar olur konu hakında biraz daha bilgi sahibi olmuş olurum. Ve son paragrafınıza aynen katılıyorum ve o paragraf için teşekür ediyorum.

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Sayın Bilim insanı müzeye gidip fosil inceleyecek kadar bu iştesiniz madem size hocam da diyebilirim. Bu konuda sizin kadar bilgi sahibi değilim muhakkak engin bilgileriniz ile aydınlanmak isterim. Şayet sizin ön yargılı ve şüpheci OLMAYAN ifadeleriniz bulanık olan şeyleri netmiş gibi izah şekliniz adnan oktar gibi insanlardan çok farklı değil.

Mesela evet inceledim dediğiniz fosili ve ne incelediğinizi, ve labaratuvar ortamında birbirine dönüşen gelişmiş canlı türlerini biraz açabilirmisiniz. Bunları normal bir dille anlatırsanız minnettar olur konu hakında biraz daha bilgi sahibi olmuş olurum. Ve son paragrafınıza aynen katılıyorum ve o paragraf için teşekür ediyorum.

Tabiki, isterseniz laboratuvar ortaminda gorulen evrimden bahsedelim. Bu konuda en onemli calisma, Long Term Experiment diye gecer. Richard Lenski'nin calismasidir. Tarihin gelmis gecmis en uzun soluklu deneyidir ayrica. 1988 yilinda baslayan deney hala devam etmektedir ve laboratuvar ortaminda evrimin gorulmesini saglamistir.

E.coli bakterileri uzerine yurutulen bu calismada, orjinalde sitrik asit sindirmek gibi bir ozelligi bulunmayan E.Coli bakterisinin sitrik asit sindirebilmesini saglayan bir dizi mutasyon gecirmesi ve farkli ture evrilmesi ile sonuclanir.

Deney sirasinda bakteri populasyonunda milyonlarca mutasyon gorulur. Bunlarin bir kismi canliya ortama daha iyi adapte olabilme imkani sunan faydali mutasyonlardir. Canlinin butun sistematigini degistrebilecek guctedirler. Simdiye kadar 50.000 kusaktan fazla bakteri uretilmistir.

Burada daha ayrintisi var saniyorum;

Buraya kadar bir sorun var mi?

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

Mantıklı bu çalışmalardan haberim var zaten kış aylarında mikropların aşıya direnç kazanarak daha başka mikroplara dönüşmeside bu dediğiniz deneye bir örnek teşkil eder.
dediğiniz üzere 50.000 kuşak boyunca bir takım değişiklikler söz konusu fakat anladığım kadarı ile bunlar zaten bakteride bulunan organların üstünlük kazanması ile ilgili mesela sindiremediği bir besini sindirebiliyor olması yada onu öldüren bir molekülün artık öldürmemesi gibi doğrumu anlamışım.
Peki bu tam olarak ne düşündürmesi gerekir bize ?

el acayip

Yeni Üye
28 Eki 2012
12
0
0
46

evrim var tamam ama benim anlamadığım şey hayvanları bi inceleyin hepsi doğada baziları çok soğukta bazilari çok sıcak iklımlerde yaşamaya gore yaratilmışlar bazilarının gozlerı biz insanlarınkınden 100 kat iyi gorüyor bazilari on kat iyi duyuyor algılıyor hepsının bı elbısesi var üşümüyorlar ama bız insanları çirilçiplak sokağa atsalar iki gun yaşayamayız yanı butun hayvanlar evrimleşmiş doğal koşullara uyum sağlamış ta biz insanlar biyere uyamamışız sankı sanki bizde fazladan bi akil var oda pek işe yaradığı soylenemez biz doğa koşullarında yaşamaya uymuyoruz akil bize ni ye var başka hayvanlarda yok madem evrimleştık biz hayvanlara göre bayyaği geri gittuk insanin yaptığı en ıyı teknolojik alet bır sineğın dızaynı karşışında çok gerilerde kalır bır sinek nasıl bır evrim geçirdide bu kadar kusursuz yaratildi yanı ben onı anladum bız hayvanlarun yanında cok zayıfız bızde hic deyişiklik yok durduğumuz gibi duruyiruk geliyi bağa

el acayip

Yeni Üye
28 Eki 2012
12
0
0
46

bunlar boş işler kardeş her şeyin soni da allah başida allah boşına aklunuzi yormayin bulduklarunuz bulamadıllerunuzun yaninda sıfır kalur

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Bu calismadaki detaylar aslinda buradan ne sonuclar cikarabilecegimizi gosteriyor. Bu degisim, grip mikrobunun gecirdigi mevsimlik degisimlerden biraz daha farkli. Grip mikrobu tek bir mutasyon ile vucudun bagisiklik sistemini aldatabiliyor. Cok kompleks bir yapisi yok. Ama E.coli baterisinde gorulen sindirim aliskanliginin degisim hikayesi biraz daha farkli. Burada birbiri ardina mutasyonlardan soz ediyoruz. Yani bir hucrenin bir organi, ki burada soz konusu olan sindirim, bir dizi mutasyon sonucu daha onceki orgadan cok daha farkli bir noktada bulabiliyor kendisini. Ve bu deney sirasinda ilginctir, sitrat sindiribilen bakteriler ilk ortaya ciktiklarinda ortama adapte olamiyorlar. Ilk sitrat sindirim mutasyonu canliya cokda faydali olmuyor cunku sitrati cok efektif sindiremiyor. Fakat daha sonra bunun uzerine ek mutasyonlar sonucu sitrati cok daha efektif sindirebilmeye basliyor ve populasyonu domine ediyor.

Bunun bize dusundurmesi gereken nedir, o kisiden kisiye degisir. Ben kendi fikrimi soyleyecek olursam; canlilar doganin birer maskarasidir.

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

Dediğiniz gibi bazı hayvanlar soğukta bazı hayvanlar sıcakta hayatta kalabilmişler ama bunlardaki mantık şu zaten o özellikleri sayesinde uyum sağlayabilmişler mutasyona uğruyor değişiyor bu değişiklik hayatta kalmasını sağlıyorsa yaşamını sürdürüyor değişmeye devam ediyor.Hal böyle oluncada sudaki suda soğuktaki soğukta sıcaktaki sıcakta yaşamını sürdürecek özellikleri kazanıp o ortamda kalmış insan ise aklı sayesinde her ortamda hayatta kalabilme yaşamını sürdürebilme şansına sahip en son model canlı oluyor hangi hayvandan zayıfız kafeslere konan onlarmı bizlermiyiz :)

flzf

Yeni Üye
12 Mar 2009
850
2
0
38

evrim var tamam ama benim anlamadığım şey hayvanları bi inceleyin hepsi doğada baziları çok soğukta bazilari çok sıcak iklımlerde yaşamaya gore yaratilmışlar bazilarının gozlerı biz insanlarınkınden 100 kat iyi gorüyor bazilari on kat iyi duyuyor algılıyor hepsının bı elbısesi var üşümüyorlar ama bız insanları çirilçiplak sokağa atsalar iki gun yaşayamayız yanı butun hayvanlar evrimleşmiş doğal koşullara uyum sağlamış ta biz insanlar biyere uyamamışız sankı sanki bizde fazladan bi akil var oda pek işe yaradığı soylenemez biz doğa koşullarında yaşamaya uymuyoruz akil bize ni ye var başka hayvanlarda yok madem evrimleştık biz hayvanlara göre bayyaği geri gittuk insanin yaptığı en ıyı teknolojik alet bır sineğın dızaynı karşışında çok gerilerde kalır bır sinek nasıl bır evrim geçirdide bu kadar kusursuz yaratildi yanı ben onı anladum bız hayvanlarun yanında cok zayıfız bızde hic deyişiklik yok durduğumuz gibi duruyiruk geliyi bağa

Dediğiniz gibi bazı hayvanlar soğukta bazı hayvanlar sıcakta hayatta kalabilmişler ama bunlardaki mantık şu zaten o özellikleri sayesinde uyum sağlayabilmişler mutasyona uğruyor değişiyor bu değişiklik hayatta kalmasını sağlıyorsa yaşamını sürdürüyor değişmeye devam ediyor.Hal böyle oluncada sudaki suda soğuktaki soğukta sıcaktaki sıcakta yaşamını sürdürecek özellikleri kazanıp o ortamda kalmış insan ise aklı sayesinde her ortamda hayatta kalabilme yaşamını sürdürebilme şansına sahip en son model canlı oluyor hangi hayvandan zayıfız kafeslere konan onlarmı bizlermiyiz

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular